skillqo Vloženo 11. Únor 2017 Sdílet Vloženo 11. Únor 2017 (editace) Ahojte, dnes rano isla zena do auta, nastartovala a spojka jej nezaberala ( pedal nemal tlak ) + zasvietila jej kontrolka motora. Vypla motor, zamkla auto a prisla naspat. Ked som to isiel ja vyskusat tak zrazu ziadny problem. Ziadna kontrolka, spojka zaberala uplne bezproblemovo. Jedna sa o Superb 2 r.v.2012, 2.0TDI 125kw, najazdene 105000km. Stretol sa uz niekto s takouto zahadou? Dakujem za kazdy postrech. Editováno: 14. Únor 2017, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 12. Únor 2017 Sdílet Vloženo 12. Únor 2017 (editace) Pozrel si, ci mas dost brzdovej kvapaliny v nadrzke? Inak brzdovy pedal sa ti spraval ako? Spojkovy a brzdovy zdielaju rovnaku dot4 kvapalinu, tak ak by bol problem so spojkovym, tak mas aj makky brzdovy pedal. Ak brzdovy je ok, tak ma napada uz len hlavny spojkovy valec. http://workshop-manuals.com/skoda/octavia-mk2/images/octavia-mk2-3966.png Obrazok je z oktavky, ale umiestnenie valca je rovnake... Editováno: 12. Únor 2017, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 12. Únor 2017 Sdílet Vloženo 12. Únor 2017 blbý je, že jsi nezažil oba stavy a ten "nestandardní" znáš jen z vyprávění. Onen "tlak" spojky je především tvořen pružinou na pedálu - co se tedy stalo? Spadl jí pedál na podlahu a už se nevrátil? "Spojka nezabírala" - takže nešlo zařadit? Asi ti nezbude, než to dále pozorovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skillqo Vloženo 12. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2017 Pedál nebol spadnutý len išiel priliš lahko ( "nebol tam záber ako inokedy" ). Rýchlosť jej zaradiť išla a dokonca mi tvrdi ( čo mi pride ako scifi), že zaradila spiatočku, puštala pomaly spojku a nakoniec ju uplne pustila a nič. auto stalo so zaradenou rychlostou naštartovane ... a + sa jej vysvietila kontrolka motora. a ako som pisal dalej, vypla motor, zamkla auto a išla naspat domov. ked som ja asi po max.10min prišiel k autu tak všetko v normale. žiadna kontrolka a spojka normalna... a teraz rozmýšľam, či to mam ist zaniesť do servisu alebo nie, kedže to teraz ide ok. ale zase sa obávam či sa to nemôže stať napr. na križovatke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 12. Únor 2017 Sdílet Vloženo 12. Únor 2017 celé je to divné a nejvíce divné mi přijde, že tvoje žena pozná kontrolku motoru. Třeba moje žena není úplně levá, sama zvládne i výměnu pneumatiky, ale z kontrolek se naučila jen blinkry. Těch ostatních si ani nevšimne a mohou svítit jak chtějí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skillqo Vloženo 12. Únor 2017 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2017 samozrejme že nevedela aka kontrolka jej svieti, len na googli našla že aka a ukazala mi to ... taktiež som z toho mimo. ešte som zabudol povedať, že je tam namontovany tajny vipinač ktory odpaja riadiacu jednotku ... s tým to ale nema asi nič Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Únor 2017 Sdílet Vloženo 14. Únor 2017 Když svítila kontrolka motoru, neměla by tedy být zapsána nějaká porucha v paměti? Téma přejmenováno a přesunuto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ADRIAN. 01 Vloženo 30. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2023 Ako to dopadlo? Mne sa prave dnes stalo nieco podobne co popisuje skillqo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skillqo Vloženo 31. Říjen 2023 Autor Sdílet Vloženo 31. Říjen 2023 Ahoj, ja si už moc nepamätám túto situáciu ale určite viem, že som to nakoniec nijako neriešil a už to nikdy nespravilo. Teraz mám najazdené 250tis km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.