Vlad5 Vloženo 23. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2015 Caute, Pisem sem prvy krat a dufam ze som zvolil spravne Ceske slovo na popis mojho problemu. Mam Superb 2 FL s Bixenon svetlometami s AFS. RV je 2014 a najazd 67tis. V aute neboli zatial menene ani vybojky a ani dialkove H7, tj neboli "otvorene" este od vyroby a auto zatial servisovane len v Skoda. Ked je vonku vlhko tak sa mi vnutri mlzia svetlomety, kondenzuje tam voda. V obidvoch takmer symetricky. Doteraz som si to vsimol len par krat, vacsinou po spusteni ostreku, ale teraz posledne dni ako je vonku vlhko tak sa mi zamlzili tak na 1/4 odspodu a dost ma to hneva... Teraz uz mame tak 2 tyzdne taketo pocasie a vpodstate su zamlzene stale... Nebolo to ani ostrekom nakolko som neostrekoval svetla min. 2 dni. Prilozena fotka je starsia, ked som si to vsimol prvy krat, teraz to bolo asi este raz tak zamlzene. Chcem sa teda spytat ci mi vie niekto s FL2 superbom prosim povedat ci sa im deje to iste/ci je to normalne a ci je to dovod na reklamaciu (auto v zaruke do 90t/4roky), alebo ako to riesit. Lebo nechcem dojst do servisu s niecim s cim ma poslu do... Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 23. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2015 Určitě to je na reklamaci asi jsou špatně lepené a dostává se tam voda.Když to máš zamlžené až na 1/4 světla tak to musí špatně svítit.Prostě reklamace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
komendar Vloženo 24. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2015 Pokud je to jen takto odspodu, bez kapek vody, tak to je normalni jev. Melo by se to casem zase odmlzit. Dela to octavia, fabia i superb 3...na foru se daji najit v prislusnych sekcich temata. Jinak krytky ze zadni casti svetlometu bych zkontroloval, mne u jednoho svetlometu po navsteve aut. servisu jedna zmizela..vsiml jsem si to az za 5 mesicu:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 24. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2015 dela mi to superb III cca 2 cm na kazdem svetle....superb II mi to delalo jedno svetlo a ze spod byla mala prasklinka cca 2 cm ktera nesla ani videt....po vymene svetla bylo vse ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 25. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2015 Asi bych zkusil zavolat do škoda servisu a zeptat se jak se to řeší zda to je standart nebo né. Za to skoro nic nedáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skompa Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Tak jak jsi dopadl? Mně se mlží úplně stejně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlad5 Vloženo 11. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2016 No zatial nijak. Nebol cas cez sviatky zatial toto riesit. Skoda ze na FL supovi sa neda nijak svetlomet otvorit bez demontaze naraznika a svetlometu. Skusil by som metodu co sa mi osvedcila ked som mal passat B6 a to ze som dal za krytku ziarovky take to vrecusko co byva v krabici od bot na pohlcovanie vlhkosti na dva dni a bolo po probleme Ale aj tak budem asi volat do tej skodovky. Dnes som si vsimol este jednu vec, v pravom svetle mam vnutri v svetle dole pod led svietenim mrtveho pavuka ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Jj silikagel funguje dobře, kor teď přes zimu. Má to známý i vevnitř v taxiku a chválí si to.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek1841 Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 Ahoj Tak i já se přidávám k tomuto problému. Auto staré 1/2 roku najeto cca 16 000 Km všiml jsem si mlžení v Pondělí, po telefonátu do ŠKODA servisu jsem se domluvil na Pátek na kontrolu a pak se prý uvidí co a jak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 13. leden 2016 Sdílet Vloženo 13. leden 2016 Zaregistroval jsem to u služebního SII s 80 tis. km, objevilo se to po jízdě po dálnici kdy venku bylo typicky podzimní počasí a teplota byla kolem 5°C. Ale bylo to jen na spodní části světel, do světelného kuželu to nezasahovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek1841 Vloženo 15. leden 2016 Sdílet Vloženo 15. leden 2016 Tak dnes po návštěvě ŠA je mlžení světel normální jev nechápu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 15. leden 2016 Sdílet Vloženo 15. leden 2016 (editace) Radek1841, Jak moc se ti to mlží? Pokud jako v prvním příspěvku tak je to "v normě" jasně že není! Mě se to třeba na L&K zamlžilo celý a v noci jsem viděl prd..Obě světla pak vyměnili na záruku a cca rok v pohodě, když je takové hodně inverzní "pochmurné" počasí udělá to mírnou "mlžku" v rožku☺ Být tebou počkám až se to zhorší a pak bych zkusil reklamaci opakovat, každopádně si myslím že ŠA udelala chyby, protože tento problém se řeší napříč všemi modely. Teď jsem dojel z SK s druhým superbusem a pravé světlo do poloviny mlha, levé nic... skočím to vyfotit.... Editováno: 15. leden 2016, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 15. leden 2016 Sdílet Vloženo 15. leden 2016 (editace) Tak pravý se za hodinu také