Publikováno Květen 23, 201510 r Dobrý den, zajímám se o nový Superb III s pohonem všech kol a automatem. Nejlepší poměr cena/výkon je u varianty 110 kW. Samozřejmě by se mi dost líbila silnější varianta, ale rozdíl je při totožné výbavě víc jak 100 000 a to utratit nechci. Rád bych se zeptal, jaké rozdíly jsou v konstrukci motoru. Tedy především, zda bezproblémů zvládne chiptuning na +- 130 kW a 380 Nm. Předpokládám, že převodovka a Haldex by měly být stejné. Díky moc za pomoc.
Květen 23, 201510 r Podle čísel dílů v Etce jsou tam některé rozdíly (v čem se to konkrétně liší z toho ale nelze poznat) v těchto základních dílech: turbodmychadlo, vstřikovací ventily, písty, hlava motoru...
Květen 23, 201510 r Ale slabsi Diesel se nedela ve verzi DSG 4x4. Pri stejne konfiguraci je rozdil v cenikove cene 46tis.
Květen 24, 201510 r Autor No tak to jsem byl pěkně slepej. Přehlédl jsem se. Takže tím pádem je problém vyřešen :-) S výbavou půjde 140 kW varianta přes milion a to za Superba nedám.
Květen 25, 201510 r Vybava Ambition s motorem TDI 140KW 4x4 DSG cenikova cena 882 tis. Ambition ma vse podstatne a navic urcite pujde dat nejaka sleva az opadne prvni vlna objednavek. Napr. na S2 jsem dostal 25%.
Únor 27, 20178 r Dobrý den, přemýšlím o koupi SIII a vybírám z motoru 110kW x 140kW. Vyplatí se připlatit cca 50 tis. a koupit 140kW? Je ten vyšší výkon poznat? Při čtení článků kde testovali 140kW se reakce na tento motor vcelku rozcházejí.
Únor 27, 20178 r Svez se sám, abys to posoudil. Kdo jezdí převážně na dálnici, kde jsou ty otáčky přece jen vyšší, tak tam je při vyšší výkon znát. Pokud ale najedeš dost i mimo dálnici a po městě, tak by ti mohla 110 kW verze vyhovovat více, protože je pružnější v nižších otáčkách a působí svižněji.
Únor 27, 20178 r v tom případě bych, být tebou, určitě zkusil i tu slabší verzi, která by ti nakonec mohla posloužit lépe. Potřebuješ vlastně vůbec naftu? Upraveno Únor 27, 20178 r od janmatejicek
Únor 27, 20178 r JJ nafta to musí být. Jen se rozhoduji jestli 110kW nebo 140kW. A podle všeho to zatím vypadá na tu 110kW i když jsem myslel , že to bude 140kW. Ale poté co jsem se vše dočetl, tak asi 110kW ve verzi sportline.
Únor 27, 20178 r Jezdil jsem jak ve 110kW tak ve 140kW a jak bylo uvedeno výše, ta slabší verze je pro Tebe asi lepší volba, pokud budeš jezdit hlavně mimo město a minimálně dálnice. 140kW udělá lepší službu dle mého na dálnici a to ještě na německých, kde nejsi omezen rychlostí. Jinak bude lepší 110kW, která je v pružnější. Navíc odpadá AdBlue... Když jsem vybíral auto, začínal jsem shodně na 140kW TDI, poté jsem po zkušebních víkendech s jednotlivými motorizacemi přehodnotil na 110kW TDI. Nakonec jsem však objednal TSI...
Únor 27, 20178 r Mam 140 KW dsg a jsem spokojenej....110 kw jsem jejezdil ale myslim si ze je to na tak velke auto malo.....vetsina resi AdBlue nevim proc.....jednou za 12 tisic km natankuji za 120 kc a celou dobu nevim ze ho mam
Únor 27, 20178 r Já jezdím ve 140 kW a pocitově mi přijde línější (a ještě k tomu hlučnější) než 125 kW v SII. Na dálnici je ale znát, že dá 180 km/h jako nic. AdBlue opravdu není problém. Jednou za 4 měsíce beru u Shellu za 180 Kč nějakých 10 litrů.
Únor 28, 20178 r před 14 hodinami, davidek.c napsal: Mam 140 KW dsg a jsem spokojenej....110 kw jsem jejezdil ale myslim si ze je to na tak velke auto malo.....vetsina resi AdBlue nevim proc.....jednou za 12 tisic km natankuji za 120 kc a celou dobu nevim ze ho mam Jenže to je právě ono, že ty maximální hodnoty u nafty nejsou vůbec směrodatné. Vzhledem k tomu nízkému rozpětí použitelných otáček je důležitý průběh výkonu a kroutícího momentu, který je u 110kW verze daleko lepší v nižších otáčkách, ve kterých se ve městě a mimo město pohybuješ. Zajímavé by bylo zejména přímé srovnání SII 125 kW a SIII 140 kW, kdy bude SII dávno pryč, než SIII popadne dech a těch pár kW navíc už to pak nezachrání. Močovinu neřeším, to nemá na jízdní projev vliv.
Únor 28, 20178 r Ja mel 125 kw dsg sedan i combi a ted kdyz mam 140 KW tak aspon pocitove me pripadne ze 140 kw je o dost lepsi.....samozrejme tech par kw navic asi nejde poznat a kdyz pojedou vedle sebe rozdil bude minimalni Upraveno Únor 28, 20178 r od davidek.c
Únor 28, 20178 r Jen říkám, že by mě zajímalo to skutečné srovnání, protože SIII se 140 kW působí dost ospale, oproti tomu SII 125 kW je daleko pohotovější.
Únor 28, 20178 r S tím naprosto souhlasím a myslím že už vyšli i články kde bylo vyvětleno proč tomu tak je.
Únor 28, 20178 r před 2 hodinami, AntonioB721 napsal: S tím naprosto souhlasím a myslím že už vyšli i články kde bylo vyvětleno proč tomu tak je. Myslíš kvůli převodovkám?
Únor 28, 20178 r Kvůli většímu turbu, které se musí déle tlakovat. Upraveno Únor 28, 20178 r od Prochaine
Březen 1, 20178 r Tato otázka je asi ještě zcestná, ale dá se hovořit o spolehlivosti uvedených motorů?
Březen 1, 20178 r "Lenivost" motoru 140 kW je dána jak turbem, tak převodovkou. Větší turbo - jak psal kolega výše - má větší prodlevu než začne plnit (proto je pod 2 tis otáček motor méně ochotný). A v případě DSG je kroutící moment uměle přiškrcen na prvních 4 stupních, 5 a 6 je až všech 400 Nm (a podle měření na brzdě ani to ne - bohužel). (To je také důvod, proč se nad 140kW motorem v Kodiaqu všichni rozplývají - jiná DSG - vyšší točivý moment) Osobně jsem 140 kW s DSG zkoušel a auto je opravdu hodně tupé v nízkých otáčkách a ani režim S mě nepřesvědčil. (dálnici jsem ale neměl možnost zkusit, tam bude tento motor určitě lepší). Po městě a na okreskách bych řekl, že ten rozdíl nebude tak velký mezi 110 a 140 kW verzí. Co se týká Adblue - tak to je zanedbatelná položka, tam bych problém neviděl. I když čísla nelžou (zrychlení), pocitově to není co jsem čekal. Načipovaná 110 kW musí jezdit mnohem lépe. Upraveno Březen 2, 20178 r od prassat
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.