Přejít na obsah

Ubývající chladící kapalina

Doporučené příspěvky

Zdar hoši,

dneska jsem po svátcích mrknul na manželkinu fábii, jestli něco není potřeba dolít nebo tak. Málem jsem omdlel, nádobka s chladící kapalinou bila úplně prázdná. Doléval jsem ji minulý rok několik krát, ale tohle je síla. Mrknul jsem na víčko oleje, hezky našlehaná směs. Moc hezký. Manželka mi říkala, že občas cítila kolem auta nějaký divný smrad, ale nevědela ho popsat. Dnes jsem na něm teda jel do práce a měl jsem trochu otevřené okínko (vodiče) a taky jsem něco divného cítil. Co to však je netuším. Mohlo by to ale souviset. 

Mělo by to teda být těsnění nebo prásklá hlava. Při ceně auta to asi nemá smysl opravovat. Je ale překvapení, že motor se dokázál uchladit, protože teplota nepřekročila  nikdy 90 °C a předpokládám, že chladící náplň není velká. Dnes jsem tam dolil cca 1.1 l chladící směsi. Může to být ještě něco kromě toho těsnění nebo hlavy? 

Díky. Jirka. 

Editováno: , autor: Jirka212
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,tady by bylo dobré připomenout,že je také vhodné zkontrolovat množství oleje v motoru.Pokud se  tu píše,že chladící kapalina byla minulý rok doplňována několikrát,musíš vědět jak moc a jak často.Pokud to někde trochu teče,ideální by bylo zaparkovat to auto v garáži,nejlépe studené,aby  šlo na suché podlaze nějakou skvrnu najít i když to bude problém,protože pokud to teče málo,tak se ta kapalina stihne odpařit.Venku to bude asi složitější.Jedině najít přímo to místo,kde to teče.Jinak myslím,že i kdyby to bylo těsnění pod hlavou,tak to zase taková pálka nebude a hlava by se případně nechala sehnat starší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...