Ota Rákosník Vloženo 8. Květen 2017 Sdílet Vloženo 8. Květen 2017 Řešil jste někdo výměnu oleje v převodovce? Mám 2.0 Tdi 4x4 6kvalt manuál r.v. 2010 a cca 100 000 km najeto. Dle manuálu je tam 2,3l oleje. Nikdy jsem teda výměnu v převodovce na autě neřešil, jen by mě zajímalo, zda se má měnit či nikoliv, aby člověk něco nezanedbal. Jelikož je to olej, který stárne, tak by se asi měl občas měnit. Jak je to u Vás? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 11. Červen 2017 Sdílet Vloženo 11. Červen 2017 Copak,nikdo si olej v převodovce nemění? Mne by to teda také dost zajímalo.Měnit se má po 4letech,zajímá mne jak nato. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KulickaM Vloženo 11. Červen 2017 Sdílet Vloženo 11. Červen 2017 Já měnil u Fábky (1.4 benzín manuál) po těch 4 letech v cca 65 000 km. U Yeťáka se chystám udělat to samé zhruba po stejném čase/km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 11. Červen 2017 Sdílet Vloženo 11. Červen 2017 nechci vám tady do toho kecat u yeťáků, ale když tu kolega vzpomínal jak to má u fábky ... já se u fábky chystal furt k výměně oleje v převodovce, až už jsem si řekl, že to ani nemá smysl a stala se z toho doživotní náplň Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Vloženo 11. Červen 2017 Sdílet Vloženo 11. Červen 2017 Naposled jsem měnil olej v převodovce u žigulíka... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 11. Červen 2017 Sdílet Vloženo 11. Červen 2017 a to bylo v minulém tisícročí ... ale konec off topic, ano pokud chce autu dopřát maximum, ano proč ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 12. Červen 2017 Sdílet Vloženo 12. Červen 2017 12 hours ago, Fajerak said: Měnit se má po 4letech Poprosim zdroj tejto informacie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 12. Červen 2017 Sdílet Vloženo 12. Červen 2017 Stačí si sednout a trochu "pogooglovat" pojmy jak např.vzdušná vlhkost,degenerace oleje atd,atd,atd. Prostě tomu musíš věnovat svůj čas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 12. Červen 2017 Sdílet Vloženo 12. Červen 2017 Rozhodně po 5 letech měnit viz sixta : KLIK Jasně je na fotkách vidět rez z kondenzace vody v oleji. Vůbec nejde o KM ale o stáří oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 12. Červen 2017 Sdílet Vloženo 12. Červen 2017 @Ota Rákosník ?kod motora? hodim ti sem printscreeny zo servisneho portalu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie81 Vloženo 13. Červen 2017 Sdílet Vloženo 13. Červen 2017 Taky se chystám na výměnu, teď ho mám 5let a 92tis, nedávno jsem měnil olej v Haldex spojce a zadní rozvodovce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 Předpokládám že v Haldexu byl černý jak pasta na boty (po 90 000). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie81 Vloženo 14. Červen 2017 Sdílet Vloženo 14. Červen 2017 Byl tmavě hnědý a podle šroubu jsem byl asi první kdo ho měnil. Auto předtím servisoval otec v autorizovaném servisu, měnil jsem to cca v 85tis. teprve se mělo jet na 90tis. servis, tam už jsem ale nechtěl kvůli dopisu o úpravě SW, jestli ten Haldex nechávali právě až na těch 90tis. nevím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ota Rákosník Vloženo 5. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 V 12. 6. 2017 na 10:18, sk0d@ napsal: @Ota Rákosník ?kod motora? hodim ti sem printscreeny zo servisneho portalu. je to CFHC, pokud máš tento na mysli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 @Ota Rákosník nech sa paci http://imgur.com/Jxu6Xnk http://imgur.com/3vWYkvw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ota Rákosník Vloženo 5. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 díky za info. Předpokládám, že "přímo řazená převodovka 02e" (nebo jak je označená) je klasická manuální (pěti nebo šestistupňová) převodovka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 02Q - MQ350 - manualna 02E - DQ250 - DSG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ota Rákosník Vloženo 5. Červenec 2017 Autor Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 Dle odkazu se potom pak pravděpodobně v klasickém manuálu olej vůbec neřeší a je tam tzv. doživotní náplň. Ale na podzim olej stejně raději vyměním. Při řazení většinou 4teho a někdy i 5teho rychlostního stupně cítím při pouštění spojky takové lehké zaškubnutí, což připisuju právě už staršímu oleji v převodovce ( nebo synchrony? ale na to raději nemyslím). Haldex měněn každé dva roky, zadní diferák také. Někdy se to se zahřátím motoru lehce zlepší. Žádná drasťárna to zatím není, ale začít pokusem vyměnit olej, jestli se to pak nevyřeší, bych asi mohl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 Presne tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bystro 11 Vloženo 17. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2017 Caves Mam Yeti 1.2 TSI ako alebo kde skontrolujem olej v prevodvke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 21. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2017 Doživotní = plánovaná životnost vozu, u VW 5 let Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 tak to už přesluhuju jak s autem, tak s náplní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wingman Vloženo 8. Březen 2018 Sdílet Vloženo 8. Březen 2018 (editace) Jaký převodový olej pro Yetiho 2012 TDI CR 81KW motor CFHA manuál 5 kvalt? Ideálně prosím kod originálu. Díky Editováno: 8. Březen 2018, autor: wingman Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 8. Březen 2018 Sdílet Vloženo 8. Březen 2018 G05 251 2A2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AnHi Vloženo 27. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2022 Zdravim, aky ide origo olej do 6 stupnovej manualnej prevodovky Yeti 2.0TDI, 81kW, CFHF, 4x4, rok vyroby 2012? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.