Czuba Vloženo 26. Září 2017 Sdílet Vloženo 26. Září 2017 Zdravím osazenstvo, přestaly mi fungovat parkovací čidla, diagnostikou zjištěna chyba na levém čidle. Udělal jsem záměnu čidel a problém se opakoval, stále hlásil závadu na levém zadním čidle. Dle mého úsudku je nejspíš špatný kabel, kontakt někde ve spoji k řídící jednotce. Nejsem sle schopen si drát provítit jestli je ok jelikož nevím jak sundat zadní obložení kufru hlavně pravou stranu kde vede kabelový svazek a v podběhu je ukrytá jednotka. Zajímavé zjištění nastalo, že když prší, tak parkovací senzory občas fungují :-D Všem díky za radu. Jedná se o S 2 Combi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Září 2017 Sdílet Vloženo 26. Září 2017 Koukni do sekce "Ostatní", nejdeš tam odkaz na dílenskou příručku - a v ní v části "Karoserie" najdeš požadované. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lojzik76 Vloženo 26. Září 2017 Sdílet Vloženo 26. Září 2017 Až to nastuduješ a začneš rozebírat, tak to prosimtě natoč. Já se zasekl už na druhym kroku (první je vyndání rolety) na panelu sloupku D, kterej vypadal že se spíš zlomí než by se pustil a na fintu jak ho sundat jsem nepřišel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czuba Vloženo 26. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 26. Září 2017 Oka, buď to natočím nebo nafotím a udělám návod, to je to nejmenší ;-) Pawouku díky za odkaz, už sosám a jdu hledat, chci se toho chytit jelikož už mne to asi půl roku rozčiluje, pořád jen PÍÍÍÍÍÍP a nic :-D Dám vědět jak jsem pochodil ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivo Vloženo 26. Září 2017 Sdílet Vloženo 26. Září 2017 Optický parkovací systém je chytřejší než bys čekal, úmyslně zobrazuje velkou překážku kterou vidí pouze jedno čidlo také na sousedních čidlech. Proto raději před hledáním chyb ve svazku zkus přehodit čidla mezi pozicemi, které nejsou bezprostředně u sebe. Pak uvidíš, jestli není vadné. Já kvůli tomu rozebral celé auto, proměřoval kabely a měnil jednotku abych pak po týdnu zjistil, že vše způsobuje jedno vadné čidlo za pár kaček, výměna zabrala 10 minut. Za dobrou radu plus bod potěší :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czuba Vloženo 28. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 28. Září 2017 Ono mi to ani nehlásí překážku ale celá parkovací asistent hodí chybu. Dlouze pípne a nic, pak bliká u řadičky tlačítko kde se aktivuje parkovací asistent. Tak si myslím že to čidlem nebude, přehazoval jsem čidla řůzně mezi sebou a nakonec jsem došel k závěru že je vadný kabelový svazek jelikož jednotka stále vypisovala chybu jednoho a toho samého čidla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivo Vloženo 28. Září 2017 Sdílet Vloženo 28. Září 2017 Když odpojím čidlo, tak ano, po zapnutí pípne a vypne se. Bývají prý zlámané vodiče přímo ve svazku mezi čidly na nárazníku, nebo mají svod. Lze to proměřit přímo na konektoru čidel, je tam vždy +,-,výstup. Jinak rozebrat tapecírung u superba v zadní části je podle mě dost pracné, nedělal bych to bez dílenské příručky. Jednotka OPS je za blatníkem vzadu vpravo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel další Vloženo 19. leden 2019 Sdílet Vloženo 19. leden 2019 měl jsem taky ve výčtu závad "levé zadní vadné". Taky mi to občas naskočilo, pak už vůbec. Nakonec byl nalomenej drátek těsně před konektorem čidla. nemusel ani dolů nárazník, ani nic jiného. Díky přístupu přes výřez pro výfuk jsem káblík opravil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sTANDA V Vloženo 4. Únor 2021 Sdílet Vloženo 4. Únor 2021 mám octávku II 2005 fsi 1.6 a problém s parkovacím asistentem, který je zde popisován - výskyt náhodného signálu .Ale pozor jen při zapnutých světel. při vypnutých to funguje normálně! už vyměnili čidla , zkoušely kabeláž avýměnu ŘJ. DĚLALO TO POŘÁD - NĚJAKÉ PODEZŘENÍ NA TAŽNÉ - KABELÁŽ. elmechanik má covisd , tak bude pokračovat za14dnů. UŽ SE S TÍM NĚKDO SETKAL ?? MÁ NĚKDO NĚJAKÝ NÁPAD. BYL DODĚLÁVÁN BZUČÁK NA SVĚTLA, PROTOŽE ODEŠLO TO ČIDLO VE DVEŘÍCH U ŘIDIČE A NEPÍPAL, KDYŽ BYLY ROZSVÍCENÉ SVĚTLA AVYSTUPOVALO SE. TAK TAM DODĚLAL NĚJAKÝ BZUČÁČEK NEBO SE MU DO DVEŘÍ NECHTĚLO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.