Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Caute,

Pisem sem prvy krat a dufam ze som zvolil spravne Ceske slovo na popis mojho problemu. :)

Mam Superb 2 FL s Bixenon svetlometami s AFS. RV je 2014 a najazd 67tis.

V aute neboli zatial menene ani vybojky a ani dialkove H7, tj neboli "otvorene" este od vyroby a auto zatial servisovane len v Skoda.

Ked je vonku vlhko tak sa mi vnutri mlzia svetlomety, kondenzuje tam voda. V obidvoch takmer symetricky. Doteraz som si to vsimol len par krat, vacsinou po spusteni ostreku, ale teraz posledne dni ako je vonku vlhko tak sa mi zamlzili tak na 1/4 odspodu a dost ma to hneva... Teraz uz mame tak 2 tyzdne taketo pocasie a vpodstate su zamlzene stale... Nebolo to ani ostrekom nakolko som neostrekoval svetla min. 2 dni. Prilozena fotka je starsia, ked som si to vsimol prvy krat, teraz to bolo asi este raz tak zamlzene.

Chcem sa teda spytat ci mi vie niekto s FL2 superbom prosim povedat ci sa im deje to iste/ci je to normalne :) a ci je to dovod na reklamaciu (auto v zaruke do 90t/4roky), alebo ako to riesit. Lebo nechcem dojst do servisu s niecim s cim ma poslu do... 

Děkuji :)

post-97337-0-54294200-1450901772_thumb.j

Vloženo

Pokud je to jen takto odspodu, bez kapek vody, tak to je normalni jev. Melo by se to casem zase odmlzit. Dela to octavia, fabia i superb 3...na foru se daji najit v prislusnych sekcich temata. Jinak krytky ze zadni casti svetlometu bych zkontroloval, mne u jednoho svetlometu po navsteve aut. servisu jedna zmizela..vsiml jsem si to az za 5 mesicu:(

• o 3 týdny později...
Vloženo

No zatial nijak. Nebol cas cez sviatky zatial toto riesit. 

Skoda ze na FL supovi sa neda nijak svetlomet otvorit bez demontaze naraznika a svetlometu. Skusil by som metodu co sa mi osvedcila ked som mal passat B6 a to ze som dal za krytku ziarovky take to vrecusko co byva v krabici od bot na pohlcovanie vlhkosti na dva dni a bolo po probleme :)

Ale aj tak budem asi volat do tej skodovky. Dnes som si vsimol este jednu vec, v pravom svetle mam vnutri v svetle dole pod led svietenim mrtveho pavuka :D ...

Vloženo

Ahoj

Tak i já se přidávám k tomuto problému. Auto staré 1/2 roku najeto cca 16 000 Km všiml jsem si mlžení v Pondělí, po telefonátu do ŠKODA servisu jsem se domluvil na Pátek na kontrolu a pak se prý uvidí co a jak.

Vloženo

Zaregistroval jsem to u služebního SII s 80 tis. km, objevilo se to po jízdě po dálnici kdy venku bylo typicky podzimní počasí a teplota byla kolem 5°C. Ale bylo to jen na spodní části světel, do světelného kuželu to nezasahovalo.

Vloženo (editace)

Radek1841,

Jak moc se ti to mlží? Pokud jako v prvním příspěvku tak je to "v normě" jasně že není!

Mě se to třeba na L&K zamlžilo celý a v noci jsem viděl prd..Obě světla pak vyměnili na záruku a cca rok v pohodě, když je takové hodně inverzní "pochmurné" počasí udělá to mírnou "mlžku" v rožku☺ Být tebou počkám až se to zhorší a pak bych zkusil reklamaci opakovat, každopádně si myslím že ŠA udelala chyby, protože tento problém se řeší napříč všemi modely.

Teď jsem dojel z SK s druhým superbusem a pravé světlo do poloviny mlha, levé nic... skočím to vyfotit....

Editováno: , autor: xtrack
Vloženo (editace)

Tak pravý se za hodinu také zamlžil, ale ať mě nikdo netvrdí že je to fyzika a podobné pichoviny (ze ŠA)

Tak mě napadá, pokud zamlžení zasahuje do směrovky, z stk by mě asi vyrazili, že?

Zkusme tohle tvrzení použít u reklamace☺ Navíc mám 100chutí si na to stk zajet ať se vyjádří, navíc teď když se auta u kontroly fotí a fotky jdou na centrálu kdoví kam....

post-6272-0-79323000-1452886338_thumb.jp

post-6272-0-23546600-1452886357_thumb.jp

Editováno: , autor: xtrack
Vloženo (editace)

Tak mlží se to cca z 10% viz foto ale i tak dle mého to normální rozhodně není. 

