Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jo kluci díky za rady to repro jsem dal jenom na ukázku výkonu, co kolikrát píší výrobci.

Bývaly doby ,když jsem míval trochu větší bedýnky na hraní a když to mělo mít 200-300 RMS tak to vypadalo úplně jinak repro min. od 12" nahoru.

Jestli se do toho pustím tak tam budu dávat podložky jinak to tam nevleze asi.

Mám tyhle repro ,co mi zůstaly z dřívějška Spectron spc26, komponentní 165 mm. Krabici už nemám ,ale měly by mít max 100W.

Co jsem měl menší 130 mm kompa z toho jsem teď udělal takové pracovní rádio do garáže.Nechtěl jsem kupovat rádio od  Makity a taky to vyšlo na pár korun a můžu

přehrávat ,jak z telefonu tak z USB a je tam i rádio + navíc maličký dálkáč.Foto můžu dát dodatečně ,kdo by měl zájem.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Tak dneska jsem absolvoval inspeční prohlídku nutnou k prodloužení záruky ,byla to pouze kontrola auta po 1 roce po výměněne oleje.Takže podruhé na pravidelném servisu auta.

Při této příležitosti jsem dále reklamoval další zjištěné závady auta a to prolínání oleje kolem vany motoru, mlžení předních mlhových světel.

První opravena a ta druhá se jedná o fyzikální jev takže bohužel.Uvidím jak se to vyvyne do budoucna ,ještě je auto v záruce více než 2 roky.

Taky jsem řešil,že auto lehce táhne do strany při puštění volantu.To jesm už řešil před půl rokem u jiného servisu.Po problémech jsem to nechal na těď

a hlavně v jiném servise .Tak auto znovu zkontrolovaly na geometrii trochu seřídily a uvidíme.A to vše zadarmo.

Jinak prohlídka přišla na 607 Kč takže spokojenost.

• o 1 rok později...
Vloženo

Taky se podělím o další provoz auta po roce.Loni v červenci proběhl další servis a to výměna oleje.Auto chodí na proměnlivé prohlídky tak už nikdy nebudou spolu prohlídky kontrola auta na záruku a výměny oleje.Přitom mi měnily i brzdovou kapalinu.

Tak po převzetí auta jsem zjistil že mi špatně nastavily servisní interval v maxidotu.Vymazaly jak výměnu oleje tak i prohlídky auta.A co teď s tím.Zpátky to vrátit nejde.Takže za mě tohle značkový servis pěkně p...l.Tohle by se stát nemělo hlavně, když je auto v záruce.Ještě ,že jsem se podíval a vím co a jak.Takže jsem si napsal do kalendáře ,abych na to nazapoměl.

Jinak by bylo po záruce.To další jsem zjistil doma ,při výměně brzdovky přelitá náplň ,nádržka nalitá až po vrch.

Co si mám myslet o práci značkového servisu.

A taky jsem si domluvil zase další reklamaci v záruce.Zase už začalo vrzat vrchní uloženi tlumiče.To už se jednou měnilo asi před rokem.Takže proběhlo zase výměna za nový díl a odsátí brzdovky.I když jsem je upozorňoval ,že se to řešilo i dokonce praskla tyčka stabilizatoru a dělala 2x geometrie,ať všechno zkontrolují.

Asi po týdnu na dovolené to udělalo zase při plném naložení auta .Bylo to slyšet tak ,že si toho všimly i ostatní co byly kolem.Zkoušel jsem to i doma a zase klid.Jenže po určitých měsících to začínalo zase .Nechám to až na další servis. To bude dělat zase vic nahlas.

Teď proběhl zase servis kontrola auta po roce bez výměny oleje.Měl jsem domluvené ,že se na to podívají pořádně.Jak jsem dovezl auto servisu ,říkám technikovy že mu to předvedu co a jak.Že nemusím že ví už jsem to řešil s nim minule.Jenže další den volá ,že je vše v pořádku.Jasně venku -8 st. tak to v zimě dělat nebude.Tak to nechám na jaro.

Akorát těch problémů je docela dost na auto s cca 40 tisici km.

