oct Vloženo 18. Duben 2016 Sdílet Vloženo 18. Duben 2016 Ahoj, někde jsem četl (slyšel), že bylo vydáno TPI na tekoucí tlumiče, nemáte někdo info, než pojedu do servisu? Při přezouvání jsem zjistil vlhký PP tlumič, po záruce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikoluka Vloženo 18. Duben 2016 Sdílet Vloženo 18. Duben 2016 Toto by mě zajímalo taky, teče mi taky PP tlumič. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 18. Duben 2016 Sdílet Vloženo 18. Duben 2016 môžete hodiť foto tých tlmičov? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 18. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 18. Duben 2016 Já ho nemám, přezouval jsem za deště a na to jsem ani nepomyslel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 18. Duben 2016 Sdílet Vloženo 18. Duben 2016 škoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elback Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 tiez ma pri prezuvani upozornili ze mam vytecene tlmice. Je pravda ze ja na nich taky maz (vraj by mali byt uplne suche). Technik v skodovke vravel ze to tak ma byt, ale pozru sa na to v ramci opravy inych veci. Predpokladam, ze vysledok bude - je to v poriadku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 jop výsledok bude taký a majú to viacmenej všetky OIII , hoď to na test tlmičov a budú ok ... pokiaľ teda sú len hore trošku špinavé a netečú , TPI na to je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 19. Duben 2016 Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 Dneska jsem dělal brzdy a našel jsem vyteklý tlumič u řidiče. Už to auto nestíhám opravovat, najeto 82000 km a stáří 2,5 roku. V autorizáku jsem dostal cenu cca 14 000 za výměnu předního páru. Takže budu měnit sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 19. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 19. Duben 2016 No potěš koště Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Celý den jsem hledal servis s pořádnou diagnostikou tlumičů, nakonec jsem našel. Dostal jsem pásku s grafem průběhu testů jednotlivých tlumičů s výsledkem, že všechny tlumiče fungují bezvadně. Jen nevím, kde se vzalo to množství oleje, které teklo po tlumiči. Dnes jsem na to znovu koukal a celý tlumič je od oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krenstik Vloženo 24. Duben 2016 Sdílet Vloženo 24. Duben 2016 Jako že ti vymontovali tlumiče a změřili na stolici? Protože vše ostatní je jen test celého podvozku, včetně uložení....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 24. Duben 2016 Sdílet Vloženo 24. Duben 2016 Výstupem toho testu je páska se čtyřmi grafy - pro každé kolo jeden graf. Na stolici bylo celé auto, nic se nesundavalo a trvalo to několik minut. Vím jen, že to nebyl tester HEKA, u kterého mi bylo řečeno, že je prakticky k ničemu. Teď nevím jestli tomu mám věřit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krenstik Vloženo 24. Duben 2016 Sdílet Vloženo 24. Duben 2016 (editace) No pokud jsi měl správný tlak v pneu, tak sis vyzkoušel jak máš na tom podvozek a jak se jím nesou vibrace.... Protože to rozvibrování desky a následné měření ti změří vůle na podvozku. Mrtvý tlumič to pozná až když je přes smrtí, nebo spíš po. Pár jsem jich prodal a nainstaloval a prokazatelně mi špatné tlumiče nenašel žádný. Ať už český Robotherm, něměcký AHS( kteří dělají super testry brzd i výkonovku) nebo ty od Snap-onu.... A těch mých zákazníků, kteří čekali že začnou ve velkém prodávat tlumiče, když udělají skoro každému test tlumičů zdarma. Jediný způsob jak otestovat prokazatelně tlumiče je pouze na stolici, vytažené z auta.... Když se nad tím zamyslíš, tak pneumatika si přidá svoje, uložení ramen a silentbloky taky a z toho prokazatelně naměřit tlumič? Editováno: 24. Duben 2016, autor: Krenstik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 24. Duben 2016 Sdílet Vloženo 24. Duben 2016 (editace) Hmm, máš pravdu, tohle mě nenapadlo. Pneumatiky určitě nikdo nedohušťoval a já je udržuji měkčí právě kvůli většímu tlumení nerovností. Už delší dobu mám podezření na vadný tlumič, protože auto hodně změklo a mává s ním i drobný poryv větru. Po tom testu jsem si říkal, že je asi vše v pořádku a jen se mi to zdá. Vůbec se mi ty tlumiče nechce řešit, protože nechci kupovat předražený originál, kde je očividně kvalita hodně proměnlivá. Chci koupit Sachs, ale kód na originálních tlumičích prostě nesedí s žádným v katalogu Sachs. Editováno: 24. Duben 2016, autor: mandido Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 24. Duben 2016 Sdílet Vloženo 24. Duben 2016 to je hrozne,cim novsi auto tim vetsi zgarb,zkus mrknout po tlumicich trw ty bys mel dohledat podle kodu snad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krenstik Vloženo 24. Duben 2016 Sdílet Vloženo 24. Duben 2016 Za sebe bych sel do Bilstainu.Jinak pro 1,2 TSI dela Sachs dva, ktere si lisi prumerem vika a pak podle podvozku, normal, sport, vyssi.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Duben 2016 Sdílet Vloženo 27. Duben 2016 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 27. Duben 2016 Autor Sdílet Vloženo 27. Duben 2016 Jj, díky Pawe, četl jsem to, jen nemám nějako čas zajet do servisu. Jsem zvědav, zda se třeba ŠA pochlapí a uzná kulanci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mandido Vloženo 28. Duben 2016 Sdílet Vloženo 28. Duben 2016 Díky za informace. I kdyby mi platila záruka, tak se mi to nevyplatí reklamovat, podle přijímacího technika by Škodovka zaplatila pouze vadný tlumič a druhou stranu bych musel financovat sám. Což znamená cca 7000 Kč včetně práce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MaraHlouch Vloženo 6. Březen 2017 Sdílet Vloženo 6. Březen 2017 Ahoj...chtěl bych se zeptat,dneska jsem byl na Stk na zkoušce tlumiču a byli mi naměřeny hodnoty přední 77 a zadní nápravy 79 procent.Při kolika procentech se tlumiče mění.Děkuji za vaše odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krenstik Vloženo 27. Březen 2017 Sdílet Vloženo 27. Březen 2017 Ti vymontoval tlumiče a změřil je? Protože jinak otestoval podvozek, a všechny tlumící části které jsou na jednotlivé nápravě. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.