Tomas427 Vloženo 19. leden 2017 Sdílet Vloženo 19. leden 2017 Máte někdo zkušenosti s polepem karosérie průhlednou ochranou folií. Mám najeto asi 20 000 km, rok parkování před panelákem a už teď mám odřený nárazník, od zaparkování u mě nějakého dementa (nevím jek se mu povedlo mi odřít celou levou půlku nárazníku), pár oděrek na boku od cizích dveří a na kapotě asi 10 míst s odraženým lakem. Jak bude auto vypadat za 5 let . Polep folií by měl tyto drobné nehody pobrat akorát cena folie na celé auto je asi 15 000. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 19. leden 2017 Sdílet Vloženo 19. leden 2017 Tohle nema cenu resit folii, jedine lakova tuzka nebo rozlestit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdeněk D. Vloženo 19. leden 2017 Sdílet Vloženo 19. leden 2017 Já jsem pro lákovou tužku, folie je na prd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 26. leden 2017 Sdílet Vloženo 26. leden 2017 Jak ja to chapu, tazatel resi nikoliv napravu jiz napachanych škod, ale prevenci budoucích. No, osobni zkusenost nemam, ty si musis proste jen ujasnit, jestli ti to za tech 15tKč stoji, toť vše. Pokud ano, jdi do toho. Kdyz to udela profi firma a pouzije kvalitni material (např. 3M), neni se ceho bat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas427 Vloženo 28. leden 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2017 Ano řeším to aby za 5 let nebylo omlácené a vypadalo k světu a nedělalo ostudu Škodě-auto :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 29. leden 2017 Sdílet Vloženo 29. leden 2017 Ta folie toho take moc nezachrani. A budes za 5 let jezdit s poskrabanou a potrhanou folii? Na ni to bude videt vic nez na laku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 29. leden 2017 Sdílet Vloženo 29. leden 2017 To bych az tak nerekl. Za prve ta folie umi byt pri spravne zvolenem typu pekne houzevnata a zaroven (skoro) neviditelna - mam ji jako ochranu na nakladaci hrane zadniho narazniku a kdybych nevedel, ze tam je, nevsimnul bych si ji. A za druhe, kdyby precejen doslo k viditelnemu poskozeni, neni problem ji vymenit. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 21. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2017 (editace) My berem auta na operáky. Když se to vrací tak vás slíknou z kůže na každý prd. Takže haupny a nárazníky oblepujem tímto: https://tatechnix.cz/26789-transparentni-leskla V servisu jeden zákazník měl požadavek na zrušení škrábance bez lakování. Na jeho návrh jsem zkusili tužku + přetažení touhle fólií. Nepoznáš to. Auta vracíme za 3-4 roky dle modelu. Folie otrháme nebo necháme - dle dohody. Kolegyně mistryně v couvavém parkování jednu folii parádně otrhala. Na laku nic. Editováno: 4. Prosinec 2018, autor: Martinro oprava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidling Vloženo 31. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2017 (editace) Už na čtvrtém autě po sobě co mám, vždy lepim ochranou fólii 240mikronu na přední nárazník, kapotu a přední blatniky, pak spodní část zadního nárazníku, kde jde bordel od zadnich kol a zatím mám s tím tu nejlepší zkušenost a když se to udělá dobre tak ta folie není ani na autě vidět. Od ženy Fabii 3 jsem taky polepil. Od kamínků to lak ochrání dobre, ale opravdu velké kameny bohužel i fólii prorazi, což mi za celou dobu udělalo jen jednou, musela to být frakce 16-32. Na Yeti FL jsem kvůli příliš vycnivajicim kolum lepil i prahy a spodní část dveří po oterove listy, kdy šel marast a hlavně kamínky prave od předních kol na prahy a dveře. Vždy je však dobre lepit fólii na nové auto, protože stačí jak už to je cca půl roku jete, tak ve sparach třeba mezi naraznikem a blatnikem je usazena špína, která jde špatně vymyt a při lepení se pak někdy nachyta na fólii. Kdyby ta folie nebyla tak dráha a s lepenim te folie nebyla taková práce tak bych si polepil cele auto. Zaroven jsem ale viděl na VW Caddy nalepenou nějakou činu a po 6 letech jak to dávali dolu tak částečně i s lakem, něco takového jsem ještě neviděl, takže to byl třeba případ, který se zcela minul účinkem. Pak co se mě osobně zda být ideálním řešením je polep celého auta barevnou fólii v barvě auta tím myslím bílé třeba bílou perleti a pod. Ovšem ta cena za polep je na zvážení. Editováno: 31. Prosinec 2017, autor: Cidling Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OtaH Vloženo 22. Únor 2018 Sdílet Vloženo 22. Únor 2018 Souhlasim s Maverickem, taky bych se folie vubec nebal. Ale co jsem zjistoval informace, aby to pekne vypadalo, je potreba mit zcela novy (neponiceny) lak. Protoze nad jakoukoliv dirkou od kaminku, ktera v kapote je, se pod folii udela bublina at chces nebo ne. A to pak vypada hrozne! Podobne jako na displeji telefonu kdyz lepis sklo proti poskrabani. Na novy auto do rodiny bych celo-polep za 20 nedaval. Pouze na exponovana mista. Ty folie se ale tezko shani proto diky Martinro za poslany odkaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