zamlžil, ale ať mě nikdo netvrdí že je to fyzika a podobné pichoviny (ze ŠA) Tak mě napadá, pokud zamlžení zasahuje do směrovky, z stk by mě asi vyrazili, že? Zkusme tohle tvrzení použít u reklamace☺ Navíc mám 100chutí si na to stk zajet ať se vyjádří, navíc teď když se auta u kontroly fotí a fotky jdou na centrálu kdoví kam.... Editováno: 15. leden 2016, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek1841 Vloženo 16. leden 2016 Sdílet Vloženo 16. leden 2016 (editace) Tak mlží se to cca z 10% viz foto ale i tak dle mého to normální rozhodně není. Jinak toto je foceno cca 15 min. co auto stálo venku takže to muselo být zamlžený ještě víc. Editováno: 16. leden 2016, autor: radek1841 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 13. Únor 2016 Sdílet Vloženo 13. Únor 2016 Ahoj, riesil tu niekto problem so zahmlievanim/zatekanim do prednych hmloviek? A vyriesil ho aj nejak inak ako vymenou celej hmlovky? Dnes som si vsimol, ze mam trochu vody aj v mojej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 (editace) Mne to naopak prijde jako normalni fyzikalni jev. Svetla urcite vzduchotesny nejsou, ale na druhou stranu nejsou ani volne pristupny prirozene proudicimu vzduchu. Takze vlivem rozdilnych teplot a vlhkosti, napr v motorovem prostoru, se to stat muze. Pokud to neni trvaly jev, tak to osobne nepovazuju za problem. Obcas se mi to taky stane - asi v tom rozsahu, jako na predchozim obrazku. Editováno: 14. Únor 2016, autor: Maaho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 No akurat, ze moja prava hmlovka je v pohode a v lavej mam uz tak 0.5 cm nastekanej vody a kvapky na skle jak ked prsi asi este pockam a ked tam bude viac vody spravim si z toho akvarko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 Ja reagoval na ty svetlomety...mlhovku v tomhle stavu uz bych resil...zvlast, pokud to mas v zaruce. Navic, voda nedela dobre parabole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 14. Únor 2016 Sdílet Vloženo 14. Únor 2016 0,5cm vody, to už není mlžení, to je netěsnost mlhovky, ne? Zvlášť, když s ní asi nesvítíš. U hlavních světel je to holt teplo od žárovky (a možná od motoru) a zima a vlhkost zvenku. Ale u mlhovky? Reklamace jednoznačně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirekkovac Vloženo 17. Únor 2016 Sdílet Vloženo 17. Únor 2016 Ahoj lidi, s tímhle problémem jsem bojoval dost dlouho na S II 2008. Nejprve se mlžilo jedno světlo pak se přidalo i druhé. Za nějaký čas se stalo, že světlo přestalo svítit. Problém je, že přímo spodku světla je umístěná jednotka na rozsvícení výbojky a samozřejmě že voda do ní krásně steče. Stříbrná jednotka - je startér výbojky, černá - natáčení světel. Jakmile se jednotka zatopí přestane fungovat. Nepomohlo ani silikonování ani jak říkáte sáčky s silikagelem. Origo jednotka vyjde v servisu na cca 6 tis. Opakovalo se to asi třikrát na střídačku. Nakonec jsem kabely vytáhl na bok světla a jednotku přidělal na bok. Jestli pojedete jednotku koupit na vrakáč, dejte pozor, dost často byly taky zatopené. Poznáte to podle zoxidovaných kontaktů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek1841 Vloženo 18. Únor 2016 Sdílet Vloženo 18. Únor 2016 Ahoj Tak dle oficiálního vyjádření ŠA je i voda ve světlech OK a nejen stékající po krytu světla jako kondenzát ale dokonce i souvislá vrstva vody. Dle oficiální dokumentace ŠA kterou jsem měl možnost vidět tak i cca 0,5 -0,7 cm vody ve světle je OK. Jinak když jsem byl v autorizovaném servisu ŠA tak venku stál VW TOUAREG a ten měl ve světlech tak 2 cm vody a názor VW je voda je OK prý to světlem nevadí to prostě jeden nepochopí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 18. Únor 2016 Sdílet Vloženo 18. Únor 2016 U přefaceliftu se nestalo, aby se světla někdy zamlžily. V dnešní, nové době je to asi normální Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matt24 Vloženo 17. Březen 2016 Sdílet Vloženo 17. Březen 2016 tiez som mal podobny problem z rosenim mal som dokonca vo vnutri kvapky a jedneho dna mi prestalo svietit svetlo!tak som vymienal RJ co je na spodku svetla a ked som tu povodnu demontoval bola v nej celkom slusna davka vody!myslim si ze toto prave sposobovalo zahmlievanie ta voda sa pri teplote zo svetla a motora vyparovala!bolo by to pozriet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edie Vloženo 19. Březen 2016 Sdílet Vloženo 19. Březen 2016 To matt24 - cau muzes mi prosim vysvetlit co je to RJ co si vymenil a potom to bylo ok ?!?!!? Mam problem ze svetlem mlhovky a denniho sviceni taky se mi zamlzuje. Dikec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
astala_vista Vloženo 17. Duben 2016 Sdílet Vloženo 17. Duben 2016 Taky si prihodim moji zkusenost, kdyz jsem auto kupoval 1.4.2016 tak po prohlidce v dilne a vyjeti zase zpet se svetla v dolni casti zamlzili, bylo mi origo prodejcem skoda receno ze je to normalni jev, svetla mavi pry v dolni casti vetraci kanalky a pri zmene teploty se to pry stane :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.