Publikováno Červenec 22, 20169 r Zdravím všechny plynaře. Chtěl jsem se zeptat jakou máte teplotu oleje při jízdě na LPG? Minulý rok jsem si koupil nového Roomstera a při 5 tis. km jsem ho nechal přestavěl na LPG přímo ve Škodovce. Teď mám najeto 16 tis. km a mám po výměně oleje asi 1000 km. Před výměnou oleje jsem měl při běžném zatížení olej do 95°C, ale teď po výměně má olej při běžném zatížení do 105°C. Olej je stejného označení jako předtím. Castrol 5W30 LL. Čím to je, že je teď teplota oleje o 10°C větší? Má s tím někdo zkušenosti? Nemůže se s motorem něco stát, když má olej takovou teplotu? Děkuji za odpovědi.
Červenec 23, 20169 r 105°C je úplně normální provozní teplota oleje. Jinak pokud jezdíš na LPG, tak bych se LL oleji vyhnul. LL oleje jsou optimalizované pro dieselové motory a mají většinou nízkou alkalickou rezervu oleje, čili jsou náchylnější na okyselení. A právě spaliny LPG jsou nejkyselejší.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.