Publikováno Květen 8, 20178 r Řešil jste někdo výměnu oleje v převodovce? Mám 2.0 Tdi 4x4 6kvalt manuál r.v. 2010 a cca 100 000 km najeto. Dle manuálu je tam 2,3l oleje. Nikdy jsem teda výměnu v převodovce na autě neřešil, jen by mě zajímalo, zda se má měnit či nikoliv, aby člověk něco nezanedbal. Jelikož je to olej, který stárne, tak by se asi měl občas měnit. Jak je to u Vás?
Červen 11, 20178 r Copak,nikdo si olej v převodovce nemění? Mne by to teda také dost zajímalo.Měnit se má po 4letech,zajímá mne jak nato.
Červen 11, 20178 r Já měnil u Fábky (1.4 benzín manuál) po těch 4 letech v cca 65 000 km. U Yeťáka se chystám udělat to samé zhruba po stejném čase/km.
Červen 11, 20178 r nechci vám tady do toho kecat u yeťáků, ale když tu kolega vzpomínal jak to má u fábky ... já se u fábky chystal furt k výměně oleje v převodovce, až už jsem si řekl, že to ani nemá smysl a stala se z toho doživotní náplň
Červen 11, 20178 r a to bylo v minulém tisícročí ... ale konec off topic, ano pokud chce autu dopřát maximum, ano proč ne
Červen 12, 20178 r 12 hours ago, Fajerak said: Měnit se má po 4letech Poprosim zdroj tejto informacie.
Červen 12, 20178 r Stačí si sednout a trochu "pogooglovat" pojmy jak např.vzdušná vlhkost,degenerace oleje atd,atd,atd. Prostě tomu musíš věnovat svůj čas.
Červen 12, 20178 r Rozhodně po 5 letech měnit viz sixta : KLIK Jasně je na fotkách vidět rez z kondenzace vody v oleji. Vůbec nejde o KM ale o stáří oleje.
Červen 13, 20178 r Taky se chystám na výměnu, teď ho mám 5let a 92tis, nedávno jsem měnil olej v Haldex spojce a zadní rozvodovce.
Červen 14, 20178 r Byl tmavě hnědý a podle šroubu jsem byl asi první kdo ho měnil. Auto předtím servisoval otec v autorizovaném servisu, měnil jsem to cca v 85tis. teprve se mělo jet na 90tis. servis, tam už jsem ale nechtěl kvůli dopisu o úpravě SW, jestli ten Haldex nechávali právě až na těch 90tis. nevím...
Červenec 5, 20178 r Autor V 12. 6. 2017 na 10:18, sk0d@ napsal: @Ota Rákosník ?kod motora? hodim ti sem printscreeny zo servisneho portalu. je to CFHC, pokud máš tento na mysli.
Červenec 5, 20178 r Autor díky za info. Předpokládám, že "přímo řazená převodovka 02e" (nebo jak je označená) je klasická manuální (pěti nebo šestistupňová) převodovka?
Červenec 5, 20178 r Autor Dle odkazu se potom pak pravděpodobně v klasickém manuálu olej vůbec neřeší a je tam tzv. doživotní náplň. Ale na podzim olej stejně raději vyměním. Při řazení většinou 4teho a někdy i 5teho rychlostního stupně cítím při pouštění spojky takové lehké zaškubnutí, což připisuju právě už staršímu oleji v převodovce ( nebo synchrony? ale na to raději nemyslím). Haldex měněn každé dva roky, zadní diferák také. Někdy se to se zahřátím motoru lehce zlepší. Žádná drasťárna to zatím není, ale začít pokusem vyměnit olej, jestli se to pak nevyřeší, bych asi mohl.
Březen 8, 20187 r Jaký převodový olej pro Yetiho 2012 TDI CR 81KW motor CFHA manuál 5 kvalt? Ideálně prosím kod originálu. Díky Upraveno Březen 8, 20187 r od wingman
Říjen 27, 20222 r Zdravim, aky ide origo olej do 6 stupnovej manualnej prevodovky Yeti 2.0TDI, 81kW, CFHF, 4x4, rok vyroby 2012?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.