blueairwolf Vloženo 6. leden 2018 Sdílet Vloženo 6. leden 2018 Dobrý den, občas se mi při plném levém rejdu a vracení z něj stane, že slyším od levého kola dření kovu o kov - resp. jakoby kovu o plech. Děje se to jen občas a opravdu jen při levém rejdu - při jízdě vpřed a zatáčení doprava se to nikdy neprojevuje, zvuk je závislý na rychlosti otáčení kola. Sundal jsem dnes na heveru kolo a trochu to okoukl. Brzda, desky, plech brzdy, hadice a vše okolo má od kotouče i kola dostatečný odstup, čidlo a kroužek ABS mají teké dostatečnou mezeru, žádný kámen jsem nenašel. Ložisko kola bylo měněno před cca. 15tkm a cca. rokem a půl a podle zvuku to na něj neypadá + silentbloky, tlumič čepy a klouby by měly být podle pohmatu a pohledu OK. Jediné co se mi nezdá je mezera mezi homokinetický kloubem a těhlicí. Vypadá to, že asi obojí trochu korozí nabylo na objemu, akorát je mi divné, že se zvuk objevuje jen na heveru a při levém rejdu - že by mělo ložisko až takovou vůli a pustilo k sobě při zatížení kloub s těhlicí blíže se mi nezdá. Bohužel to nemám jak prozkoumat - pod auto teď nezalezu a vozit do servisu se mi zrovna nechce... . Setkal se někdy někdo z Vás s touto situací, že by občas těhlice drhla o vnější kloub? Viděli byste příčinu v korozi nebo v ložisku, popř. někde jinde? Napadá Vás nějaký jiný zdroj zvuku, který není na pohled patrný a který jsem výše nezmínil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 7. leden 2018 Sdílet Vloženo 7. leden 2018 Umím si to představit, kdyby bylo špatně nalisované ložisko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blueairwolf Vloženo 7. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2018 Nemyslím si, že by bylo špatně nalisované - ten zvuk se objevil cca. před 14-ti dny a to ložisko je tam určitě rok a až do nedávna byl klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelzholesovic Vloženo 4. Května Sdílet Vloženo 4. Května Mám ten samý problém. Co jsi prosím tě našel za závadu? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.