peter brachna Vloženo 25. Září 2017 Sdílet Vloženo 25. Září 2017 Dobrý deň poprosil by som radu kde pripojiť plasič kún kemo m100n, aby pri naštartovaní vypol? Ďakujem Účinný vodeodolný ultrazvukový odpudzovač / plašič kún, myší a potkanov. Toto zariadenie vysiela v nepravidelných intervaloch veľmi intenzívne ultrazvukové tóny s frekvenciou cca 23 kHz. Vďaka tomu je odpudzovač obzvlášť účinný, pretože je vylúčené, aby si naň zvieratá zvykla. Odpudzovač je napájaný z autobatérie (12V) a je určený prevažne pre ochranu automobilov, karavanov, lodí, lietadiel, poľnohospodárskych strojov a pod. Zapája sa tak, aby došlo automaticky k jeho aktivácii po vypnutí zapaľovania, to však neobmedzuje oblasť jeho využitie len na automobil. Vlastnosti: - vodeodolný (odolný proti nečistotám a vlhkosti), - funkcia mäkkého štartu - neruší palubný počítač, - piezo-ultrazvukový keramický reproduktor s guľovou hliníkovou membránou, - vhodný pre vozidlá s CAN zbernicou, - indikácia prevádzky LED diódou. Technické údaje: napájacie napätie: 11 - 15 V / DC (autobatérie) priemerná spotreba el. prúdu: < 2 mA veľmi malý príkon: cca 0,1W frekvencia ultrazvukového signálu: cca 23 kHz vyžarovací uhol: cca. 140 ° hlasitosť: max. 100 dB ± 20% teplotný rozsah: -25 až 80°C vstavaná ochranná poistka: F500mA (umiestnená v ľahko prístupnom držiaku poistky) rozmery: 72 x 50 x 28 mm hmotnosť: 97g homologácia pre použitie v motorových vozidlách: E1 (európska homologizácia vydaná v SRN). Návod.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 6. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2017 (editace) Nutné doplnit rozpínací relé, které bude ovládat svorka 15. Jinak nelze zapojit. Editováno: 6. Listopad 2017, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 11. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2017 @peter brachna já jsem se s tou plašičkou nepáral..autoelektrikář říkal, že to stejně skoro nic nebere a at normálně připojím kablíky na oba poly na baterce a vůbec to neřeším..to, že při jízde pak nevypne a běží to stále ničemu nevadí.. a mimochodem, já jsem si pořídil tu dražšší Kemo M180 a stejně tam leze mrcha..mně to tedy nepomohlo.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 12. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2017 Též mám tu dražší a zatím dobrý. Zapojeno asi blbě, plus rovnou na baterku a mínus na kostřící bod, ale funguje to. Kuny chodí na Dacii souseda a mé auto naprosto ignorují. Tak snad to není jen dočasně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 12. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2017 @Čečulák- máš to zapojené jako já, prostě to běží pořád, ale to je v pohodě..ale byl jsem v šoku, když jsem po týdnu otevřel kapotu a plasty samá stopa a ještě tam nechala zbytek staré pizzy, kterou si tam zřejmě vytáhla..a 20 cm před tou pizzou byla plašička..nechápu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 12. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2017 A máš to dobře nasměrované ? V návodu bylo popsáno, že se ultrazvuk šíří podobně jako světlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 12. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2017 @Čečulák- mám to nainstalované takto..to místo mi poradil i autoelektrikář..tak nevím no.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 12. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2017 Vzhledem k tomu, že F3 šla do garáže, tak jsem to přehodil do VW, mám to na stejném místě, jen jsem použil kousek lakované pásoviny tuším od držáku na květníky, takže to nemám utopené a mám to vodorovně namířené na koso přes motor. Ve starém autě mi udělala kuna hnízdo na motoru z hlukové izolace co mi vytrhala, tak jsem jí to tam pěkně nasměroval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 12. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2017 (editace) Máš to zle namontované.... Ja som to dal takto aby to smerovalo dolu, nakoľko kuna sa dostane okolo kolesa do motorového priestoru a mám kľud, zapnuté to mám nonstop! Cez leto som to vypol asi na 2-3 dni a už bolo pobehané, tak nonstop a kľud. Editováno: 12. Listopad 2017, autor: Eric_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 12. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2017 Možná je zle namontované, ale funguje to dobře a tak s tím nic dělat nebudu. Když to nasměruji ke kolesu kudy fakt chodí, tak bych měl obavu, že u druhého kolesa to nebude fungovat dostatečně a kuna proleze a bude nahoře na motoru opět hodovat. Takhle tam možná nakoukne, ale ihned auto opustí a půjde jinam :). Jinak dříve jsem používal sprej od Sheronu, fungovalo to dobře, ale negativem bylo, že to sloužilo i jako lapač prachu. Takže aplikace jen na hlukovou izolaci. Kamarád to nastříkal rovnou na motor a strašný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter brachna Vloženo 17. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 17. Listopad 2017 Ďakujem namontoval som to zatiaľ tiež na priamo . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 Po roce klidu prekvapeni v motoru. Chlupy nikde, takze doufam, ze ji to vadilo a radeji zdrhla... A sousedi hledaji slepicku . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oct Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 To mi něco silně připomíná Ten kryt jsem otevřel já, ona tu nohu umně zastrčila pod něj, byl jen vyboulený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 25. Únor 2018 Sdílet Vloženo 25. Únor 2018 Jsem zvedavej, co bude dal...protoze drive moje auto fungovalo jako domov, trhala izolaci a stavela pelech...nyni bez poskozeni, pouze odlozena slepice. Doufam, ze ji to vadi a max zkusi se vratit pro sousedovic Helenku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 22. Březen 2018 Sdílet Vloženo 22. Březen 2018 To si to tam pečou nebo co?!!! Je to nějaký přemnožený chtělo by to hubit. Je to nějak divný, kdyby utekla kvuli plašičce tak si sebou veme i žvanec. Takhle si to podle mně jen ukryla na později. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 22. Březen 2018 Sdílet Vloženo 22. Březen 2018 (editace) Včera jsem tam zrovna koukal...nechal jsem schválně prach co tam byl, normálně to občas pošlechtim a ani stopa, že by slepici hledala, prostě tam už nebyla. Ale slyšel jsem souseda, jak je nasranej...je lakomej cokoliv koupit a žere mu jeho žebřiňák (Dacii Lodgy). Má tam nachystanou klec a nic, je chytrá. Editováno: 22. Březen 2018, autor: Čečulák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.