teedy Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 (editace) Zdravím, poslední dobou se mi několikrát stalo že při sešlápnutí brzdy auto nebrzdilo a pedál byl natvrdo.Až při několikaterém prošlápnutí vše v pořádku.Vždy se mi to stalo po dvoudenním stání auta v garáži,potom cca pětikilometrová cesta prakticky bez brždění.Jedu celou cestu po hlavní a až při brždění k odbočování na vedlejší nastane tento problém. Editováno: 25. leden 2016, autor: teedy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dominikg Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 A co posilovač? To by chtělo okamžitě do servisu brzdy jsou to hlavní na autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 Dost specifická závada, ale také bych zkusil servis. Snad se to stane znovu, aby neodpověděli - závada se neprojevila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 Zdravím, poslední dobou se mi několikrát stalo že při sešlápnutí brzdy auto nebrzdilo a pedál byl natvrdo.Až při několikaterém prošlápnutí vše v pořádku.Vždy se mi to stalo po dvoudenním stání auta v garáži,potom cca pětikilometrová cesta prakticky bez brždění.Jedu celou cestu po hlavní a až při brždění k odbočování na vedlejší nastane tento problém. Neměl jsi orezlé kotouče? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reesha Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 Do práce má trasu po dálnici cca 20 km, teď v zimě když sjíždím tak to brzdí podstatně hůř. Stačí šlápnout razatněji a je to ok. Tobě to nebrzdí vůbec? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Já mám problém jen když sněží a nabalí se na kotouče sníh. To pak cuká a moc nebrzdí než se to očistí. Jinak brzdy ok... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teedy Vloženo 26. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Do práce má trasu po dálnici cca 20 km, teď v zimě když sjíždím tak to brzdí podstatně hůř. Stačí šlápnout razatněji a je to ok. Tobě to nebrzdí vůbec?No dá se říct že vůbec,pedál je tvrdej že nejde sešlápnout. Když ho povolim a znovu sešlápnu tak už to brzdí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 S tim bych asi nevahal a zajel do servisu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Mi se posledních pár dnů co začala obleva stává, že po ránu vyjedu a první brždění je dost líné, musím šlápnout pořádně a ohoblovat, buďto námrazu, nebo rez. Zajimavé je, že se to za rok co mám auto neprojevilo, ale až teď... Navíc u bývalých aut se mi to nestalo nikdy, ale to jsem měl plecháče. Teď mám alu kola, kotouče i vzadu... Kotouče mají na sobě známky takové černé koroze, budu muset pořádně ohoblovat. Je pravda že jezdím víceméně s rozvahou, ne stylem brzda plyn... Každý den do práce 10 km, jednou za týden delší trasa cca 70km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Proto jsem si řekl že na zimu jen plecháče a ne frajeřit s elektrony. Stačilo mi, jak dopadla Fabie manželky. po první zimě na elektronech. Ještě že to škodovka uznala a celý spodek vyměnila. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cubais Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 No, jak dopadla a co bylo špatně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gogorum Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Tak mně se to stalo dnes ráno. Přišlo mi to jako by to nemělo posilovač,když sem se do pedálů pořádně opřel ,zabrzdilo to a pak už vše ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teedy Vloženo 26. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Tak koukám že máme asi stejný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gogorum Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Vypadá to tak. Uvidím jestli se to bude opakovat,pokud to nedělá pravidelně tak v servisu nic nenajdou a já budu týden bez auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 U mňa to isté, je to normálne, kotúče sú vlhké, prvé brzdenie je slabé, treba viackrát zoslapnut pedál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 teedy čo máš za motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gogorum Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 akubus normální to rozhodně není. Potřebuješ zastavit a pedál je tvrdý ,musíš se do toho opřít jako by to nemělo posilovač . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teedy Vloženo 26. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2016 teedy čo máš za motor? 81kw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teedy Vloženo 26. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2016 (editace) U mňa to isté, je to normálne, kotúče sú vlhké, prvé brzdenie je slabé, treba viackrát zoslapnut pedál. Taky si myslím že to není normální.Ono nejde o to že by to brždění bylo slabé.Pedál prostě nejde normálně sešlápnout,musím se do něj fakt opřít co největší silou.Nebo povolit a sešlápnout znova,potom už brzdí.Zatím se mi to stalo dvakrát.Poprvé jsem se zpotil až na prdeli když byl předemnou kamion a už to vypadalo že nedobrzdím. Editováno: 26. leden 2016, autor: teedy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mp390 Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Tak to máš asi jiný problém. U mne se po stání v noci ráno stává, jak jsou orezlé kotouče + jak je vše vymrzlé, že první brzdění je opravdu slaboučké. Takže při pomalé jízdě (50) jednou pořádně probrzdím (třeba na 20) a pak už je klid. Brzdový pedál jde sešlápnout normálně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 81kw takže benzín ...s podobnými príznakmi sa občas boria dieslové motory radu EA288 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 (editace) Je to v návodu k obsluze Fabia česky 11.215, str. 104, odstavec Vlhkost a posypová sůl, dělají to všechny vozy bez ohledu na značku a typ. Po vyjetí je nutno brzdy očistit a vysušit přerušovaným brzděním. Jelikož při brzdění mokrých kotoučů je mezi brzdovými destičkami a kotouči odpařující se vodní pára, vzniká dojem že je posilovač brzd nefunkční. Editováno: 26. leden 2016, autor: dodge Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 (editace) Při vlhkých kotoučích by byl ale krok (chod) pedálů normální, až brzdicí účinek by byl nižší. Já bych to hádal na posilovač - netěsnost, asi podtlaková hadice nebo ventil (ten je součástí hadice). Někdy se tady řešilo (teď se mně to nepovedlo najít), že někomu posilovač asi zamrzal. Ale už nevím jak to dopadlo. Pro jistotu, definuj "pedál na tvrdo". Od začátku sel "ztuha" nebo až když to mělo začít brzdit? Editováno: 26. leden 2016, autor: McMatej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teedy Vloženo 26. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Od začátku ztuha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 26. leden 2016 Sdílet Vloženo 26. leden 2016 Takže to neposiluje. Jako první bych prověřil tu hadici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.