paolox Vloženo 1. Duben 2016 Vloženo 1. Duben 2016 Zdravim, O2 1.6 75kW rok 2006, najeto cca 160 tis. Zacal jsem mit problem se zvlastnim sevelenim na volnobeh a pri jizde pri vysokych otackach. Pri seslapnuti spojky je to ok. Takze zrejme na hodne procent lozisko spojky, Otazka zni .. je mozne jednoduseji vymenit pouze lozisko, bez nutnosti vytahovat komplet prevodovku atp.? Samozrejme vim, ze lepsi menit komplet spojku a nedej boze i setrvak :-) Jen me zajima, zda je mozne to lozisko u tohoto typu motoru vymenit jednoduseji bez nutnosti celeho postupu jako u vymeny komplet spojky... diky moc za odpoved!!! Citovat
LucasCZE Vloženo 1. Duben 2016 Vloženo 1. Duben 2016 To z principu nikdy nepujde. Lozisko je nasunute na hridel, ktera trci z prevodovky a je nasunuta do spojky. Spojka je naopak prisroubovana k setrvacniku (neprimo), ktery je zase spojeny s klikovou hrideli. Dokud neoddelis prevodovku od motoru a tim vysunes hridel ze spojky, tak to lozisko vyndat proste nemuzes (i kdybys tam na to mel prostor, ktery stejne nemas). Citovat
paolox Vloženo 14. Duben 2016 Autor Vloženo 14. Duben 2016 Znovu otevriam .... ma s timto problemem taky nekdo zkusenosti ? byl jsem u techniku a jeden trvdi, ze lozisko spojky, jeden, ze to dela spojka samotna - slabsi lamela a drhne ... taky jsem cetl, ze to muze delat setrvacnik nebo dokonce prevodovka!? spojka funguje porad stejne, neklouze, radi se vse jak ma .. jen to seveleni kdyz neni seslapla spojka .. prestane sevelit, kdyz se jen na milimetr dotknu spojky ... poradite, diky .. Citovat
paolox Vloženo 16. Duben 2016 Autor Vloženo 16. Duben 2016 Jeste pozoruji, ze ševelení pri nastartovani studeneho motoru neni slyset, az po ujeti cca 1 km nebo kdyz se na miste motor vice zahreje .. Citovat
paolox Vloženo 16. Duben 2016 Autor Vloženo 16. Duben 2016 Jeste prikladam zvuk.zaznam .. je slyset to cvakani pri chodu motoru a preruseni, kdy slapnu trosku na spojku a ten zvuk prestane .. poradite, co to muze byt? je to mista kolem prevodovky ...http://uloz.to/xqSjMFtR/motor-m4a diky Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.