castava Vloženo 13. Červen 2017 Sdílet Vloženo 13. Červen 2017 Mám F3 cca 2 měsíce, předtím jsem měla F1 1,4 MPi sedm let, pak F2 1,2 HTp devět let, a přijde mi že spojka u všech fábií je nastavena stejně vysoko. Přechod mezi F2 a F3 nebyl takřka žádný. Rozjezdy v pohodě, ale mám už něco najezděno, sedím za volantem každý den od roku 2006 a ŘP mám od 1992. Jen mě ze začátku zaskočilo, že si auto samo při rozjezdech přidá trochu plynu, na to nejsem zvyklá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 Jo, to dělá, manželka se tak rozjíždí v pohodě i na trojku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doudo Vloženo 20. Únor 2018 Sdílet Vloženo 20. Únor 2018 (editace) Ahojte, možno sa len trocha liznem tejto témy, ale ako je to u Vás so záberom spojky? V ktorej polohe Vám zaberá spojka? Ja mám svoju fabku III 1.2 81kw od 02.2016 a poslednú dobu mám pocit, ako keby mi začala spojka zaberať príliš vysoko, možno 5 cm od vrchu. už začínam mať pocit, že mi pomaly nebude treba ani spojku stlačiť, aby som preradil :-D Jazdím väčšinou mesto (85%) a môj štýl jazdy je ten, že takmer stále dobrzďujem/brzdím motorom a tam samozrejme podradzovanie (5 - 4 - 3 / N) - spojke dávam zabrať, to určite ale je možné, že sa po dvoch rokoch takejto jazdy takto spojka "spotrebuje"? Moja manželka má ešte fabiu I, a tá už má cca 14 rokov za sebou a spojkový pedál zaberá krásne niekde pri spodku - viac k strednej polohe a spojka sa tam nemenila ak má pamäť neklame. Editováno: 20. Únor 2018, autor: doudo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zby Vloženo 20. Únor 2018 Sdílet Vloženo 20. Únor 2018 Já mám zhruba po roce s novou FIII velmi podobný pocit. Ikdyž zatím si to vykládám tak, že jsem se na tento jev dřív pouze tolik nesoustředil. Ale pokud nás bude více, tak asi to nebude jen můj pocit :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepyczech Vloženo 20. Únor 2018 Sdílet Vloženo 20. Únor 2018 Nevím sice jak je to přesně u Fabie, ale již dlouhou dobu se spojkový systém řeší tak, že sám si vymezuje nutnou vůli pro spolehlivé sepnutí spojky. To znamená, že pedál nemá žádnou pevnou horní polohu, ale s opotřebením spojky se horní poloha pedálu spojky mění (směrem k řidiči). Takže pokud spojku často "pálíte" tak se klidová poloha pedálu spojky zvýší oproti pedálu brzdy (ten má pevný doraz) vlivem většího opotřebení. Až jednoho krásného dne i tento pedál narazí na svůj horní limit a spojka vám začne prokluzovat (prostě je po ní). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal275 Vloženo 26. Únor 2018 Sdílet Vloženo 26. Únor 2018 mam seat leon 2016 a mam tento isty problem .. pri rozbiehani si plyn samo prida a potom ubere .. auto mi niekedy skace ako by som nevedel soferovat .. neexistuje nejaka softwarova uprava ? premapovanie vykonu plynoveho pedalu .. neriesil to niekto ? je to dost otravne to rozbiehanie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 29. Září 2019 Sdílet Vloženo 29. Září 2019 No všichni to děláme tak, že to automatické přidání hned vzápětí podpoříme stlačením plynu. Prostě musíš na to jakoby navázat, 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
naschd Vloženo 29. Září 2019 Sdílet Vloženo 29. Září 2019 Ja to riesim tak ze normalne napriklad v kolone iba pustim pomalicky spojku a necham ho ist na jednotke ... dokonca aj do kopca ked sa rozbieham a nie som nejak nalozeny tak auto si krokom ide a neni pocut ziadne trhanie ani nic ... cize u mna to je celkom fajn a ked chcem pridat tak sa hram len so spojkov ... pokial idem v kolone krokom tak povolenim spojky sa auto trosku rozbehne a potom sa ustali na jednej rychlosti ... to iste funguje aj na 2 ke u mna ... az ked sa auto ustali na danej rychlosti a je to potrebne tak pridavam plyn ... 81kw verzia ... 6st prevodovka 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 30. Září 2019 Sdílet Vloženo 30. Září 2019 Dělám to stejně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 30. Září 2019 Sdílet Vloženo 30. Září 2019 Stejně i já. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.