Publikováno Červen 13, 20169 r Zdravím, dá se na fabii nějak seřídit záběr spojky? Auto má najeto cca 100 tis. převážně město a teď v průběhu 14dní mi začla zabírat až úplně u podlahy. Přece kdyby byla sjetá, tak zabírá až úplně nahoře ne? Předem díky.
Červen 16, 20169 r Autor Ano, brzdovky je tam dost, měněná naposled před rokem, takže ani zavzdušněná by být neměla...
Červen 16, 20169 r Ahoj určitě bych nejdřív zkusil odvzdušnit pak uvidíš. Je možné že i odchází spojkový váleček.
Červen 19, 20169 r Autor Tak odvzdušněno, brzdovka byla úplně černá, nejspíše se nikdy neměnila. Ale nevyběhly ven žádné bublinky a nepomohlo to. Odvzdušňoval jsem klasicky jako brzdu. Sešlápnout-povolit-utáhnout-pustit -> to jsem musel spojkový pedál vytáhnout ručně, zůstal přilepen na podlaze, poté již OK. Napadá mi jedině vyměnit válečky, ale jak poznam, že jsou vadný?
Červen 20, 20169 r Autor Jako uvnitř něco v převodovce? Dá se to nějak zjistit? Třeba podle objemu vyteklé brzdovky z odvzdušňováku? Jestli je to válec nebo něco jiného...
Srpen 14, 20178 r Zdar,mě spojka zabírá zase hodně nahoře.Mám najeto 180000km.Chci se zeptat,zda se to nechá nějak doštelovat,aby brala níže.Dík Radek
Srpen 14, 20178 r Bohužel nedá a pokud, už zabírá hodně nahoře tak tě čeká výměna. Zkus třeba v kopci při rozjezdu rychlej pustit spojku. Pokud ti auto neskočí a plynule se rozjedeš,tak plánuj výměnu.
Srpen 14, 20178 r Ta spojka funguje normálně,jen když sednu do jiného auta tak je to jiné.Ta moje prostě zabírá výš.Mám 1.4 16v 55kw.
Září 21Zář 21 Dnes jsem ve fabii vyměnil ve spojce kapalinu asi 1,5 dcl a zdá se mi, že zabírá víc dole tedy brzy po sešlápnutí, a to je snad dobře. Nejdřív jsem se toho lekl. Zkoušeli jsem taky dát několikrát zpátečku a vždy napoprvé ale to mohla být náhoda. Oproti brzdám se musi odvzdusnovak vice povolit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.