Přejít na obsah

Oprava 1mm hlubokých rýh na plastovém nárazníku.


Unbrainably

Doporučené příspěvky

Dobrý den pánové, mám obrovskou prosbu.Nemá někdo zkušenost s opravou plastových nárazníků u O2 předface? Mám škrábnutý zadní narazník po předchozím majiteli a přední lehce na předku kvůli výčnělku na zdi který jsem přehlídl, když jsem kolem zdi těsně jel.no ale k věci, nemá někdo nějakou variantu opravy jinačí než oddělat, opravit a znovu přelakovat, jak mi dnes poradili v lakovně.Pán mi řekl, že by mě oba narazníky vyšly na 5000,-. Není možný to třeba něčím zbrousit, vyplnit tmelem a ze škodovky mým lakem něpřetřit? nebo něco takovýho, aby to nebylo tak nákladný? Pán z karosárny mi řekl, že nic jinýho než znovu přestříkat se s tím dělat nedá, tak se ptám i vás, jestli někdo neopravoval rýhu(y) na plastovým nárazníku nějak jinak. Přiložím zde i fotky nárazníků pro představu.Budu moc vděčný za každou užitečnou radu.něpotřebuju abych to poškozený místo uplně vytratil, ale aby to nebylo tak okatý jak je to teď.

post-93479-0-62062700-1439395390_thumb.j

post-93479-0-97064100-1439395394_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tou lahvičkou myslíš lakovou tužku? Tím uděláš prd. Samozřejmě přebrousit a použít třeba tmel ve spreji kvůli jednoduchosti, zase přebrousit a pak stříknout. Materiál ti ve slušným obchodě poradí ale pokud o tom víš to co já o výrobě sýru tak to někomu dej nebo to neřeš, tam to reznout nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jde mi o estetiku a celkový dojem, o tom, že plast nerezne vím.a nwm jestli mluvim o tuzce, řekli mi, že bych ve šdokovce sehnal něco na zatření aby to mělo přesně můj odstín.a tak dejme tomu, že to mám zatmelené a vybroušené, tak kde mám vzít něco čím to nastříkám v mým odstínu barvy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na zatření je právě ta tužka. Ty budeš potřebovat sprej nebo namíchat barvu a nastříkat. Sprej by měli mít i ve škodovce podle kódu barvy nebo od motipu. Kód barvy najdeš na štítku v servisce nebo v kufru za rezervou, podle kódu ti můžu říct název barvy ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obrousit napřed hrubším, pak jemným pod vodou, do vody dát trochu jaru. Tmel můžeš použít ve spreji třeba od motipu. Zase brousit pod vodou, pro dobrej výsledek to musí bejt jak dětská prdelka a do stracena. Pak barvu a zase do ztracena, je to hraní a taky záleží zda máš metalízu, podle foto to v mobilu nedám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam se stříká celý díl nebo aspoň k místu optického rozhraní. Záleží jak moc to chceš dokonalý, na barvu přijde ještě lak a samozřejmě po vyzrání ještě rozleštit pokud se dělá jen "flek". Pro perfektní vzhled je potřeba odborníka, pokud ti na vzhledu až tak nezáleží tak to upatláš sám. Na netu najdeš spoustu rad jak postupovat, já jen připomenu Leninovo odmastit, odmastit a odmastit :)

Edit: Pod vodou je, že můžeš brusný papír i namáčet.

Editováno: , autor: šulda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V některých karosárnách by ti měli být schopni stříknout jen ty odrbaný rohy i s kitováním a rozleštěním tě to vyjde cca na polovinu. Pokud to budeš dělat sám, tak to bude hrubým odhadem minimálně tisícovka (ale spíš víc) - tmel, aktivátor, plnič, barva, lak, leštětící pasty, leštící kotouče...

Postup je jinak takovýto:

obrousit, velké rýhy zakitovat dvousložkovým tmelem, obrousit, stříknout plničem, přeprousit, nastříkat barvou, přelalovat, vrtačkou rozleštit, aby nebyl vidět přechod. Právě to leštění je nejdůležitější, to rozhoduje o výsledku.

Pokud to chceš mít pěkné, tak to svěř odborníkovi a chtěj "rozstřik" nárazníku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dekuju za uzitecny rady, já teda zkusim sehnat někoho v okolí kdo by byl ochoten mi to takhle opravit..prave proto sem psal tenhle topic, protoze mi v jedne karosarne striktně řekli, že to chce nalakovat oba narazniky znovu, jinak to prej nejde, a cenu rikal cca 5 000,-, to se mi zda hodne na to, ze muze byt od nejaky dobraka na parkoviste hned novy skrabanec.chci to opravit (upravit vzhledove, ne dokonale vymazat) protoze si na estetice auta dost zakladam a tohle mi to kazi, takze mi to vadi, nemuzu si pomoct. Kdyby znal nekdo kontakt na nekoho kdo by to umel v okoli Kroměříže (morava) at mi prosim napise.Děkuju:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...