Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
5 hours ago, Mates84 said:

Už se hýbou ledy.... Květen objednání - cca 15. Října si ho jdu vyzvednout. Hotovo

Super tak snad aj mne uz zavolaju, tiez som na tom s terminami podobne. Ale zatial sa neozvali a minuly tyzden este nemali ziadne nove info :(

Vloženo

Ve Škodovce v Mladé Boleslavi a v Kvasinách zrušili pondělní a úterní směny, od příštího týdne bude výroba v podstatě úplně paralyzovaná ve všech českých závodech Škody Auto. Čipy chybí i Toyotě v Kolíně a Hyundai v Nošovicích. I v nošovickém závodě Hyundai výroba zatím běží - v plánu je vyrobit za letošní rok celkově 275 000 aut. "Stejně jako autoprůmysl v celém světě i my stále registrujeme velké problémy s dodávkami polovodičových součástek. Ve spolupráci s našimi dodavateli proto pružně reagujeme na aktuální dostupnost konkrétních dílů a přizpůsobujeme plán produkce. Posilujeme skladové zásoby, rozšiřujeme dodavatelský řetězec a ve spolupráci s různými dodavateli polovodičů hledáme alternativní součástky. Zatím jsme tak nemuseli kvůli nedostatku čipů zastavovat výrobu či rušit směny a daří se nám držet počet vyrobených aut na úrovni odpovídající plánu pro letošní rok," popisuje aktuální situaci v Nošovicích mluvčí Hyundai Motor Manufacturing Czech Petr Michník.

Vloženo
před 9 hodinami, Martin Rušaj napsal:

Je zajímavé, že SA má problémy s výrobou a Hovnej jede pořád. Kámoš tam dělá a říkal, že se stále maká. Ti korejci a Číňani asi mají nějakou dohodu s Taiwanem. Nebo tomu nerozumím.

vždyt to už před pořádnou dobou proběhlo tiskem, že Huydai si v době, kdy většina automobilek snižovala objednavky čipů se rozhodl jít opačným směrem a podstatně je navýšil. Teď díky tomu válcule konkurenci. O ŠA si myslím, že ji VW umyslně chtěl poškodit/utlumit, aby mu nelezla do zelí. Několikrát to priznal a přes ty čipy to jednoduše jde. Bohužel si myslím, že ŠA se na puvodní čísla už nedostane..... 

Vloženo
V 26. 9. 2021 na 18:49, Horvyyy napsal:

Stále čekám na předváděčku Sportline, který měl být k odběru konec září..

v pátek jsem volal s prodejcem a nová auta (předváděčky na showroom) mu stále nedodali ... Realita je taková, že škodovka není schopná dodávat auta ani svým dealerům a na všechny modely (předváděčky) mu šoupli datum dodání...

Nově budou předváděčky né na 1/2 roku ale na rok...  To je prý nařízení plošný.. pro všechny..

Výrobu předváděčky Karoqa, má prý konkrétně šoupnutou postupně z 35 týdne na cca 42 týden.. ale pořád je to jenom odhad.. 

Jinak jak to šlo za sebou:

Někdy na konci května jsem si vybral a složil zálohu na předváděčku s odběrem konec září...

V první domluvě mi říkal, že jakmile bude mít náhradu, tak nám auto může vydat.. nejlepší odhad byl někdy konec srpna začátek září.. :-) To bylo ale hodně naivní.. (spíš ode mě vysněný.. :-D )

Pak se předání šouplo na konec září...

No a teď mi naštěstí slíbil, že i když nové auto mít nebude, že mi ho vydá do půlky října určitě.. že na nové čekat holt nebude.. (že domluva je domluva - což cením)

Takže se modlím aby to opravdu dodržel... a já ho už konečně měl.. protože to bude snad poslední model za ještě nějaké rozumné prachy... když to tak sleduji...

takže abych aktualizoval můj případ.. 

Dnes jsem mluvil s prodejcem a ten mi řekl, že mi nakonec, i když mi to slíbil, auto nemůže vydat.

Prý celou situaci probíral jeho nejvyšší šéf přímo se škodovkou a výsledek je takový, že dosavadní předváděcí vozy nemůžou vydat do té doby, dokud nebudou mít přímé náhrady... (model za model)

A termín, kdy mají dostat nové vozy nikdo neví. 

Jestli to bude trvat měsíc, dva, rok, nikdo prostě teď neumí odpovědět... 

Takže jsem dopadl přesně tak, jak jsem nechtěl...... a jsem z toho fakt špatnej......

Předpokládám, že škodovka od příštího týdne tedy stojí a kort model Karoq, na který evidentně úplně serou...

Takže se auta nedočkám a budu muset řešit nejspíš něco jiného.. ale vůbec nevím co..... 

a nebo holt musím čekat a modlit se aby to bylo co nejdříve.. A já blbec jsem si už koupil originál vanu a síťový program do kufru...  

Vloženo

No nechci být šťoural, ale novinářům za posledních ne celých dva roky nějak moc nevěřím, co šíří. A asi přes pád dny jsem se doslechl s řad vývoje ŠA, že by se Škodovka měla ubírat směrem k vývoji spíš aut pro trhy Rusko, Indie, kde se auta nemusí nacpávat všemožnými el. nesmysly. Ale moc se mi to nezdá. Bylo by to smutné.

• o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...