Palo.k84 Vloženo 20. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2015 Ahojte, mam relativne nove auto, 1 a pol roka, najazdenych 13 tis. km a mozem povedat, ze dost setrne a poslednych par mesiacov mi zadna naprava vydava pri prejazde nerovnosti ine zvuky ako pri novom aute. Nie je to sice nic hrozne ale ten zvuk sa mi nepaci. Tazko je mi ten zvuk popisat, je to ako ked buchnete rukou na stred dosky vacsich rovmerov (napr. 50x50 cm). Skusal som vyhodit vsetky veci z kufra no tymto to nie je. Vzhladom na kilometre nepredpokladam nejake mechanicke poskodenie. Ide mi skor o to, ci ma niekto podobnu skusenost. Mozno je to stadnardna vlastnost tvrdsich podvozkov, mozno vrodena chyba, aj ked mal som pozicanu predvadzacku RS s podobnymi kilometrami (a urcite ovela menej setrnym zaobchadzanim a podobne zvuky som nepocul). Kedze ide o RS, je mi jasne, ze podvozok bude viac ubuchotany ako pri standardnej verzii ale pri novom aute to takto neznelo. Vopred vdaka za akykolvek podnet, informaciu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 21. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2015 Ahoj, řekl bych že mám stejnou zkušenost při přejezdu větších nerovností. Dosud jsem to přikládal vlastnostem nikoli závadě Nikdy jsem v jiném eresu nejel takže nemám srovnání ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 21. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2015 Tak když jsem prodával RSo TDI při 39ti km tak taky od zadku bouchalo asi vlastnost možná závada nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury Vloženo 4. Únor 2016 Sdílet Vloženo 4. Únor 2016 (editace) Ahoj, pokročil někdo o kus dál při zjišťování závady ? Jak už jste psali, děje se to při přejíždění větších nerovností a zvuk jde směrem od pravého zadního kola (někde okolo nádrže) ... Díky za případné reakce :-) Editováno: 4. Únor 2016, autor: Bury Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajjja Vloženo 5. Únor 2016 Sdílet Vloženo 5. Únor 2016 Mám najeto 38 000, dva roky, ale tohle jsem nezaregistroval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 9. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 a mas RS? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bury Vloženo 11. Únor 2016 Sdílet Vloženo 11. Únor 2016 Tak pravděpodobně se jedná o brzdový třmen, na autě jsou nové zadní brzdové destičky ... Bylo mi řečeno, že až se trochu "obrzdí" bude vše v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 13. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 13. Únor 2016 Mám najeto 38 000, dva roky, ale tohle jsem nezaregistroval. znamena to ze si si vobec nevsimol in zvuky od napravy pocas tych 38 tis km?inak povedane, vsetko huci a bucha tak ako za nova? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
corsaczek Vloženo 20. Únor 2016 Sdílet Vloženo 20. Únor 2016 Já měl to samé, teda ne na RS - ale počítám, že zadní multilink se zase tak moc lišit nebude. Od asi října Škodovka vyvinula nové tlumiče, které tohle řeší. Já mám celkem čerstvě vyměněno a je klid - přitom mi to dělalo od nova. Takže šup do servisu a otravovat dokud Vám tlumiče nevymění. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 21. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 21. Únor 2016 super, dik za tip. skusim to takto poriesit. v autorizovanom servise by o tom mali vediet, ze existuje taka zavada a ze skodovka na to vyvinula nove tlmice? aj ked trochu sa obavam, ze tlmice na RS a na octe s "nesportovym" podvozkom su ine. alebo mas podvozok sportovy? predpokladam, ze sa to tyka len zadnych, tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajjja Vloženo 23. Únor 2016 Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 Mám RS, ale fakt jsem to nějak nezaregistroval. Možná náhoda, možná jsem hluchej. Trápí mě tam spousta jiných věcí, ale toto zrovna ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 23. