Dalers430 Vloženo 18. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2016 Zdravím, chtěl bych si na svoji fabku udělat to, co dělá běžným autům při zamknutí na dálku, a to bliknutí všech blinkrů. Mám centrál na klíč bez dálkového ovladače. Někde jsem četl, že by to šlo napojit na motorek zámku, který vysune čudlík nahoru. A druhej drát mna výstup z přepínače pro výstražné blinkry. Problém ale je, že kdybych zapnul výstražný, začalo by se mi nejspíš zamykat a odemykat auto, šlo by to vyřešit nějakým relatkem, nebo to udělat úplně jiným způsobem? Předem díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalers430 Vloženo 19. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 19. Červenec 2016 Nikdo nic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 19. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2016 Ahoj nejsem žádný elektrotechnik,ale určitě by to šlo řešit usměrnovacíma diodama-proud proteče jen jedním směrem. Běžně se tak řeší napojení blinkrů u neorigo centrálu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalers430 Vloženo 19. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 19. Červenec 2016 Takže myslíš tou cestou jak jsem psal, akorát na jeden drát použít usmernovaci diodu? Akorat bych se bal, ze se casem spálí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 19. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2016 Mal som na Fabii I originál centrál na obyčajný kľúč. Stačilo prehodiť komfortnú jednotku za jednotku s diaľkovým ovládaním, kúpiť sadu DO kľúčov a zámky, nakódovať a bolo to originál riešenie. Ak chceš odpáliť centrál s tým zapojením, čo popisuješ, tak to bude hneď aj cez tie diódy zapojené v závernom smere. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalers430 Vloženo 19. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 19. Červenec 2016 Takže takto je to zbytečný dělat a zajet si radsi do servisu, kde mi to naprogramuji? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 20. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2016 Když dáš vhodné silné diody nic se nespálí. Ale vážně bude asi nejrozumnější navštívit nějaký autoeletro servis,nebo aspon někoho kdo tomu víc rozumí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalers430 Vloženo 27. Červenec 2016 Autor Sdílet Vloženo 27. Červenec 2016 (editace) Teď jsem nad tím ještě přemýšlel, do toho konektoru pro výstražné blinkry vedou 4 dráty, 2 budou nejspíš + a - pro podsvícení tlačítka ne ? No a ty další 2, od motorku zámku bych měl správně natáhnout - ne ? Myslím že je to tak, že motorek je stále připojen na kladné napětí, ale spouští se ukostřením ? Potřeboval bych zjistit, jaký drát z těch 4 použít, dráty mi nejdou vytáhnout z toho konektoru a tak nemůžu vyzkoušet, jaký to je. Kdyby někdo věděl přesně, pomohlo by mi to. Nechci totiž prohodit drát a spálit třeba diodu pro podsvícení, nerad bych pak sháněl nový přepínač. Editováno: 27. Červenec 2016, autor: Dalers430 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalers430 Vloženo 1. Srpen 2016 Autor Sdílet Vloženo 1. Srpen 2016 Nikdo o ničem neví ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 2. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2016 A co chceš aby ti někdo poradil, když nenapíšeš za celou dobu od založení vlákna ani jednu konkrétní informaci? Nepopsals jestli je centrál origo nebo dodělanej, nedals sem žádný kódový čísla jednotek - a čekáš, že někdo vytáhne věšteckou kouli a zadarmo bez tvýho přičunění ti poradí přesnej postup? Jediný, co k tomu je možný poradit je ODVEZ SI TO DO SERVISU... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 2. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2016 (editace) Mohlo by to jít nakódovat. Pokud máš VAG a kabel nebo najít někoho kdo to má. Kódování a přizpůsobování jednotek Fábia je v souboru v příloze. Aktivace/deaktivace bliknutí při zavření je na straně 2. Komfortní řídící jednotka (adresa 46) -> přizpůsobení (funkce 10) -> kanál 08 (při odemykání), 09 (při zamykání) -> rozsah 1 = aktivní, 0 = neaktivní. VAG Kodování a přizpůsobení jednotek Fábia.pdf Editováno: 2. Srpen 2016, autor: McMatej pravopis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalers430 Vloženo 3. Srpen 2016 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2016 To k´dování zní dobře. Známý má diagnostiku nějakou přes WiFi, zkoušeli jsme to na Peugeotu 206 a tam to šlo, jak kdyby mělo auto nějaký vysílač. Mohlo by to fungovat i u mě ? Jinak diagnostika přes kabel se napojuje kde přesně ? Mám tušení že pod ten kryt baterky kde jsou hlavní pojistky, tam je nějaký velký nevyužitý konektor, ikdyž nechci kecat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurec Vloženo 3. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2016 Musi mit konektor vag a ten je vlevo u kolena ridice je mala odkladaci schranka a po otevreni jde otevrit uplne cela tahem dolu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalers430 Vloženo 3. Srpen 2016 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2016 Tak to by mě ale zajímalo jak mohl dělat diagnostiku přes Wifi. Ale jinak díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 3. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2016 Spíš Bluetooth, ale to je prakticky jedno, prostě bezdrátově. Něco jako totok http://www.sunnysoft.cz/zbozi/167PCI-013/automobilova-diagnosticka-jednotka-pro-obd-ii-s-bluetooth-ekv-elm-327-pro-android-a-windows-phone.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalers430 Vloženo 3. Srpen 2016 Autor Sdílet Vloženo 3. Srpen 2016 (editace) A myslíš teda že přes ten adaptér a např. aplikaci v mobilu "Torque" se dají ty blinkry nakódovat nebo je to jen vyloženě pro čtení dat z auta ? Určitě bych to koupil, není to jen na 1 použití, určitě se bude hodit i v budoucnu. A co to znamená to "OBD II" ? Editováno: 3. Srpen 2016, autor: Dalers430 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.