Přejít na obsah

Octa 2 1.6 75kW rok 2006 - seveleni na volnobeh a vysoke otacky

paolox

Doporučené příspěvky

Zdravim,

O2 1.6 75kW rok 2006, najeto cca 160 tis.

Zacal jsem mit problem se zvlastnim sevelenim na volnobeh a pri jizde pri vysokych otackach.

Pri seslapnuti spojky je to ok. Takze zrejme na hodne procent lozisko spojky,

Otazka zni .. je mozne jednoduseji vymenit pouze lozisko, bez nutnosti vytahovat komplet prevodovku atp.?

Samozrejme vim, ze lepsi menit komplet spojku a nedej boze i setrvak :-)

Jen me zajima, zda je mozne to lozisko u tohoto typu motoru vymenit jednoduseji bez nutnosti celeho postupu jako u vymeny komplet spojky...

diky moc za odpoved!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To z principu nikdy nepujde. Lozisko je nasunute na hridel, ktera trci z prevodovky a je nasunuta do spojky. Spojka je naopak prisroubovana k setrvacniku (neprimo), ktery je zase spojeny s klikovou hrideli. Dokud neoddelis prevodovku od motoru a tim vysunes hridel ze spojky, tak to lozisko vyndat proste nemuzes (i kdybys tam na to mel prostor, ktery stejne nemas).

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Znovu otevriam .... ma s timto problemem taky nekdo  zkusenosti ? byl jsem u techniku a jeden trvdi, ze lozisko spojky, jeden, ze to dela spojka samotna - slabsi lamela a drhne ... taky jsem cetl, ze to muze delat setrvacnik nebo dokonce prevodovka!?  spojka funguje porad stejne, neklouze, radi se vse jak ma .. jen to seveleni  kdyz neni seslapla spojka .. prestane sevelit, kdyz se jen na milimetr dotknu spojky ... poradite, diky ..

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...