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 23. Únor 2016 (editace) ako rok vyroby? moja je 07/2014 a este, aspon v skratke, aka spusta inych veci ta trapi? Editováno: 23. Únor 2016, autor: Palo.k84 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajjja Vloženo 26. Únor 2016 Sdílet Vloženo 26. Únor 2016 výroba 11/2013, MR2014. Z jiných věcí než zadní náprava mě trápí nepravidelné delší starty a po aktualizaci ŘJ cukání při jemném ubrání plynu z polohy akcelerace. Řeším to prakticky od nového auta a stále ještě není vyřešeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 26. Únor 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. Únor 2016 co sa tyka tych dlhsich startov, mas kessy? automat ci manual? ja s tym problemy nemam, kessy vsak nemam a mam manual.. inak dakujem, corsaczek , v podstate si mi pomohol, zistoval som a existuje akysi zoznam potencialnych zavad, ktore skodovka odstranuje len v pripade, ze sa na aute prejavia a ten obsahuje pre moje auticko aj moznu zavadu tlmicov. samozrejme, su presne popisane podmienky, ktore musi auto splnat (datum vyroby, model, vybava....). zaroven je presne popisane ako sa ma zavada prejavovat. u mna ide o akesi dute buchanie od zadnej napravy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Únor 2016 Sdílet Vloženo 26. Únor 2016 Pánové, dodržujte zadání tématu = bouchání zadní nápravy! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 11. Březen 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2016 ahojte, zadne tlmice vymenene v ramci garancie, zda sa, ze problem sa tym odstraanil:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 4. Duben 2016 Sdílet Vloženo 4. Duben 2016 tak jsem dneska zkoušel poklepat na tlumiče a mám stejný problém. Poslední dobou se mi ta hlučnost zadní nápravy fakt nezdá a zhoršuje se. Je to závada na reklamaci nebo vlastnost tlumičů? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 4. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 4. Duben 2016 nazdar, tak ako som pisal vyssie, mne to vymenili v ramci zaruky. treba otravovat, skoda eviduje nieco ako zoznam potencialnych zavad, ktore sa mozu a nemusia prejavit. podla roku vyroby a vybavy auta vedia pozriet ci sa nachadza v zozname moznych zavad. takze otravovat, otravovat, otravovat.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Ok. Trochu jsem zjišťoval kdo ty tlumiče do G7 a O3 dodává - Sachs. Náhodou v pondělím Světě motorů vyšel test tlumičů na O2 a Sachs tam totálně propadl. Mimojiné bylo zjištěné volné vodítko vnitřní trubky, což může způsobovat to klepání při nárazech. Je to šmejd. Každopádně zkusím reklamaci, ale moc tomu nevěřím. Mám vyhlídnuté bilsteiny ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 8. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2016 len podotknem, ze celkova vyfakturovana suma za tlmice a ich vymenu bola 209 EUR, co sa mi zda dost malo. Takze aj ta suma nasvedcuje tomu, ze kvalita nebude nejaka uzasna. Kazdopadne, az ich raz budem menit, tak sa isto pozriem po niecom kvalitnejsom. @nixbert, mas vyhliadnute uz nejake konkretne? vies poslat link? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radino Vloženo 27. Duben 2016 Sdílet Vloženo 27. Duben 2016 dnes som dal auto do servisu a čakám na výmenu zadných tlmičov (v rámci záruky), tak dúfam, že búchanie tým bude odstránené, pretože neviem či išlo od prednej alebo zadnej nápravy alebo od obidvoch ...... som zvedavý a zároveň rád, že servis nerobil obštrukcie a rovno objednali nové tlmiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Palo.k84 Vloženo 5. Květen 2016 Autor Sdílet Vloženo 5. Květen 2016 Ako to dopadlo?pomohla vymena? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radino Vloženo 8. Květen 2016 Sdílet Vloženo 8. Květen 2016 robilo mi to iba na určitých úsekoch ciest v meste a podľa toho čo som odsledoval, tak by to malo byť už v poriadku, tak dúfam to vydrží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nixberg Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 tak kromě bouchání mi začal podvozek i vrzat při přejezdech větších nerovností v malých rychlostech, typicky zvlněná hrbolatá cesta tak do 30 km/h. Vůbec netuším jestli to je od přední nebo zadní nápravy. Zní to jak rezavý listový pera. Nemá někdo podobný problém? Mám podezření na puky ramen ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spirito Vloženo 15. Květen 2016 Sdílet Vloženo 15. Květen 2016 Mám asi stejný problém. Taky si nejsem jist, jestli vpředu nebo vzadu. Občas to neslyším, ještě jsem nevykoumal proč to nedělá vždy. V servisu klasika - závada se neprojevila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.