Přejít na obsah

Launch Control - skusenosti, nazory?

ibatak

Doporučené příspěvky

Já mám stejnou zkušenost jak píše @hamoun , schválně jsem to teď zkoušel 🙂, pokud někde při "Postupu pro spuštění LC" nastane chyba, u mě, jako u řidiče, tak je to právě málo sešlápnutá brzda. Je důležité jí opravdu sešlápnou silně, je to na levou nohu, takže člověk nemá takový cit.  Pak se teprve zobrazí ta hláška o aktivaci LC a je to celé aktivní. Stačí už jen sešlápnout plyn (pravá noha) a počkat, až se motor vytočí do 4000ot a pustit brzdu.... a nastane 😮💨

Pokud brzdu nesešlápneš dost, hláška se nezobrazí a auto si tak zvaně "sedá" dolů, protože se "rveš" s motorem pod plynem - proti brzdám. Protože auto nechápe, proč chceš jet a zároveň brzdíš. Tohle je špatně, to znamená, že LC není aktivován a rozjezd se ti nepovede... takže ta hláška na Maxidotu opravdu souvisí s tím, zda se ti LC aktivoval nebo zda děláš něco špatně... tohle jsem vypozoroval.

Ještě zkusím ten Kick-Down (tzn. prošlápnout plyn opravdu až na podlahu), ale příjde mě, že tohle už nemá na výsledek vliv (možná že to mačkám na maxima automaticky 🙂), pokud se ti motor vytočí do těch 4000ot, a napíše se "LC aktivní" = tak pak už jde spíše o to, udržet plný plyn po celou dobu "startu" a mít před sebou dostatek rovné a bezpečně prázdné silnice... 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 5 týdny později...

No tak jsem to včera 3x zase zkusil. Teplota oleje 100°+, sport mode, převodovka v S, ASR vypnuto. Plná brzda + plný plyn, auto si "nesedne" (tudíž se nebije plyn s brzdou), ale ani nenapíše, že LC je aktivováno. Takže jsem z toho fakt jelen. Odpich z místa je samozřejmě OK.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...

Tak poměrně nedávno jsem se dozvěděl (z videa na Youtube, kde testovali právě rozjez přes LC = takže, je to neověřená informace), že Volkwageny (takže předpokládám i Škodovky) mají integrované počítadlo počtu LC od výroby auta. Toto počítadlo má max.150 cyklů LC za celou životnost auta. Pak se tato funkce deaktivuje, a je možné ji znovu aktivovat jen přímo u výrobce, po nějakém prověření stavu auta (spojka, nápravy atd.). No 150x není tada zrovna moc. A pokud koupíte ojetinu, tak nevíte, kdo s tím jak jezdil a kolik LC ještě u daného auta zbývá.... zajimavá informace 🙄

Nemáte někdo možnost tuto informaci ověřit u někoho ve Škodovce? Jestli to není jen historka z hospody 😉   

Odkaz ke komentáři

Počítadlo LC určite existuje, ale ten zvyšok počujem/čítam prvý krát.
Každopádne treba si uvedomiť, že toto je Škoda Superb s DSG a nie Porsche 911 s PDK. Pri kúpe jazdenky preto dáva zmysel si pozrieť toto počítadlo, dá sa podľa neho spraviť tak trochu obrázok o tom, ako sa asi auto používalo. Keď bude na tom počítadle jednociferné číslo, tak povedzme, že majiteľ to vyskúšal pár krát a ďalej neriešil, keď bude výrazne vyššie číslo, tak už treba byť na pozore!

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Motor CJXA 206 kw před FL určitě má LC jen se musí dát režim sport, držet tlačítko stabilizace dokud se neukáže na MAXIDOTU "režim ESC Sport" pak levou nohou držet silně brzdu a následně dát prudce plyn na podlahu a ukáže se na MAXIDOTU "program Launch Control aktivní" auto začně držet 4 tisíce otáček a po puštění brzdy vystřelí.

Editováno: , autor: MaddDogg
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...