Přejít na obsah

Zvuk pri smerových svetlách

kimmi

Doporučené příspěvky

Dnes som spozoroval že pri odchode od kauflandu mi nejde prerušovaný zvuk pri smerovkách,zastavil som sa na parkovisku pri pošte a prezrel smerovky či idú ľavé,pravé,výstražné,všetko ok no zvuk z relátka alebo z čoho to ide nikde.Po vybavený formalít na pošte zvuk opäť funguje,

Čo by to mohlo byť za anomáliu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten zvuk jde z nějakého minireproduktoru v palubce a je společný pro veškerou zvukovou signalizaci (blinkry, varování atd.) neplést si to se zvukem cvakajícího relátka. Když např odepneš pás a začne to na tebe řvát a ty s tím současně pustíš blinkr tak on sice blikat bude, ale nebude vydávat zvuk. Tzn. že zvukové varování je zřejmě nadřazené zvuku blinkru. To samé, když mě třeba pípne, že venkovní teplota je pod 4 stupně, hned se s tím ozve takový ten gong a pokud s tím jdou současně blinkry, zase jdou bez zvuku. Takže záleží, zda ti během těch blinkrů palubka ještě něco navíc nesignalizovala. Zkus to a uvidíš. Každopádně to co popisuju je normální. V práci to dělá na všech FII.

Editováno: , autor: mkaba
Odkaz ke komentáři

Ahoj,rozumiem tvojim opisom rôznych situácií,ale bolo to presne jak som ja napísal.A keď som odparkoval auto na parkovisku,nechal motor bežať,rádio vypnuté,smerovky odskúšané,ľavé,pravé,výstražné,všetko blikalo aj vonku aj dnu no zvuk žiadny.potom som zhasol motor a odišiel na poštu.vrátil som sa naštartoval a všetko ako predtým,avuk blinkrov sa objavil.Dnes do práce a domov 2x40 km a OK.

Takže žiadne iné zvuky mi neprehlušovali zvuk smeroviek.

Odkaz ke komentáři

To není o přehlušování - to je o tom, že do toho repráčku jde zvuk toho cvakání při blinkrech z čipu, ve kterým je napálenejch X dalších zvuků - všecky ty pípnutí, gongy a signalizace upozornění nebo výstrah. Je to v podstatě maličká flashka se souborama podobnýma mp3, který se podle potřeby přes maličkej zesilovač přehrávají tím repráčkem - a to, kterej signál se má zrovna přehrát, si vybírá procesor v palubce. No a protože procesor neumí přehrávat víc zvuků najednou, mají nastavenou určitou prioritu - informační nejnižší (cvakání blinkrů), upozorňovací vyšší (nezapnutý pásy, teplota venku pod 4°C, málo paliva ...) a havarijní nejvyšší (pády do nouzáku a pod). Je prostě možný, že procesor ve tvojí situaci usoudil, že v danej moment je zvuk signalizace blinkrů nedůležitej a zrušil ho ...

Odkaz ke komentáři

No,mne sa to zdá divné žeby takto RJ vyhodnocovala čo má kedy signalizovať,ale spomenul som si že mi vtedy zasvietil na maxidote emblém čerpacej stanice na dotankovanie či niečo píplo to som si nevšimol alebo si nepamätám ale možno to malo prioritu pred blinkrami,ale aj tak sa mi to nezdá.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...