RGB Vloženo 16. Červen 2016 Sdílet Vloženo 16. Červen 2016 (editace) Máte již nějaké zkušenosti z montáží zimních řetězů na různé typy disků, auto dostanu na 18" kolech a další disky kupovat nechci. Prosím nepište mi, že si mám koupit 4x4, nevyužiji to. Díky RGB Editováno: 16. Červen 2016, autor: Pawouk Upraven název tématu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 16. Červen 2016 Sdílet Vloženo 16. Červen 2016 Promiň, ale nějak tady nevidím ten problém. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RGB Vloženo 16. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2016 Manuál - Použití sněhových řetězů je možné pouze v této kombinaci 6,5Jx16 ET41 pneu 215/60R16 6,5Jx17 ET41 pneu 215/55R17 Zkusil to někdo nasadit na 18" kola, bude to dřít o podběh? o tlumiče? Volil jsem mezi komfortem a vzhledem, ale 17" disky jsou fakt malé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 16. Červen 2016 Sdílet Vloženo 16. Červen 2016 vzhledem k tomu, že obvod pneumatiky je +- stejný, tak tady bude největší problém ta šířka, protože abys zachoval stejný průměr kola, tak bys musel mít na 18" discích zimní gumy 215/50 (rozdíl při obvodu bude zanedbatelných 13mm navíc oproti těm 17", co uvádíš), ale takový rozměr nejspíš nebudeš mít v TP 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RGB Vloženo 16. Červen 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2016 Ano jde o šířku,myslel jsem, jestli to někdo neodzkoušel na 18" disky nasadit. Jalikož byla mírná zima, tak to asi nikdo nepotřeboval. Za deset let co jezdím na hory, jsem řetězy nepotřeboval, tak asi chápete, že 17" disky nechci. PS ještě mi poradili ať si u Renaulta koupím textilní návleky, na nejhorší situaci. I tak děkuji za odpovědi. RGB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 16. Červen 2016 Sdílet Vloženo 16. Červen 2016 Renault vyrábí auta s pičou na kapotě, těm bych nevěřil ani slovo Textilní návleky tě z ničeho nevytáhnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brasci Vloženo 16. Červen 2016 Sdílet Vloženo 16. Červen 2016 Zaujímavé ale je, že reťaze sa nemôžu použiť ani na bežných 17" kolesách. Napr. čo má v základe Style tak to sú 17 ale disk je 7x17. Potom majú v príslušenstve jedny, kde disk 6,5x17 a na tieto môžu ísť reťaze (tuším sa dajú aj do výroby objednať tieto disky). Pneu sú ale na všetkých 17 rovnaké 215/55 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kraso Vloženo 2. Únor 2017 Sdílet Vloženo 2. Únor 2017 V sobotu mam v planu vyrazit do Alp. Mam dvoukolku a na ni jednu zimu jete zimni pneumatiky, tedy povinnou vybavu do Rakouska timto splnuji. Ted jsem ale prochazel dalsi zdroje a ty uvadeji, ze se v Alpach casto vyskytuji useky, kde je povinna ctyrkolka nebo snehove retezy na dvoukolce, jinak ma policie pravomoc vuz odstavit. Neni jich mnoho, ale daji se najit i snehove retezy pro moje rozmery 235/45 R18. Co jsem tu ale vycetl, tak jsem pochopil, ze na tyto rozmery bych podle manualu nemel zadne snehove retezy nasazovat. Nebo je tomu jinak? Jezdil uz nekdo s timto ci vyssim rozmerem se snehovymi retezy v zahranici? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janmatejicek Vloženo 2. Únor 2017 Sdílet Vloženo 2. Únor 2017 Nikde určitě není uvedeno, že na daný rozměr NESMÍŠ použít sněhové řetězy. Něco podobného se navíc nedávno řešilo u S2 a závěr byl pozitivní - řetězy byly fyzicky vyzkoušeny a bez problémů... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 2. Únor 2017 Sdílet Vloženo 2. Únor 2017 hmm, ale občas to tak nedopadne - takže určitě se to nedá paušalizovat a musí se to vyzkoušet. Jinak řetězy jsou v zimě v Rakousku povinné všude a musí mít i příslušný štempl rakouské zkušebny, jinak hrozí pokuta do 5000 eur. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 3. Únor 2017 Sdílet Vloženo 3. Únor 2017 Omluva předem za dotaz trochu mimo téma, nevíte jak je to u 4x4? Dle zákona výjimky nejsou, co praktická zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
