Publikováno Říjen 22, 20159 r Může nám někdo z motorářů vysvětlit, co je myšleno následujícím textem, který popisuje funkci DMS?: Režim Sport - Motor/Pohon- Akcelerace vozidla je vyšší než v režimu Normal. Lze to chápat skutečně tak, že pokud mám DMS v režimu Sport, tak má motor jiný průběh krouťáku apod.? Jinými slovy řídící jednotka funguje jinak? To by pak znamenalo, že tabulkové parametry zrychlení např. 0-100 či letmé zrychlení 80-120 platí jen pro SPORT režim?
Říjen 22, 20159 r Autor to nechápu... mezitím jsem ale našel v zahraničních zdrojích info, že se skutečně mění parametry ŘJ a mj. "torque", což je kroutící moment
Říjen 24, 20159 r nn, žádná úprava na kroutícím momentu tam není, jen se zrychlí odezva na plynový pedál, zrychlí se natáčení bi-xenonů, u DSG se převodovka přepne s ,,S,, režimu a u adaptivního podvozku ztvrdnou tlumiče
Říjen 24, 20159 r Autor Pokud je podstata v tom, že v režimu Sport je "rychlejší odezva na plynový pedál" pak i tabulkové zrychlení 0-100 musí být měřeno v režimu Sport. V jiných režimech by to pak mělo být horší.
Říjen 26, 20159 r Autor Z té diskuse vyplývá, že DMS mění charakteristiku odezvy motoru na sešlápnutí plynového pedálu, ale pouze tím, že se mění charakteristika výstupního signálu pedálu na jeho stlačení. Zřejmě tedy jde o něco podobného, co uvádí tyto dva odkazy: http://www.lltek.com/sprintboost_plus.htm http://www.twmperformance.com/pedalbox/volkswagen-pedalbox.htm Pokud byste měli doplňující info, dejte je sem. Změny zbylých parametrů (DSG, podvozek, světla,...) snad asi nepotřebují vysvětlení, je to uvedeno v Návodu k vozidlu.
Září 4, 20169 r Mam za sebou cca 1500km, vicemene v kuse a trochu zklamani z DMS. Dostupne rezimy maji nastavene vsemozne parametry vcetne jedneho konkretniho, ktery je uplne nesmyslny: ACC - Eco. Toto nastaveni zpusobi, ze auto zrychluje o cca 1km/h za 1 vterinu! Kdyz je za vama auto tak jste bud za trotla nebo na to proste slapnete, ale to vam je pak ACC k nicemu. ACC - Eco je na pevno nastavene v rezimu Comfort, ktery se diky nastaveni tlumicu docela hodi na D1, ale nasteveni ACC z neho dela nepouzitelny rezim:( Pujde to prekodovat?
Září 4, 20169 r ACC Eco je opravdu opruz. Jednou jsem to tam měl na delší trase a nevšiml si toho a ke konci cesty jsem byl totálně naštvaný a rozhodnutý jet hned druhý den do servisu, že to vůbec nejede. Doma jsem si toho pak všiml a auto se začalo chovat normálně.
Září 7, 20169 r Ideální by bylo, kdyby každý z předvolených módů šel ručně přenastavit. Takhle využívám jen "Individual".
Září 7, 20169 r já si vystačím s individual a sport. Přepínat se to dá jednoduše řadící pákou, nemusím lovit něco v menu. Tak když potřebuji předjet nebo se rychle vzdálit, "přeřadím" a pak zase zpět. Jednoduché, efektivní. A také mě baví to tlačítko pod plynem, nikdy jsem tak často nešlapal až na podlahu, jako tady.
Září 8, 20169 r Neprepne, iba prevodovka sa prepne do S, ale ostatné parametre (podvozok, riadenie, ACC atď) zostanú zachované.
Září 9, 20169 r On 9/7/2016 at 9:41 AM, Prochaine said: Ideální by bylo, kdyby každý z předvolených módů šel ručně přenastavit. Takhle využívám jen "Individual". taky bych byl pro. Vy co tomu rozumíte, nešlo by přes VCDS předefinovat predvolené režimy?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.