Přejít na obsah

SmartLink Rapid

Doporučené příspěvky

Po hodně dlouhé době jsem nedávno připojil Redmi ke kabelu a hned mi samo bez problémů naskočilo Waze a cca 50 km bylo dokonce i bez výpadku. Byl jsem překvapen. Nějaká aktualizace? Ty hlášky co popisuješ se u mě vyskytovaly taky, ale teď jsem se dlouho opravdu na delší trasy nepřipojoval, AA v telefonu se už asi 2x za tu dobu zaktualizovalo. Asi to stále žije svým životem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 3 týdny později...

Ja som sa pár krát pripojil asi pred 3-4rokmi. Ale to som mal ešte starý mobil s podporou Mirrorlinku. Bohužiaľ, do appky MyŠkoda nevedia pridať podporu pre AndroidAuto.

Ako alternatívu doporučujem kúpiť Dataplug + appka Škoda Connect Lite, už by to malo byť podporované aj v ČR:

https://www.skoda-auto.cz/technologie/skoda-connect-lite

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři

Škoda Connect Lite už pár let používám a je to povedená věcička :) Když pak autem delší dobu nejedu, tak se můžu podívat, kolik cca litrů paliva je v nádrži a jaký byl stav napětí baterie při posledním připojení (většinou samozřejmě ale dostatečně vysoký, protože chvilku předtím bylo nastartováno.. Může to být ale i užitečné pro někoho, kdo chce zjistit stav baterie jen po zapnutí zapalování). Když se tam eviduje tankování, tak to taky pak ukáže, kolik stála cesta, a hromadu dalších informací o autě v průběhu jízdy.

Určitě bych to koupil znovu :) 

Odkaz ke komentáři

To už nebude mať súvislosť s tou "novou" službou Škoda Connect, Connect Care? Nevyznám sa presne do toho, len viem, že moja stará vykopávka 9/2016 to nemá. Mám len obyčajný Smartlink, updatnutý na Smartlink+. Scala by už tieto nové fičúrky mala mať.

Teraz som sa skúsil cez PC nahlásiť do Škoda Connect portálu a vyšlo mi tam posledné úspešné spojenie s autom 7.5.2020 - to som mal ešte starý mobil s Mirrorlinkom. Po práci zo zvedavosti skúsim opäť. Inak medzi licenciami mi ukázalo toto - príjemné prekvapenie, že už mi ukazuje obrázok auta ako v skutočnosti zliezlo z výrobnej linky = vrátane diskov kolies:

1966080126_obrzok.thumb.png.b629d95f642342bd73b78fe97889b8a4.png

Odkaz ke komentáři

V 23. 2. 2022 na 12:02, jarv napsal:

v autě se připojuji přes android auto. 

Rozšířit  

Jedná se o model Rapid jakého modelového roku, jaký infotaiment je v autě? Nebo se jedná o Scalu, kterou máš v popisu?

@brrrrm - Jaký je rozdíl mezi Smartlinkem a Smartlinkem+? V mém Swingu Rapida MR 2019 je předpokládám jen obyčejný Smartlink. Co obnáší ten update? Je možné jej provést i na infotaimentu Swing+?

Odkaz ke komentáři

@tom01 Smartlink sa dával do cca MR2017, Smartlink+ od cca MR2018. Ja som sa k nemu dostal náhodou, pretože vo Fabii/Rapid MR2017 boli Bolera s chybným softom, ktorý nepodporoval Škoda Surround (riešené v inej téme). Opravný update okrem opravy Surroundu pridal aj funkcionalitu Smartlink+.

Ak dobre pamätám, klasický Smartlink mal iba čiastočnú podporu pre appku Škoda OneApp. So Smartlinkom myslím poskytovala iba zákaldné údaje o aute, so Smartlinkom+ mi už dokázala aj logovať samotné jazdy. Inak už vtedy OneApp fungoval iba cez CarPlay alebo Mirrorlink. Škoda OneApp sa zlúčila do appky Škoda Connect App a neskôr ju pretransformovali do súčasnej MyŠkoda.