Vloženo

a jseš si jistý s tím vrzáním u horního uložení tlumiče? Dělá ti to při přejetí třeba zpomalovacího prahu? Dělá to jen v teplých suchých letních měsících a když je mokro je klid? Pak je to silentblok příčného stabilizátoru. Až to bude dělat, dej si mýdlovou vodu do nádobky s rozprašovačem a řádně postříkej tyčku v místě silentblohu a pak to jeď projet a uvidíš.

Vloženo

Ne dělá to pouze ,když vytočím na místě na doraz (plný rejd) kolo doleva.Dělá to levé kolo.Při jízdě nic.Je to takové skřípání, drhnutí,chroupání.

Už se to měnilo 2x a pokaždé byl klid.Dokonce i ta tyčka byla měněná na té straně ,protože cca v půlce praskla.Čistý lom materiálu, i v servise mi říkal technik ,že to ještě neviděl.

Auto je ještě pořád v záruce tak ať si s tím poradí. Jenom mě zaráží ,že těch náhod je trochu dost.2x geometrie ,2x měněno uložení tlumiče,prasklá tyčka stabilizátoru a problém pořád přetrvává.

Já si myslím ,že to je buď pružina nebo tlumič ,ono tam už nic víc na kontrolu není. U fabie ,co jsem měl jsem po více jak 10 letech si rozdělal to uložení ,vyčistil ložisko namazal vazelínou a zpátky do auta.A pořád to fungovalo ,i jsem to po více jak 12 letech prodal a vše ok.

Vloženo

To víš po zkušenostech v servise a ještě značkovém si raději dělám vše sám.Do teď jsem si spravoval a udržoval auta doma.

Jednou v životě mám auto skoro nové a ještě v záruce tak bohužel do značkového servisu.

Co si udělám doma tak takovou poctivou práci nikdo dělat nebude ,honem udělat a rychle pryč.A když už má roky tak to je kapitola sama o sobě.

A po zkušenostech s jednáním ve značkových to je taky bída,pouze jeden člověk byl na takové úrovni ,ale ten utekl jinde po 20 letech ke konkurenci.Kde si budou víc vážit a hlavně ohodnotit.

Vloženo
před 1 hodinou, MilanHos napsal:

Třeba aji skusit konkurenci, ale mě samotnýmu by se nechtělo dělat hokusy pokusy v různých servisech. Může být i hůř. 

To jsem už zkusil v předchozím servisu to byla hrůza.Tak jsem šel k jiinému,když tam ještě byl jejich reklamační technik tak to bylo v pohhodě.Ale šel ke konkurenci tak to jde od desíti k pěti.Zkoušel jsem i ještě jinde a ještě větší tragégie.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Auto zase bylo odvezeno do autorizaku na opětovnou reklamaci s tím vrzánim od toho levého kola.Taky na to ,že auto nedrží přímý směr při puštění volantu a táhne mírně do prava i když se tam už 2x dělala geometrie.

Tak konečně se přišlo na závadu ,která způsobovovala ty mé nemilé problémy s autem.Tak si dnes jedeme konečně pro auto po 14 dnech strávený v servise.

• o 1 rok později...
Vloženo (editace)

Tak teď můžu bilancovat.

Auto je už od června pozáruce. A ted už pojedu servis pouze ve vlastní režii. Na servisy se budu obracet pouze v nejnutnějších případech ,co se nedá zvládnout doma.Limitováno vybavením.

Auto má najeto už skoro 60 000km bez 500km.Samozřejmě je to docelo málo,jezdí s tím už manželka teď kolem sem tam.Dříve jsme s tím jezdily i dovolenou apod.

Nyní mám a měl jsem na delší cestování  jiné trochu větší autoKdyž bylo potřeba.Romík je už pro nás někdy malý.Hlavně pro jednoho člena rodiny ten zabere celý kufr jenom pro sebe.

Nyní můžu i bilancovat jestli se vyplatí i přestavba LPG do auta.

Najeto na LPG je cca 47 400km. Servis do teď stál za 4 servisní prohlídky (500+900+500+2150) celkem 4050Kč.Nechal jsem tam namontovat BRC. Cena byla 27 500Kč.

