Přejít na obsah

Samovolné spouštění alarmu


MilosP

Doporučené příspěvky

  • o 6 měsíců později...

Zdravím!V autě mám origo alarm ze Škodovky.Rok výroby auto je 07/2005.Tak dnes se mi opět spustil samovolně alarm.Naposledy to udělalo před měsícem a půl.Už si nevím rady.Alarm se mi normálně pak vypne, ale výstražná světla stále blikala, cca tak 6 minut v kuse a až jsem došel k auto a auto dálkáčem otevřel, tak až teprve potom se směrovky zhasly. Dveře jsem měl všechny zavřené.Nevíte, co by to mohlo být? :feve: Děkuji moooc za rady a nápady !!!! Ať to jezdí a hlavně bez nehod :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se hlásím, jak jsem slíbil :)...Dnes jsme to píchli na VAG a komfortka žádné poplachy nezaregistrovala.Možná, že odešlo nějaké čidlo, ale to je jen myšlenka. Jinak v době, kdy se mi spustil alarm, tak hlídání vnitřního prostoru jsem měl vypnuté. Že by to souviselo s citlivostí otřesového čidla? Popřípadě snížit citlivost otřesového čidla?Díky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mně se to stávalo taky, měnil jsem snímače vnitřního prostoru a náklonové čidlo (původně 1Z0.951.171A, SW 4802 - prý často odcházejí, chybu ve VAGu nepíšou) za novější (1Z0.951.171A, SW 5103) a od té doby klid.. Takže buď hmyzák nebo senzory.. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechny senzory jsou v jedné liště, viz:

Do 1000,- se to dá sehnat.. Výměna je jednouchá, vycvakneš kastlík na brýle, vycvakneš konektor, vyměníš lišty a nacvakneš zpět. Když je vyndáš teď, nebude to už spouštět poplach, do jednotky by se chyba zapsat taky neměla. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, mám O2 FL 09, alarm se mi spouští už cca 6 měs., v servise jsem to reklamoval už 3x. Neúspěšně. Spouští se tak 1-2x za měsíc, náhodně, houká 15 až 20 min. Nejhorší je, že nejde vypnout. Jel jsem z Plzně do Berouna se sirénou a blikajícíma varovkama, pak sám přestal. Naposled v Německu v Lindau v centru města 20 min, no prostě paráda.

V servise mi měnili náklonový čidlo a senzor vnitřku, 2x. Závadu nenašli. Teď jezdím s vytaženou pojistkou a nehouká :)

Pokud máte nějakou radu ... zkusím novější senzory, viz. OnSit, jinak už nevim.

btw: nejhorší servis škoda: Tukas, Beroun.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdar,

stala se mi nemila vec, zamknul jsem auto jako obvykle a asi za pul minuty auto zbesile houka, blika. Tak jsem vse zkontroloval, otevrel-zavrel vsechny dvere, kufr, kapotu, zamknul a znova se to opakovalo. VAG vycetl zavadu zamku dveri spolujezdce, rikal jsem si, ze je v haji mikrospinac. Jenze ta zavada se dala smazat a uz se neobjevila.

V komfortce jsem pak vycetl 3 zavady na alarmu, vnitrni cidlo, cidlo naklonu a sirena, chyby smazat jdou, ale po zamknuti to zacne houkat znova a ty chyby se zase nactou. Podle toho usuzuju, ze asi odesla ta jednotka alarmu. VAGem jsem zrusil funkci alarmu, takze ted je klid, ale zas nehlida.

Otazka je, ma cenu shanet jednotku origo alarmu nebo tam dat CAN busovej META alarm treba? Kolik by stala origo jednotka? Nechci kupovat celou sadu, staci mi jen ta sirena myslim.

Diky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

Nazdar,

samovoľne sa mi spúšťa alarm,

včera dokonca toľkokrát, že som ráno už nenaštartoval.

Vypisuje mi chybu:

Address 46: Central Conv. Labels: 1K0-959-433-MIN.clb

Part No: 1K0 959 433 AK

Component: KSG 0401

Coding: 18D002407F2D8D0D484BC61004CC

Shop #: WSC 73430 790 00000

Part No: 1Z0 951 171 A

Component: NeigungsSensor 008 4802

Coding: 00000000

Shop #: WSC 00000

Part No: 1K0 951 605 C

Component: LIN BACKUP HORN H03 1301

Part No: 1Z0 951 171 A

Component: Innenraumueberw.008 4802

1 Fault Found:

00896 - Trunk Lock Unit (F256)

008 - Implausible Signal - Intermittent

Nevedeli by ste mi niekto pomôcť.

Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mám nějak divný alarm - někdy se mi stane, že začne blikat a po čase přestane. Ale nehouká - vlastně jsem ho nikdy houkat neslyšel i když jsem zamknul s otevřeným okýnkem a zamával uvnitř... bohužel nemám rozumný přístup k diagnostice - asi si jí koupím z Číny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rolbař: asi mám starý ceník, mám tu 2851,20 bez DPH :-) ale ono i ty 2000 za sirénu je docela dost. Rozhodně díky za kontrolu.

Jinak jsem teď mluvil s kolegou co má OII r.v. 2005 také s originál alarmem a má to úplně stejné - auto pouze bliká, když nastane poplach... také nikdy neslyšel houkání a také alarm při zamykání/odmykání mlčí - pouze bliknou blinkry a je slyšet serva zámků...

Jak se dá otestovat funkčnost sirény?

Editováno: , autor: camel1cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...