Přejít na obsah

Třepání v autě na neutrál

Alfo

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám Fabii I po faceliftu s motorem 1.4 16V BKY. O tomto motoru je známé, že klepe a je o něm plno založených témat, ale já bych se chtěl zeptat na něco podobného. Klepání má hlavně zvukový vliv, ale jde to cítit i v autě? Když auto stojí a jede jen na neutrál tak v autě cítím takové jemné třepání - je to důsledek "klepání" tohoto motoru nebo za tím hledat něco jiného? Na otáčky to vliv nemá, ty jsou ustálené a ani během jízdy není nic cítit, pouze během stání na neutrál. Když je motor studený tak je to cítit více, ale dělá to i při teplém motoru.

Ještě bych dodal, že cca 2x za minutu auto s sebou cukne. Opět - děje se to jen při stání na neutrál a na výkon ani otáčky to nemá vliv.

Jsou mé popsané jevy součástí tradičního klepání 1.4 16V nebo se jedná o něco jiného? Klapka je čistá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Mam rovnaky motor a toto co opisujes sa mi zacalo prejavovat po vymene rozvodov. Nechapem to osobne, menil som aj sviecky, egr ventil ale zmena ziadna. Vraj to moze robit vadna cievka alebo vstrekovac, no uvidim ci to budem dalej riesit. Menil som aj hydrostely koli nadmernemu klepaniu, ale urcity stupen klepania tam je stale aj ked je to ovela menej znatelne. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...