renezance Vloženo 23. Únor 2017 Sdílet Vloženo 23. Únor 2017 Mám na svém autě odzkoušené řetězy značky: Pewag servo sport RSS 76 rozměr kola: 235/45 R18 a naprostá spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eMeF Vloženo 23. Únor 2017 Sdílet Vloženo 23. Únor 2017 @Wittmann Kde jsi cetl, ze retezy jsou povinne? Na UAMK pisou o retezech pouze pokud mas letni pneumatiky. Nedavno jsem to take resil, ale nikde ani na OATMC jsem nic takoveho nenasel. @janmatejicek V manualu jsou vyjmenovane 3 kombinace disku a kol, u kterych (pouze) je mozne retezy pouzit a jsou to R16 a R17. Udajne je to kvuli podbehum/blatnikum. Verim, ze to nekdo vyzkousel a nic se nestalo, ale kdyz se nahodou neco stane tak mam smulu a opravu si hradim z vlastni kapsy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kraso Vloženo 24. Únor 2017 Sdílet Vloženo 24. Únor 2017 Obecne platna informace je asi nejlepe popsana na pneumatiky.cz - http://www.pneumatiky.cz/info/povinna-zimni-vybava-vozidel-v-zahranici.html Pneumatiky a sněhové řetězy V Rakousku platí od 1.11. do 15.4. tzv. povinná zimní výbava. V tomto období musí mít řidiči za zimních provozních podmínek, jako jsou sníh, rozbředlý sníh, led, námraza vozidlo opatřené 4 kusy zimních pneumatik s minimální hloubkou dezénu 4 mm. Mohou být použity i letní pneumatiky s nasazenými sněhovými řetězy, a to minimálně na hnací nápravě. Použití sněhových řetězů je však podmíněno pokrytím vozovky souvislou sněhovou vrstvou nebo ledem. Max. povolená rychlost jízdy se sněhovými řetězy je 50 km/h. Pokud je na vozovce rozbředlý sníh, nesmí být použity nejen letní pneumatiky, ale ani řetězy. V tomto případě jsou povoleny jedině zimní pneumatiky. A k tomu jedna prakticka zkusenost z rakouskych Alp - na horskych usecich jsou znacky prikazujici nasazeni snehovych retezu za neprizniveho pocasi. Pouze na techto usecich je povinne mit snehove retezy, neplati to tedy pro vsechny silnice. Znacka vypada priblizne takto (obvykle k ni maji dodatecnou tabulku s informaci, za jakych podminek je nasazeni snehovych retezu povinne): Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabbi Vloženo 10. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2017 Tak ako, skúšal niekto reálne nasadiť reťaze na 18" alebo 19"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kraso Vloženo 15. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2017 Ja mam koupene a vyzkousene retezy pro 235/45 R18 viz muj prispevek v zimnich pneumatikach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabbi Vloženo 18. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2017 (editace) @Kraso Pri použití tých reťazí sa nič nešúchalo o zavesenie / blatník? Keď sa nasadia tie reťaze, nedotýkajú sa samotného disku? Odskúšané - reťaze Pewag Servo Sport RSS 76 v pohode sedia na 18" aj 19" kolesách. Editováno: 26. Listopad 2017, autor: gabbi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mihaal Vloženo 5. leden 2018 Sdílet Vloženo 5. leden 2018 Mám rovněž zimní pneu 235/45 R18, navíc na origo litých kolech. O víkendu jsem teď musel nasadit řetězy a v pohodě - mám řetězy RUD s oplastovanými kovovými spoji za asi 1500,-. Nikde to nedřelo a kola nijak nepoškrábalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aerosa Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 Nemate nekdo zkusenost s retezy na pneu R17 215/55 a disku 7x17 et40? Pneu by dle manualu melo byt ok, ale ten disk je jiny. Dle vyrobce by mel byt 6,5x17 et41. Tak nevim, zda to nebude delat problemy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 Ja mam v TP teda psany i ty 7x17 et 41 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 A zkoušel někdo řetězy na 18 nebo 19 origo kola, i když návod to zakazuje? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_TDi Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 Právě jsem koupil řetězy Pewag, zkoušel jsem je nasadit na meho S3 s 18" koly. Díval jsem se na prostor okolo a je to v pohodě. Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
qwertyx64 Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 Neskusal som ale mam Pewag Servo Sport RSS 76. Predajca mi garantoval ze pasuju na 18", tak doverujem ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 17. leden 2019 Sdílet Vloženo 17. leden 2019 Pak by mne zajímalo, proč je to v manuálu zakázané :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
absorb Vloženo 6. Květen 2019 Sdílet Vloženo 6. Květen 2019 V 17. 1. 2019 na 22:09, qwertyx64 napsal: Neskusal som ale mam Pewag Servo Sport RSS 76. Predajca mi garantoval ze pasuju na 18", tak doverujem ? Jo, tyhle Pewagy uz mam ozkousene a bez problemu... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.