Takže když to člověk sečte tak celkové náklady 31 550 Kč. Zatím je nájezd proti jiným malý,co mají LPG.Máme 2 auta a romík najezdí tak kolem 10 tisíc ročně.

Na autě byly provedeny výměny oleje ,jak v autorizáku na záruku ,ale long life servis a já v meziobdobý jsem si ho měnil sám.Celkem do dneška 7 x výměna oleje.

Letos celkově najeto podle apky tankování 9 104 km a celkové náklady na phm 13 567 Kč za lpg a benzín.Tak to vycchází na 1,49 Kč na 1 km.

Také se objevily záruční opravy na autě.

reklamace geometrie- auto trochu táhne do prava

lupání od předního uložení tlumiče- 3 x(2x vyměněno  a po 3 než se přišlo na závadu)

prasklá tyčka stabilizátoru- levá strana ( na dovolené na Slovensku 2 dny předtím auto v servise))

prolínání oleje kolem vany mototru-( servis na 1 prohlídce neupozornil zjišteno posléze)

vodní pumpa mototru-tekla

aktualizace řídící jednotky motoru -motor nešel v létě nastartovat napoprvé

a teď po záruce jsem musel vyměnit zámek 5 dveří  ( zlobil i v záruce nepravidelně  letos před koncem)

A zkušenosti s autorizovanými servisy velmi špatný.Bohužel je to jenom lidma  a ve Škodě zase tak dobře neplatí zaměstnacům.

Editováno: , autor: GOLF10
Vloženo
V 16. 3. 2019 na 22:51, MilanHos napsal:

A tu závadu se taky dozvíme? ?

Jo závada způsobena úplnou blbostí a montáží zařízení lpg.

Do prostoru podběhu trčel samořezný šroubek ,který za určitých okolností drhl o pružinu tlumiče.Sice blbost ,ale zaměstnalo to servis  a až napotřetí ,když jsem jim říkal ,že to není už normální tak byla záhada odhalena.

Vloženo

Tak jsem skoro po 60 tisících km vyčistil škrtící klapku. Ještě jsem i vyměnil svíčky , chladící kapalinu a zběžně zkontroloval  celý auto.

Na jaro až bude teplo tak  kontrola podvozku popř. přijde na řadu kontrola a  oprava nástřiku podvozku a dutin.

Docela mě překvapilo, že klapka je už z plastu.

IMG_20201226_170425.jpg

IMG_20201226_170419.jpg

IMG_20201226_170410.jpg

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Tak nám přibylo doma dvojče Romíika  taky červená akorát trochu tmavší.

Dcera si pořídila nové přibližovalo, je to hodně hledání a náhody sehnat ho v benzínu 1,4. Takový oříšek.

Moc aut po faceliftu ve slušném stavu na prodej není. Takže už mám na starost, servis a přezutí 3 auta.

IMG_20210417_180356.jpg

IMG_20210417_180406.jpg

IMG_20210417_180426.jpg

IMG_20210417_180447.jpg

Vloženo

Tak jsem dneska přezul poslední auto a umyl dnes všechny zimní kola.

Příště, jak jsem si pořídil na poslední auto už jenom elektrony i na zimu .

Nechci zase opravovat řez na plechových discích je to pořád to stejný po zimě.

IMG_20210419_184204.jpg

IMG_20210419_185936.jpg

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Tak jsem se pustil do Romstra dcery  příprava na zimu a taky na další provoz bez problémů.

Pustil jsem se na to z gruntu . Když už tak ať to stojí za to. Nemám rád ,když se to dělá tak napůl. Ono se to potom zase vrací na spolehlivosti a provozu bez problémů.

Kompletní nástřik podvozku a dutin ,oddělání komplet krytů na podvozku a tepelných clon výfuku. Komplet ošetření náprav , renovací brzd vše co podle mě bylo potřeba.

Práce tak na týden.

Zase vím ,že jí to vydrží na hodně dlouho.

IMG_20210803_145253.jpg

IMG_20210803_145308.jpg

IMG_20210803_151048.jpg

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...