Jirka212 Vloženo 8. leden 2018 Sdílet Vloženo 8. leden 2018 (editace) Zdar hoši, dneska jsem po svátcích mrknul na manželkinu fábii, jestli něco není potřeba dolít nebo tak. Málem jsem omdlel, nádobka s chladící kapalinou bila úplně prázdná. Doléval jsem ji minulý rok několik krát, ale tohle je síla. Mrknul jsem na víčko oleje, hezky našlehaná směs. Moc hezký. Manželka mi říkala, že občas cítila kolem auta nějaký divný smrad, ale nevědela ho popsat. Dnes jsem na něm teda jel do práce a měl jsem trochu otevřené okínko (vodiče) a taky jsem něco divného cítil. Co to však je netuším. Mohlo by to ale souviset. Mělo by to teda být těsnění nebo prásklá hlava. Při ceně auta to asi nemá smysl opravovat. Je ale překvapení, že motor se dokázál uchladit, protože teplota nepřekročila nikdy 90 °C a předpokládám, že chladící náplň není velká. Dnes jsem tam dolil cca 1.1 l chladící směsi. Může to být ještě něco kromě toho těsnění nebo hlavy? Díky. Jirka. Editováno: 8. leden 2018, autor: Jirka212 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. leden 2018 Sdílet Vloženo 8. leden 2018 Pokud to "divně smrdí" a nemáš na botě hovno, tak to spíš někde teče. Trocha (ale opravdu jen trocha) šlehačky na víčku může být v zimě normální. Doporučuji funkci "hledat" - témat, kde najdeš odpovědi, tu je dost. Ty jsi cizinec? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 8. leden 2018 Sdílet Vloženo 8. leden 2018 Ahoj,tady by bylo dobré připomenout,že je také vhodné zkontrolovat množství oleje v motoru.Pokud se tu píše,že chladící kapalina byla minulý rok doplňována několikrát,musíš vědět jak moc a jak často.Pokud to někde trochu teče,ideální by bylo zaparkovat to auto v garáži,nejlépe studené,aby šlo na suché podlaze nějakou skvrnu najít i když to bude problém,protože pokud to teče málo,tak se ta kapalina stihne odpařit.Venku to bude asi složitější.Jedině najít přímo to místo,kde to teče.Jinak myslím,že i kdyby to bylo těsnění pod hlavou,tak to zase taková pálka nebude a hlava by se případně nechala sehnat starší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka212 Vloženo 8. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 8. leden 2018 Olej jsem měnil před rokem, má najeto 9000 km a nebylo potřeba doplnit ani kapku. Nejsem cizinec, akorát léta žiji na Slovensku, holt to má na mě vlyv Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. leden 2018 Sdílet Vloženo 8. leden 2018 no podle toho i/ý jsem to tipoval na neslovanský původ :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 8. leden 2018 Sdílet Vloženo 8. leden 2018 S tím olejem jsem měl na mysli spíš jestli nepřibývá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka212 Vloženo 12. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2018 Ne, olej nepřibývá, a po odjetí 35 km ubylo odhadem 1-2 dl chladící kapaliny. Což je opravdu hodně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.