Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, dá se na fabii nějak seřídit záběr spojky? Auto má najeto cca 100 tis. převážně město a teď v průběhu 14dní mi začla zabírat až úplně u podlahy. Přece kdyby byla sjetá, tak zabírá až úplně nahoře ne?

Předem díky.

Ovládání spojky je hydraulické. Brzdová kapalina je OK?

• Autor

Ano, brzdovky je tam dost, měněná naposled před rokem, takže ani zavzdušněná by být neměla...

Ahoj určitě bych nejdřív zkusil odvzdušnit  pak uvidíš. Je možné že i odchází spojkový váleček.

• Autor

Tak odvzdušněno, brzdovka byla úplně černá, nejspíše se nikdy neměnila. Ale nevyběhly ven žádné bublinky a nepomohlo to. Odvzdušňoval jsem klasicky jako brzdu. Sešlápnout-povolit-utáhnout-pustit -> to jsem musel spojkový pedál vytáhnout ručně, zůstal přilepen na podlaze, poté již OK. Napadá mi jedině vyměnit válečky, ale jak poznam, že jsou vadný?

Odvzdušnění jsi udělal OK. Jaké válečky myslíš?

• Autor

Na pedálu nebo na převodovce

Když se to stalo takhle z ničeho nic, tak se bojím, že bude špatně něco "uvnitř".

• Autor

Jako uvnitř něco v převodovce? Dá se to nějak zjistit? Třeba podle objemu vyteklé brzdovky z odvzdušňováku? Jestli je to válec nebo něco jiného...

Ne, jako ve spojce - přítlačák, lamela.

• 1 rok později...

Zdar,mě spojka zabírá zase hodně nahoře.Mám najeto 180000km.Chci se zeptat,zda se to nechá nějak doštelovat,aby brala níže.Dík Radek

Bohužel nedá a pokud, už zabírá hodně nahoře tak tě čeká výměna. Zkus třeba v kopci při rozjezdu rychlej pustit spojku. Pokud ti auto neskočí a plynule se rozjedeš,tak plánuj výměnu.

Ta spojka funguje normálně,jen když sednu do jiného auta tak je to jiné.Ta moje prostě zabírá výš.Mám 1.4 16v 55kw.

Jen otázka,když budu měnit,tak od jakého výrobce a za kolik.Dík Radek

• 7 let později...

Ja som tiež spojku vymenil sachs a valček hlavný a pomocný sachs a spojka zaberá dole

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.