Publikováno Únor 25, 20169 r Zajímavá alternativa k LPG pro atmosféru http://www.auto.cz/exkluzivni-test-skoda-fabia-iii-combi-cng-93160
Únor 25, 20169 r přesunul jsem téma do příslušné sekce a upravil název. Jinak zase jen pro někoho, kdo jezdí okolo komína (tedy nějaké CNG čerpačky). Síť je bohužel stále malá, takže na nějaké běžné cestování, jak s LPG, tedy že se rozhodnu že někam pojedu (kamkoli), i do zahraničí a že nebudu muset řešit jízdu na BA z důvodu absence čerpačky, to prostě ještě není. Takže třeba na dojíždění do práce, ideál, ale musí být na trase čerpačka, což v mém případě bohužel není, takže za mně by to bylo zase 1,0MPI+LPG
Únor 26, 20169 r prestavovat uz tak chciply motor 1.0 55kW na jakykoliv jiny pohon nez BA je podle me sebevrazda..ale uznavam, pokud clovek cestuje casto sam, tak to mozna smysl ma.. jako rodinny vuz ci snad jizda ve 2+plny kufr a jeste dalnice = nesmysl EDIT Běžnému řidiči při běžných cestách nabízí tento motor dostatek síly. Samozřejmě nejde o žádného sprintera a ve vyšších rychlostech jeho dynamika slábne, ale dálniční strotřicítka vozu nečiní žádný problém. Kromě toho mě motor mile překvapil svoji kultivovaností a vlídným projevem.Jo dalnicni 130tka necini problem, ale motor toci 4500 otacek, dalsi vec je akcelerace.. vjizdite na dalnici, potrebujete se dostat pred kamion, dupnete na plyn.. ozve se jen huceni a ..nic.. auto nic nedela, musite podradit co to de a modlit se, aby to vyslo.. motor prekvapi vlidnym projevem, ale jen tak do 3500 otacek a jelikoz je to 3hrnek litr, musi se v podstate porad tocit az do hranice maxima, aby trochu jel.. byl jsem rad, ze sem ten bazmek po tydnu vratil..nedovedu si predstavit tento motor vlastnit.. Upraveno Únor 26, 20169 r od JirkaBrno
Únor 26, 20169 r Do kratke verze na jezdeni po meste a do okolnich satelitu to smysl mit muze. Proc by nemohlo. Kdyz nekdo jezdi casto dalnici, tak ma snad na vyber jine motorizace, pripadne uplne jine auto. Nechapu, proc se porad musime pohybovat ode zdi ke zdi. Navic prestavbu na alternativni paliva si snad poridi nekdo, kdo si dokaze zvazit vsechna pro a proti a podle toho se zaridi. PS: znam i lidi, kteri se dalnicnimu provozu s radosti vyhnou a jedou radsi alternativni trasou, i kdyz to muze byt delsi a pomalejsi. Proste ruzni lide maji ruzne priority, duvody a uhly pohledu. Proto je tolik ruznych aut, motorizaci a variant paliv...
Únor 26, 20169 r tak jakakoliv prestavba ma smysl u velkych najezdu.. pri dnesnich cenach paliv.. jakože nikdo nevi, co bude za pul roku za rok.. ale při dnešních cenách paliva nemá smysl přestavba..1,2 Tsi bere 6l BA, to je v nakladech 1,6cca na km.. při přestavbě bude takový 1,0 MPi papat cca 4l CNG, to mame cca 1,0 kc .. přestavba se ti vrati po najeti cca... +-50000km.. to opravdu jezdenim kolem komína za 2roky nenajedeš... a jelikož jsem ten motor měl v autě cca na týden pujčenem, dovolím si o něm tvrdit, že fakt nestojí za nic.. a k tomu verze 44kW, to musí byt fakt ,,maso,, Upraveno Únor 26, 20169 r od JirkaBrno
Únor 26, 20169 r Autor No a já jsem s ním spokojen a další bude opět malá atmosféra Upraveno Únor 26, 20169 r od Pawouk Necituj bezprostředně předcházející příspěvek!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.