Publikováno Červenec 18, 20169 r Zdravím, chtěl bych si na svoji fabku udělat to, co dělá běžným autům při zamknutí na dálku, a to bliknutí všech blinkrů. Mám centrál na klíč bez dálkového ovladače. Někde jsem četl, že by to šlo napojit na motorek zámku, který vysune čudlík nahoru. A druhej drát mna výstup z přepínače pro výstražné blinkry. Problém ale je, že kdybych zapnul výstražný, začalo by se mi nejspíš zamykat a odemykat auto, šlo by to vyřešit nějakým relatkem, nebo to udělat úplně jiným způsobem? Předem díky moc.
Červenec 19, 20169 r Ahoj nejsem žádný elektrotechnik,ale určitě by to šlo řešit usměrnovacíma diodama-proud proteče jen jedním směrem. Běžně se tak řeší napojení blinkrů u neorigo centrálu.
Červenec 19, 20169 r Autor Takže myslíš tou cestou jak jsem psal, akorát na jeden drát použít usmernovaci diodu? Akorat bych se bal, ze se casem spálí
Červenec 19, 20169 r Mal som na Fabii I originál centrál na obyčajný kľúč. Stačilo prehodiť komfortnú jednotku za jednotku s diaľkovým ovládaním, kúpiť sadu DO kľúčov a zámky, nakódovať a bolo to originál riešenie. Ak chceš odpáliť centrál s tým zapojením, čo popisuješ, tak to bude hneď aj cez tie diódy zapojené v závernom smere.
Červenec 19, 20169 r Autor Takže takto je to zbytečný dělat a zajet si radsi do servisu, kde mi to naprogramuji?
Červenec 20, 20169 r Když dáš vhodné silné diody nic se nespálí. Ale vážně bude asi nejrozumnější navštívit nějaký autoeletro servis,nebo aspon někoho kdo tomu víc rozumí.
Červenec 27, 20169 r Autor Teď jsem nad tím ještě přemýšlel, do toho konektoru pro výstražné blinkry vedou 4 dráty, 2 budou nejspíš + a - pro podsvícení tlačítka ne ? No a ty další 2, od motorku zámku bych měl správně natáhnout - ne ? Myslím že je to tak, že motorek je stále připojen na kladné napětí, ale spouští se ukostřením ? Potřeboval bych zjistit, jaký drát z těch 4 použít, dráty mi nejdou vytáhnout z toho konektoru a tak nemůžu vyzkoušet, jaký to je. Kdyby někdo věděl přesně, pomohlo by mi to. Nechci totiž prohodit drát a spálit třeba diodu pro podsvícení, nerad bych pak sháněl nový přepínač. Upraveno Červenec 27, 20169 r od Dalers430
Srpen 2, 20169 r A co chceš aby ti někdo poradil, když nenapíšeš za celou dobu od založení vlákna ani jednu konkrétní informaci? Nepopsals jestli je centrál origo nebo dodělanej, nedals sem žádný kódový čísla jednotek - a čekáš, že někdo vytáhne věšteckou kouli a zadarmo bez tvýho přičunění ti poradí přesnej postup? Jediný, co k tomu je možný poradit je ODVEZ SI TO DO SERVISU...
Srpen 2, 20169 r Mohlo by to jít nakódovat. Pokud máš VAG a kabel nebo najít někoho kdo to má. Kódování a přizpůsobování jednotek Fábia je v souboru v příloze. Aktivace/deaktivace bliknutí při zavření je na straně 2. Komfortní řídící jednotka (adresa 46) -> přizpůsobení (funkce 10) -> kanál 08 (při odemykání), 09 (při zamykání) -> rozsah 1 = aktivní, 0 = neaktivní. VAG Kodování a přizpůsobení jednotek Fábia.pdf Upraveno Srpen 2, 20169 r od McMatej pravopis
Srpen 3, 20169 r Autor To k´dování zní dobře. Známý má diagnostiku nějakou přes WiFi, zkoušeli jsme to na Peugeotu 206 a tam to šlo, jak kdyby mělo auto nějaký vysílač. Mohlo by to fungovat i u mě ? Jinak diagnostika přes kabel se napojuje kde přesně ? Mám tušení že pod ten kryt baterky kde jsou hlavní pojistky, tam je nějaký velký nevyužitý konektor, ikdyž nechci kecat.
Srpen 3, 20169 r Musi mit konektor vag a ten je vlevo u kolena ridice je mala odkladaci schranka a po otevreni jde otevrit uplne cela tahem dolu.
Srpen 3, 20169 r Autor Tak to by mě ale zajímalo jak mohl dělat diagnostiku přes Wifi. Ale jinak díky
Srpen 3, 20169 r Spíš Bluetooth, ale to je prakticky jedno, prostě bezdrátově. Něco jako totok http://www.sunnysoft.cz/zbozi/167PCI-013/automobilova-diagnosticka-jednotka-pro-obd-ii-s-bluetooth-ekv-elm-327-pro-android-a-windows-phone.html
Srpen 3, 20169 r Autor A myslíš teda že přes ten adaptér a např. aplikaci v mobilu "Torque" se dají ty blinkry nakódovat nebo je to jen vyloženě pro čtení dat z auta ? Určitě bych to koupil, není to jen na 1 použití, určitě se bude hodit i v budoucnu. A co to znamená to "OBD II" ? Upraveno Srpen 3, 20169 r od Dalers430
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.