vormen Vloženo 20. Duben 2018 Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 Ahoj, mám rok výroby 2013 (Toledo) a najeto 90tis. a uvažuji o výměně destiček i kotoučů na obou nápravách. cena v autorizáku cca 9300. Chtěl jsem se zeptat, kolik vydří brzdy ostatním, jestli už někdo měnil a příp. za kolik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 20. Duben 2018 Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 (editace) Mě to měnili za stavu cca 75.000km, provedena výměna předních brzdových destiček a kotoučů, výměna zadních brzdových destiček. Letos v létě (za stavu cca 120.000km) počítám, že budou měnit přední desky i kotouče a možná to samé vzadu. Editováno: 20. Duben 2018, autor: Yosef Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 20. Duben 2018 Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 Můj předchozí Rapid měl při výměně za nové auto najeto 105 tisíc a brzdy stále původní dále použitelné. Předtím jsem měl Fabii a tam mi brzdy (originál) nevydržely dvakrát ani 60 tisíc. Je to dost individuální. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 20. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Duben 2018 díky vám za reakce. mně na jedničkové fabii měnili po 4letech a 60 tis. a teď mám 5/90 a tak bych je chtěl nechat vyměnit, ale rok by určitě ještě daly.Odesláno z mého EML-L29 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qual Vloženo 22. Duben 2018 Sdílet Vloženo 22. Duben 2018 Mě na původním Rapidu měnili při 85 tis. a ještě nějakou dobu by vydrželi, ale když už to bylo v servisu, tak se to udělalo najednou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 22. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2018 a jaká byla cena?Odesláno z mého EML-L29 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qual Vloženo 23. Duben 2018 Sdílet Vloženo 23. Duben 2018 (editace) @vormen Vzhledem k tomu, že to byl operák, tak bohužel nevím. Každopádně kotouče byly pěkný máslo (nevím značku), hned po pár tisících se zvlnili (a to jezdím mírně), pak je srovnali a za pár dalších tisíc to bylo cítit zase... A origo celou dobu bez problému. Takže bych určitě vybral nějaké lepší. 9300 Kč není tak hrozná cena, pokud jde o orig všechny kotouče a desky, podle mě. Editováno: 23. Duben 2018, autor: Qual Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 23. Duben 2018 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2018 9300 je cena v autorizáku včetně práce, mně se to zdá být taky jako slušná cena. auto má 5 let, takže je tam 20% sleva na díly i na práci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hanysek Kocich Vloženo 30. Červen 2018 Sdílet Vloženo 30. Červen 2018 Mám najeto aktuálně za pet let 93000 brzdy původní a ještě chvíli vydrží, je to dost individuální záleží jak a kde člověk jezdí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 1. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2018 A jak brzdi motorem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 12. Srpen 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2018 Včera výměna brzdovky a kontrola brzd v autorizáku, najeto 95 po 5 letech . Zadní OK, jeden přední kotouč rýha. Výdrž ještě 20-30tis. Takže měnit budu až v lednu před STK. Cena 680 se slevou na starý vraždy, resp. auta starší pěti let Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
retroman159 Vloženo 23. leden 2020 Sdílet Vloženo 23. leden 2020 (editace) ŠKODA RAPID MR2014 1.6 TDI 77kw - Přední kotouče 288x25mm- Kotouče a destičky vydrželi 140 000km a když se sundávaly, byly dojeté cca přesně na výměnu, zbývalo tam minimum obložení, které bez ohrožení ještě brzdilo. Editováno: 23. leden 2020, autor: retroman159 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 23. Březen 2021 Sdílet Vloženo 23. Březen 2021 Ahoj všem, chci se zeptat jak působí zima na vaše brzdy? Krom toho, že po první zimě jsem měl na zadních kotoučích slušný gramofon (zadek nějak neřeším), tak teď, když má auto příští měsíc 4 roky, tak mám po této zimě docela problém na předních kotoučích. Měl jsem zraněnou nohu, tak jsem 2 týdny nejezdil a teď když jedu kolem 50kmh a brzdím, například dojezd na křižovatku, cítím škubání auta. Takové silnější a slabší brzdění které se opakuje. Brzdový pedál nekope, ale jde to v autě cítit. Mám teď necelých 50tis km najeto. Teď jsem zkoušel auto rozjet na 130kmh a prudce zabrzdit, několikrát po sobě, tak je to trochu lepší ale pořád to není ono. Podle fotek už ty přední kotouče taky nejsou úplné zrcadlo jak před zimou 😕 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOCI.TOM1 Vloženo 29. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2023 Ahoj, tak už jsem se taky dočkal první výměny předních kotoučů a destiček - při cca 168 000km 🙂 1.2 TSI 63kW 2013. Rapid je můj od r. 2014, takže mám jistotu, že jsem na ně tyhle kilometry opravdu najezdil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 30. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2023 Slušná výdrž. Po první zimě jsem byl rozpačitý zvlášť ze zadních kotoučů a po necelých 5 letech a 45.000km (poslední 2 roky auto jezdí sporadicky) se stav stabilizoval asi díky přídavným pružinám a při každé roční prohlídce si v AS nechávám zadek extra čistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas87 Vloženo 21. Června Sdílet Vloženo 21. Června Ja som dnes menil. 218.000km vydržali od kúpy v r.2014/07 - pôvodné kotúče aj platničky ( Rapid SB Elegance 1.2TSI 77kw m.r. 2015). Ale je pravda, že 80% jázd bola mimo mesto (po okreskách) a jazdím sám 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.