Zilvi Vloženo 4. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2016 Čau borci, mám problém na Fabii 1, rok 2000. Samovolně mi zhasínají zadní lampy a podsvícení budíků. Jak zhasnou budíky, nesvítí ani zadek. Zbytek OK, jako předek, blinkry, brzdovky atd. U budíků myslím jen podsvícení, jinak normálně běží. Dělá to úplně náhodně, jedu a najednou tma, za chvíli to zase svítí, pak zas nesvítí. Někdy se to stane třeba 3x na 10km úseku, jindy ani jednou. Všimnul jsem si taky, že se to občas stane i při přejetí nerovnosti, ale to málokdy, není to pravidlo. Automaticky jsem šel po přepínači světel, zkouška jiného, ale nepomohlo. Kabely od přepínače atd se zdají v pohodě. Dál mě napadlo denní svícení, vypojil jsem ho, ale dělá to stejně. Už začínám být trochu na rozpacích, co by to mohlo dělat. Hlavně je na pytel, že nejsem vidět, budíky bych přežil. Chystám se s tím zajet ke známému do servisu, ale ještě bych na to zkusil přijít doma. Problém je, že se to blbě zkouší, když člověk neví kdy to zhasne, většinou to nezhasne hned. Nemá s tím někdo zkušenost? Nebo radu na co se zaměřit? V elektrice se nevyznám. Ještě mě napadá přímo relé světel, nějaký kontakt nebo ukostření, ale kdo ví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 4. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2016 Ahoj co takhle jednotka BSG. Přes ni jde všechna elektrika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 5. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2016 Přes jednotku BSG veškerá elektrika nejde. Světla spíná přímo spínač světel. Pokud nejdou obrysovky a osvětlení přístrojové desky a závada určitě není ve spínači světel, je třeba překontrolovat trvalé napětí na červeném přívodním vodiči a dutinku v konektoru do spínače světel na pinu č. 15 (na obr. T17a/15) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zilvi Vloženo 9. Duben 2017 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2017 Opožděně díky za rady. Problém pořád trvá, prošlo se snad vše, nikdo neví co s tím. Už je to pro mě záhada. Teď jsem to chvíli nechal, trochu se to zlepšilo, ale chystám se to k někomu dát, tak uvidíme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robertos Vloženo 12. Duben 2017 Sdílet Vloženo 12. Duben 2017 (editace) Ahoj. Mam rovnaky problem ako ty. Svetla predne svieta pristrojovka zhasne automaticky aj zadne svetla. Radio mam original a to svieti normalne len pristrojovka. Kupil som uz aj novy vypinac original skoda a problem stale pretrvava. Nejaky napad?dakujem za rady fabia 1.4 50kw Editováno: 12. Duben 2017, autor: Robertos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FCCID Vloženo 11. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2017 Měl jsem stejný probém jako Robertos a Zilvi... Já jsem rozdělal relátka co jsem dosáhl o očistil vnitřní kontakty, k tomu jsem rozdělal relé automatického svícení a na jeho dps přepájel všechny vývody od kontaktů a cívky (některé vypadaly jako tzv studeňáky = již nekvalitní pájený spoj). Dále jsem ještě rozdělal spínač osvětlení a přepájel na té dps takové ty drátky co se nacvakávají do kontaktů, tam se mě taky zdálo, že tam je studeňák. Očištění a hlavně přepájení vyřešilo muj problém, po půl roce stále ok. ťuk ťuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukasko1296 Vloženo 22. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2019 (editace) Dobrý deň Mam fabiu kombik počas jazdy z ničoho nič vypnú zadné svetlá a osvetlenie budíkov úplne zhasne... Jedine co svieti sú stretavacky a osvetlenie špz ale po chvíľke to naskočí a svieti normálne ako keby bol zlý kontakt alebo čo...nejake radi? Mechanik hovoril že možno spínacia skrinka blbne Editováno: 22. Říjen 2019, autor: lukasko1296 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 22. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2019 Nerozumím řeči tvého kmene a to jsem svého času chodil na Slovensku do školy. Nicméně i tam nás učili, že věta má začátek a konec, i něco o interpunkci tam také bylo. Pak by možná tvůj příspěvek měl nějaký smysl. Co se ti samovolně vypíná? Dle názvu tématu světla, dle tvého zmateného příspěvku osvětlení budíků? 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukasko1296 Vloženo 22. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2019 Počas jazdy keď mám zapate svetlá z ničoho nič vipnu zadné svetlá a aj budíky nesvietia jedine co svieti je stretávacie a osvetlenie špz a po chvíľke to naskočí a svieti vypadáva to osvetlenie budíkov plus zadné svetlá spolu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2019 OK, našel jsem stejné téma, tak jsem to sloučil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miketwo Vloženo 31. Březen 2020 Sdílet Vloženo 31. Březen 2020 Tento problém způsobují studené spoje v relé denního svícení, měl jsem to samé , přepájel jsem a půl roku to bylo OK teď to dělá znovu asi půjdu do nového a bude klid . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vo.fisx Vloženo 7. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2020 (editace) zdravím, mám na fabce uplně to samý... zjistil sem že když se trochu kopne pod palubku v oblasti pojistek, tak že to naskočí a tak sem se jal rozebrat palubku.... pár šroubů a viník je na světě. Je to relátko pro denní svícení. jde rozebrat a pokud umíte s pájkou, stačí prohlídnout jestli tam není studeňák,, u mě tam byl, práce na minutku, ušetřený 3 kila za nový relé :) Editováno: 7. Srpen 2020, autor: vo.fisx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.