daja81 Vloženo 3. leden 2016 Sdílet Vloženo 3. leden 2016 Zdravím, nastal mi problém s dobíjením. Rosvítila se mi kontrolka dobíjení, v autě jsem už vyměnil 3 altíky a problém stále trvá. Nevíte čím by to mohlo být? Předem moooc díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirdas Vloženo 3. leden 2016 Sdílet Vloženo 3. leden 2016 A skutečně nedobíjí ? Měřil si na baterii nebo přímo na altíku napětí ?? Zkontroluj všechny pojistky v boxu v motoru a taky spoje na těch silných kabelech co jsou zepředu do toho boxu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PETR258147 Vloženo 28. Únor 2018 Sdílet Vloženo 28. Únor 2018 Ahoj, dnes jsem byl na měření baterie a zjistily ze je kaput, ale ještě mi zjistily ze mi auto skoro vůbec nedobiji, jedna závada mě řekli ze bude očko na Altiku ze mám nacinovat nové. To by takový problém nebyl ale ještě mi řekl ze bude špatná kostra mezi motorem a karoserii. Muže mi někdo poradit kde ten kabel je ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PETR258147 Vloženo 28. Únor 2018 Sdílet Vloženo 28. Únor 2018 Ano měřil jsem i na altiku o na baterce ale ještě zkusím zkontrolovat ty pojistky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 4. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2021 Zaznamenal jsem s ochlazením, že po startu mi zůstanou svítit chvíli některé kontrolky např.: ABS. Dnes jsem jezdil odpoledne s vozíkem, nebyl problém, ale poslední jízdu s vozíkem se mi rozsvítila kontrolka dobíjení, které zhasla vždy při volnoběžných otáčkách a občas sporadicky i při otáčkách do 2000. Když jsem zastavil, tak jsem mrknul do motoru, kde z alternátoru šlo pískání/drhnutí a motor si přidával otáčky až na 1100 ot. Po odpojení vozíku a následné další jízdě ,již vše bylo ok, i jsem doma zkoušel zapnout všechny spotřebiče a ani kontrolka, ani ten zvuk. Až cestou, už bez vozíku, mě napadlo podezření na vozík, jestli nedělal nepořádek v elektrice. Baterka má už 6 let, ale auto teď jezdilo dlouhé trasy nad 80km. Každopádně ji teď nabíjím. Auto má najeto 172 tis.km., altík původní. Nějaké nápady? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kazimir80 Vloženo 13. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2021 Mě pískal rozvod řemen příslušenství (prokluzoval), i když s altíkem nebyl problém. Nechal jsem ho vyměnit... Prý pokud nenajedeš 30k ročně, tak 7 let je morální věk je raději vymenit.... Možná to má souvislost... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 13. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2021 Teď jsem s tím jezdil a bez problémů. Ve středu pojedu znovu, delší trasu. Je fakt, že řemen je původní tj. 9 let a 172 tis. km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 15. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2021 Dnes najeto 130km a žádný problém, asi bude něco s el. na vozíku. Což by byla ta lepší varianta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.