datel.1 Vloženo 24. Květen 2017 Sdílet Vloženo 24. Květen 2017 Přeji hezký den borci, chtěl bych se zeptat. Zakoupil jsem jetou Oktávku 1.4 TSI 2012 po jednom starším pánovi (najeto 64xxx a pravidelná kontrola v servisech škoda). Zkoušel jsem po zahřátém motoru na provozní teplotu jen tak (stál jsem na parkovišti) roztůrovat motor, kolik vlastně zvládne. Pomaličku a velmi z lehka jsem přidával plyn a otáčkoměr se mi zastavil na 4000 ot./min. ... Je to normální jev ? Mají tyto motory nějaký omezovač na otáčky motoru ? Předem mockrát díky za každou odpověď ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Květen 2017 Sdílet Vloženo 25. Květen 2017 Je to normální jev - maximální otáčky motoru jsou v tomto režimu omezeny. Běžně jaksi není důvod vytáčet motor do maxima, když auto stojí... Maximální otáčky na třetí převodový stupeň (ovšem za jízdy): Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
datel.1 Vloženo 27. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 27. Květen 2017 Moc dík za info, byl jsem se zeptat i ve Škodovkách a tam mě také uklidnily, že je to normální stav při stojícím vozidle. No byl jsem zvyklý 13 let na jedničkovou fabii 1.4 MPI 50Kw... a tam to je trošku jinak :-) . Ale jak se dívám na tu fotografii, tak to bych nechtěl vidět tu aktuální spotřebu ... :-) . Čau a díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří012 Vloženo 25. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2020 V 25. 5. 2017 na 19:34, Pawouk napsal: Je to normální jev - maximální otáčky motoru jsou v tomto režimu omezeny. Běžně jaksi není důvod vytáčet motor do maxima, když auto stojí... Maximální otáčky na třetí převodový stupeň (ovšem za jízdy): Zdravím ,to omezovač dovolí tak vytočit do červeného? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2020 Ano, takto to fungovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří012 Vloženo 25. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2020 před 16 hodinami, Pawouk napsal: Ano, takto to fungovalo. Děkuji za odpověď ,to se teda divím ,že to tak jde. Zatím jsem teda neměl srdce ho tak protůrovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelZvsnovec Vloženo 1. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2022 Zdravim vsechny kdyz jsme u tech otacek… chtel bych se tu nekoho kohokoliv zeptat zda ma nekdo prolem nebo jestli se nekdo nesetkal s tim kdyz jedu cca 80-100km/h z kopce a pri brzdeni, dobrzdeni tak mi vylezou otacky cca kolem 3-4tis pri stejne rychlosti na rovince nic takoveho nedela jen brzdeni z kopce 1.4 tsi 90kw dsg7 diky vsem za info… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 1. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2022 Normál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelZvsnovec Vloženo 2. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2022 A cim to muze byt??? Je divny ze to dela jen z kopce 🤔 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 2. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2022 Složitější algoritmus. Z kopce programátor víc brzdí motorem. Hlavně při brždění citelně víc podřazuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 2. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2022 A je to tak v pořádku, a správny řidič by to měl dělat taky. Jednak šetří brzdy, jednak palivo a u nových aut (což není případ OII) navíc dobíjí plně baterii. DSG pozná podle gyroskopu ESP jednotky (možná má i svůj) náklon vozu a podle toho právě víc podřazuje. Z mírného kopce nechává vyšší kvalt nebo u novější verzí DSG plachtí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelZvsnovec Vloženo 3. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2022 A ja myslel ze je to nejaka chyba, ci zavada… dekuji Vam za komentare… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.