Publikováno Červen 13, 20169 r Zdravím, dá se na fabii nějak seřídit záběr spojky? Auto má najeto cca 100 tis. převážně město a teď v průběhu 14dní mi začla zabírat až úplně u podlahy. Přece kdyby byla sjetá, tak zabírá až úplně nahoře ne? Předem díky.
Červen 16, 20169 r Autor Ano, brzdovky je tam dost, měněná naposled před rokem, takže ani zavzdušněná by být neměla...
Červen 16, 20169 r Ahoj určitě bych nejdřív zkusil odvzdušnit pak uvidíš. Je možné že i odchází spojkový váleček.
Červen 19, 20169 r Autor Tak odvzdušněno, brzdovka byla úplně černá, nejspíše se nikdy neměnila. Ale nevyběhly ven žádné bublinky a nepomohlo to. Odvzdušňoval jsem klasicky jako brzdu. Sešlápnout-povolit-utáhnout-pustit -> to jsem musel spojkový pedál vytáhnout ručně, zůstal přilepen na podlaze, poté již OK. Napadá mi jedině vyměnit válečky, ale jak poznam, že jsou vadný?
Červen 20, 20169 r Autor Jako uvnitř něco v převodovce? Dá se to nějak zjistit? Třeba podle objemu vyteklé brzdovky z odvzdušňováku? Jestli je to válec nebo něco jiného...
Srpen 14, 20178 r Zdar,mě spojka zabírá zase hodně nahoře.Mám najeto 180000km.Chci se zeptat,zda se to nechá nějak doštelovat,aby brala níže.Dík Radek
Srpen 14, 20178 r Bohužel nedá a pokud, už zabírá hodně nahoře tak tě čeká výměna. Zkus třeba v kopci při rozjezdu rychlej pustit spojku. Pokud ti auto neskočí a plynule se rozjedeš,tak plánuj výměnu.
Srpen 14, 20178 r Ta spojka funguje normálně,jen když sednu do jiného auta tak je to jiné.Ta moje prostě zabírá výš.Mám 1.4 16v 55kw.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.