Duben 20, 20178 r Ja som skúšal maximálku ale som to nedržal dlho, to už nieje pre mňa držať a pomaly zrýchľovať a šlo to tak 180 km/h skúsim to ešte raz. Tak sa omlúvam ak vám to ide aj 200km/h, myslel som že už som na konci s rýchlosťou......
Květen 3, 20178 r Ja tu tiež nechápem, že čo riešite. Tak ako písal aj Pawouk, trojvalec nevonia ani mne, ale nevidím dôvod na to, aby sa tým nedalo jazdiť 150 km/h. Ak chcete dosiahnuť túto rýchlosť, je potrebné mať určitý výkon. Motor 1.0 TSI ho má, tak nevidím žiaden problém. Áno, na D1 v tom strmejšom stúpaní (neviem ako sa ten kopec volá) asi bude treba podradiť (resp. DSG si podradí samo), ale to nie je podstatné. Radšej by som kúpil jazdené auto s litrovým motorom ktoré jazdilo celý čas po diaľnici 150-kou, než rovnakú motorizáciu s polovičným počtom kilometrov v mestskej prevádzke. Čo sa týka maximálky dodám jednu podstatnú vec. Rozlišujte karosériu! Kombík kvôli nižšiemu odporu vzduchu je na tom trochu lepšie oproti hatchbaku, a to obzvlášť vo vysokých rýchlostiach. Rozdiel nie je veľký, ale v neprospech hatchbacku tam nejaký je. Každopádne ak moja stará 1.2-ka vo verzií hatcback nemá problém zrýchliť k 200 km/h (podľa tachometra), dolu kupcom dokonca 210, tak nevidím dôvod na to, aby to nezvládlo modernejšie, výkonnejšie a ľahšie 1.0 TSI. Jeden čas som jazdil tempomatovou 160-kou z Bratislavy do Prahy, aj späť, a okrem vyššej spotreby motor nikdy nedával najavo, že by mu to nejak vadilo. Akurát pri tom stúpaní DSG podradilo na 6-ku, prípadne 5-ku, ak som bol viac naložený. Samozrejme na diaľničné presuny je lepší motor 1.6 TDI, ale ten je vo Fabii nenormálne predražený.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.