veliz Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 Doporučuji kvalitní lak a drobná poškození (zvláště na plastových dílech) jen přeleštit. Prodával jsem 11 staré auto v AAA a škrábance jim vůbec nevadily. Fólie je zbytečná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 4. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2018 Veliz: nevadili ale ty jsi dostal třeba o 10 000 Kč míň. Jde o to jestli to nevadilo tobě. Jim je to jedno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinro Vloženo 22. Únor 2019 Sdílet Vloženo 22. Únor 2019 (editace) Šetří nám to dost peněz.. Editováno: 22. Únor 2019, autor: Martinro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mejnymejn Vloženo 26. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2020 Máte prosím někdo zkušenost s polepem střechy (černá lesklá na bílou candy)? Byl jsem dnes objednaný a když jsem auto dovezl, pán mi až na místě sdělil, že s hagusy to nelze. U FII sundat šly, tady u FIII už ne. Případně kdyby měl někdo přímo odkaz na nějakou dílnu Praha / Olomouc a okolí, tak bych byl vděčný :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 26. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2020 Idu demontovat! Len sa musi z vnutra, dole stropnica 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mejnymejn Vloženo 26. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2020 Díky za info @wirer. Co se týče prací s autem, tak jsem absolutní amatér. Nevíš jak se pohybuje cenová relace za demontáž v servise? Jestli se mi vůbec vyplatí je shodit, nalepit a znovu nahodit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 26. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2020 V servise neviem, 3krat som si ju daval dole sam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motoracek Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 Sundával jste někdo z auta už tu fólii? Co ten lak pod tím není to zničené? Když je tam třeba fólie dlouho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 Záleží na typu použité fólie. U některých carshieldových fólií je garance až 10 let. U klasických PPF je to o něco méně. Pokud se tato doba překročí, je většinou problém se sundáním a může dojít i k poškození laku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motoracek Vloženo 13. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2022 A za normální situace? Tam teda po tom nezůstane nějaké lepidlo? Když se nepřetáhne doba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 13. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2022 Nechával jsem sundavat fólii po 2 letech a nic tam nezbylo, bez poškození (lepidlo co zbylo umyli při sundávání). Pokud je folie kvalitní a nenechá se to tam déle než je zdrávo, nebál by jsem se toho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motoracek Vloženo 16. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2022 Ok díky kluci. Myslíte si, že je jedno kde to člověk nechá udělat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2022 To přece ze ne, ptej se po použité fólii, jakou dávají záruku a zda ty folie i sundávají (resp. za jakých podmínek), bohužel dost firem lepí cokoli a potom když to chce člověk sundat, dávají od toho ruce pryč… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malicek Vloženo 18. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2022 Je pravda, že je potřeba si vybrat někoho kdo používá kvalitní fólie a hlavně to umí udělat. Pokud se jedná třeba i už o starší lak auta, tak je potřeba si s tím trochu víc pohrát a lak třeba i před nanesením fólie dát trochu dohromady. Když se to totiž podcení, tak ono to potom časem vyleze a není to pak úplně ok. Trochu už o tom něco vím, protože dávám auta z firmy na polepení a ušla se docela dlouho cesta, než se došlo na firmu polepim, která nám vždy vše udělala dokonale a neměla problém ani s opravou, když kolegyně dva dny po polepu auto opřela o stěnu garáže u nás dole na firmě. I takové věci se stávají a je potřeba s tím tak nějak počítat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.