Jinak toto je foceno cca 15 min. co auto stálo venku takže to muselo být zamlžený ještě víc.

post-97722-0-58461900-1452956804_thumb.j

Editováno: , autor: radek1841
  • o 4 týdny později...
Vloženo

Ahoj,

riesil tu niekto problem so zahmlievanim/zatekanim do prednych hmloviek? A vyriesil ho aj nejak inak ako vymenou celej hmlovky? :) Dnes som si vsimol, ze mam trochu vody aj v mojej...

Vloženo (editace)

Mne to naopak prijde jako normalni fyzikalni jev. Svetla urcite vzduchotesny nejsou, ale na druhou stranu nejsou ani volne pristupny prirozene proudicimu vzduchu. Takze vlivem rozdilnych teplot a vlhkosti, napr v motorovem prostoru, se to stat muze. Pokud to neni trvaly jev, tak to osobne nepovazuju za problem. Obcas se mi to taky stane - asi v tom rozsahu, jako na predchozim obrazku.

Editováno: , autor: Maaho
Vloženo

No akurat, ze moja prava hmlovka je v pohode a v lavej mam uz tak 0.5 cm nastekanej vody a kvapky na skle jak ked prsi :D asi este pockam a ked tam bude viac vody spravim si z toho akvarko :D

Vloženo

0,5cm vody, to už není mlžení, to je netěsnost mlhovky, ne? Zvlášť, když s ní asi nesvítíš. U hlavních světel je to holt teplo od žárovky (a možná od motoru) a zima a vlhkost zvenku. Ale u mlhovky? Reklamace jednoznačně.

Vloženo

Ahoj lidi, s tímhle problémem jsem bojoval dost dlouho na S II 2008. Nejprve se mlžilo jedno světlo pak se přidalo i druhé. Za nějaký čas se stalo, že světlo přestalo svítit. Problém je, že přímo spodku světla je umístěná jednotka na rozsvícení výbojky a samozřejmě že voda do ní krásně steče. Stříbrná jednotka - je startér výbojky, černá - natáčení světel. Jakmile se jednotka zatopí přestane fungovat. Nepomohlo ani silikonování ani jak říkáte sáčky s silikagelem. Origo jednotka vyjde v servisu na cca 6 tis. Opakovalo se to asi třikrát na střídačku. Nakonec jsem kabely vytáhl na bok světla a jednotku přidělal na bok. Jestli pojedete jednotku koupit na vrakáč, dejte pozor, dost často byly taky zatopené. Poznáte to podle zoxidovaných kontaktů.

Vloženo

Ahoj

Tak dle oficiálního vyjádření ŠA je i voda ve světlech  OK a nejen stékající po krytu světla jako kondenzát ale dokonce i souvislá vrstva vody. Dle oficiální dokumentace ŠA kterou jsem měl možnost vidět tak i cca 0,5 -0,7 cm vody ve světle je OK. Jinak když jsem byl v autorizovaném servisu ŠA tak venku stál VW TOUAREG a ten měl ve světlech tak 2 cm vody a názor VW je voda je OK prý to světlem nevadí  :kol-44:  to prostě jeden nepochopí.

• o 4 týdny později...
Vloženo

tiez som mal podobny problem z rosenim mal som dokonca vo vnutri kvapky a jedneho dna mi prestalo svietit svetlo!tak som vymienal RJ co je na spodku svetla a ked som tu povodnu demontoval bola v nej celkom slusna davka vody!myslim si ze toto prave sposobovalo zahmlievanie ta voda sa pri teplote zo svetla a motora vyparovala!bolo by to pozriet

Vloženo

To matt24  - cau muzes mi prosim vysvetlit co je to RJ co si vymenil a potom to bylo ok ?!?!!?

Mam problem ze svetlem mlhovky a denniho sviceni taky se mi zamlzuje.

Dikec

• o 5 týdny později...
Vloženo

Taky si prihodim moji zkusenost, kdyz jsem auto kupoval 1.4.2016 tak po prohlidce v dilne a vyjeti zase zpet se svetla v dolni casti zamlzili, bylo mi origo prodejcem skoda receno ze je to normalni jev, svetla mavi pry v dolni casti vetraci kanalky a pri zmene teploty se to pry stane :-(

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...