Přejít na obsah

Dodatečná montáž pravého světla v kufru


SkodaRapid

Doporučené příspěvky

Měl bych pár dotazů ohledně dodatečné montáže světla na pravé straně kufru:

 

1. Číslo dílu lampičky. Kolik vás to stálo?

2. Jaký kabel jste použili nebo co všechno bude třeba k montáži?

3. Když jste vyřezávali díru do toho plastu, tak jste ten plast sundali? Pokud ano, jak to sundám?

4. Nešlo by koupit ten plast už s dírou pro to světlo?

 

Díky za odpovědi a vaše zkušenosti :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco málo tady http://forum.skodahome.cz/topic/123819-mikliskovo-bílé-tsi-čko/?do=findComment&comment=1801436

Lampička je 3B0 947 415 B za 330Kč, k tomu svorkovnice 893 971 632 za 84 Kč a dva piny 000 979 021 E nebo 000 979 133 E, já kupuji piny levně v Polsku na allegru.pl u uživatele Gelson_Mandela (http://allegro.pl/pin-zenski-konektor-000979021e-000979133e-2szt-i5032652521.html ) protože dráty s piny od ŠA jsou vydřidušsky drahé.

Plast podle ETKY není dostupný ve verzi s otvorem. Pro lampičku stačí prodloužit otvor, kudy je vidět na šroub uchycení panelu. Řezat je nutno na autě, panelem totiž prochází bezpečnostní pás. Plast jde ale řezat ostrým zalamovacím nožem ale jde to ztuha, plast je hodně houževnatý.

Kabely jsem schoval pod kobercem v místě za těsněním víky kufru. Je to sice ne úplně správná cesta, kabyly nejsou nikde fixovány k jinému svazku, ale je to nejsnazší bez velkého rozdělávání plastů či vyndavání koberce.   

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 hodinami, SkodaRapid napsal:

Zajimave reseni. A tu puvodni zarovku jsi odpojil? Udelal by jsi jeste fotku detailu jak to tam mas nalepene? Jinak kdyz je kufr zavreny, tak to sviti nebo nesviti?

Jo, původní žárovka je nezapojená. Ledky při zavřeném kufru slabě prosvěcují, ale ničemu to nevadí. Není to vidět. Foto dám, ale asi až zítra, dnes mi to nevyjde.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, kabel je veden přesně jak jsi namaloval.

On ten plast jde sundat, ale musíš vytrhnout C sloupek, drží na ocelových sponách a pak vyšroubovat dva torxy, co drží boční panel. Je to myslím ještě nějak zaklesnuté do svislého panelu okolo opěradla. Panel ale nevyndáš úplně ven bez vymontování pásu. Já si vzopmínám, že jsem ho měl uvolněný, líp se pak řezal otvor pro světlo.

5043695934.jpg

Na protažení kabelů stačí vytrhnout ten C sloupek aby ses dostal kabely směrem k těsnění víka kufru. Pak už jen stačí vysunout koberec zpod těsnění a postupně pod něj vkládat kabely.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@miklisek Super, dekuji za info. Kdybych mel garaz nebo alespon zahradu, tak bych zaexperimentoval sam, ale nerad bych zacal zmatkovat na parkovisti :D Proto se tak vyptavam :D

 

Co se tyce vymontovani C sloupku, tak jsem koukal do "D3E805004E6-Karoserie_-_montážní_práce.pdf" na stranu 243, ale bohuzel obrazek je tak katastrofalni, ze se v tom vubec nevyznam :D Mel by jsi jeste nejakou radu ohledne tohoto?

 

Jeste me napada, jak jsi tam pripajel ty draty, kdyz taky vlastne vsechno resis pred barakem? Mas nejakou prenosnou pajecku na baterky nebo do auta? Nebo se to da vycvaknout, napajet doma ten kabel a dat zpet do auta?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

C sloupek se vysune z lemu gumy dveří a víka kufru a pak už jen silně zabereš nahoře u stropnice, ono se to z těch ocelových spon vytrhne.

120746429.JPG

Já z 95% dělám taky vše na ulici, ale před domem, takže si můžu natáhnout na pájení prodlužovák. Vždy se dá pájení nahradit klasickým konektorovým spojením dutinka-kolík 4,8 mm pro průřez 1mm2, kdy samce dáš na originální přívod, který rozstříhneš. Do samice zakrimpuješ druhou část původního kabelu plus nový kabel. Vše zaizoluješ textilní elektrikářskou páskou nebo smršťovací bužírkou (dá se opatrně smrštit i teplem zapalovače).   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta textilní co tedy kupuji já u nás v Elektro, kde mají hodně velký výběr elektroinstalačního materiálu za cca 25 Kč je napuštěná lepivou gumou, líp přilne ke kabelům a ochrání je proti prodření. Plastová páska v teple auta po čase tvrdne a lepidlo pak moc nedrží. Když se podíváš na svazky v autě, plastovou pásku tam taky nenajdeš, jen textilní. Dávám teď všechny dodatečné kabely, co jsou mimo originál svazky, do té textilní pásky. Instalace pak nevypadá jako DoDo.


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...