Přejít na obsah

Problém jménem AKL, za studena chcípá

Matejzaloudek

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni, potřebuju nějaké rady

Přečetl jsem asi tisíce fór,včetně anglických a jazyků mě neznámých a jsem v koncích :(

Problém bych nazval motor AKL

Někdy začátkem léta jsem zadřel motor u nově koupenýho auta 98rok. Řešil jsem to jiným nastrojeným motorem, s trochou snahy jsem ho tam nasoukal, nevím jestli problém začal už tehdy výměnou motoru nebo až dýl. Pociťovat jsem to začal když trochu klesly teploty. Takže k problému: uvažujeme že je venkovní teplota kolem nuly. Nastartuju motor a otáčky mi vyletí na cca 1300 (otáčky se sytičem) ale během pár vteřin klesnou na 800. když se hned rozjedu a vyšlápnu spojku otáčky vyletí ještě o něco nahoru (např. ze 2000 na 2300) a pak pár vteřin padají dolu, až auto chcípne. Tohle celé trvá cca 1-2 minuty, párkrát to chcípne a po tuhle dobu je cítit jak se autu nechce jet. Když se auto lehce zahřeje nebo co se stane, bývá to tak po těch dvou minutách, tak je problém pryč, auto jede bez problému, jde hezky za plynem.

Na VAGu mi vyskakuje chyba 00537 Regulace lambda 18-10 Horní hodnota dorazu - sporadicky

Když jí smažu za nějaký čas naskočí znovu.

Ocenil bych každou radu, nebo aspoň nasměrovat na nějaký díl co by chtěl vyměnit, metoda pokus / omyl se mi prodražuje ..

Díky moc

Nějaký výčet toho co jsem zkoušel měnit:

Teplotní čidlo

Váha vzduchu

Škrtící klapka

Palivový filtr

Vzduchový filtr

Vstřiky

Svíčky

Těsnění pod víčko oleje a pod tu plastovou srandu pod ním

Senzor otáček klikové hřídele

Senzor klepání

Podtlakovou hadici k posilovači

Vlnovec

Lamda sondu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...