Čiže určite máš Smartlink+, ale MR2019 už mal aj Škoda Connect - viď screenshot z cenníka Rapid z 9.2.2019. Neviem, či to, čo písal jarv, nesúvisí práve s touto položkou. Opravte ma, ak sa mýlim.

1115340024_obrzok.thumb.png.edcb69259b1186320fd7c0cfd3cbb297.png

Inak chcel som vyskúšať prepojenie MyŠkoda, ale už od môjho predchádzajúceho príspevku mi mobil hlási zlyhanie spojenia so serverom.

Odkaz ke komentáři

@brrrrm - Díky za vysvětlení a za nasdílený dobový ceník. Mám Style+ se Swingem, kde se patrně připlácelo jen za Smartlink+. Škoda Connect v tom myslím nemám. Soudím tak, že v autě není tísňové volání, které je součástí téže příplatkové položky. Ono já ani pořádně nevím, co vše v autě mám přesně za výbavu, kupoval jsem jej vpodst. jako ojetinu :-)

Když bych kupil ten Dataplug + nainstaloval appka Škoda Connect Lite, tak je to vše a nadále nastálo zdarma, nebo ta registrace do Škoda ID nějak dále zpoplatněna, či zdrama po určitou dobu???

Odkaz ke komentáři

Platíš iba za Dataplug - cca 15-40€, podľa toho, či kupuješ z bazáru/ebay/autorizák. Inak je škodovácky aj vw dataplug, ale je to úplne jedno. Ja mám v aute VW. Dokonca miesto Connect Lite môžeš používať appku od VW WeConncet Go (alebo tak nejak) - akurát miesto moja Škoda Rapid ti bude písať Môj VW Rapid. :)

Škoda ID mám od roku 2016 a zatiaľ nikto nič odo mňa nepýtal. Aspoň jedna výhoda, že za tú dobu mala škodovka x appiek, ale asi do každej pasovalo toto jedno konto.. :D

obrázok.png

Odkaz ke komentáři

Našel jsem na bazoš.cz nový ten dataplug za 600Kč, tak jsem jej teď objednal. Jsem zvědav na tu hračičku :-). Udělám ještě jednu úpravu, která vyřeší moje dva problémy - kam mobil v Rapidu bez problémů odkládat a zároveň jak mobil řekněme "automaticky" spojovat s kabelem. Inspirovalo mě řešení od @martab:

Jen s úpravami pro specifika interiéru Rapida - už mám zadaný 3D tisk, potřebný USB kabel již čeká na vyzvednutí. Sám jsem zvědav, jestli vše klapne...

Tím se mi užívání Smartlinku uživatelsky hoooodně zpříjemní, mobil bude možné úplně snadno a nekrkolomně odložit aniž by s kabelem překážel a možnosti se díky Dataplug rozšíří :-D

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Já mám Swing+2019 a bohužel to vypadá, že bez ŠA to nejde. Je to absolutní zlodějina. Pouze SW aktivace a cena je 5000Kč + cca 500 za práci. Kdyby to bylo za řekněme 1500Kč, tak bych do toho šel. U skladovky jsem to bohužel aktivované neměl.

Editováno: , autor: Deawon
Odkaz ke komentáři

V 28. 3. 2022 na 14:50, brrrrm napsal:

dotyčný musí mať online prístup, aby to vedel spraviť.

Rozšířit  

Chtěl bych jen podotknout, že toto ušetří jen tu práci v autorizáku. Pořád je nutné zakoupit ten klíč, pokud se tato věc bude aktivovat oficiální cestou. Jinak je online přístup k ničemu.

Existují patche, které ale se dají snadno použít pouze pro rádia, která mají navigaci (tedy dva sloty pro SD kartu v kastlíku spolujezdce)

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Uvažuji o instalaci couvací kamery pro můj Rapid MR 2019, který má Swing+ (5JA 035 871C) a je tam aktivovaný Smartlink z výroby. Zakopaný pes je v tom, že 871C nepodporuje kameru. Napadá mě vyměnit za jiný Swing+ s podporou kamery. Jak je to potom s tou mojí aktivací Smartlinku? Ta aktivace se váže na konkrétní jednotku infotaimentu, nebo na můj vůz a když dám jiný Swing+ tak mi moje původní aktivace zůstane?

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...