miko11 Vloženo 29. Květen 2018 Sdílet Vloženo 29. Květen 2018 Zdravím, kúpili sme jazdené 1 rok Kodiaq v plnej výbave a pred odovzdaným vozidla vykonali čistenie interiéru aj exteriéru a našli sme zanesené chrómové lišty okien ale iba tam, kde sú dvere plus strešný nosič je zanesený. Za zadnými dverami kde sú pevné okná sú lišty krásne ako nové a boli tiež umývané. Teraz nám to ale nechcú reklamovať. Odpoveď neumývať auto prostriedkami PH12 a viac. Chcú to len zaleštit. Je to vada materiálu? Stretol sa s tým niekto prosím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 10. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2018 Vypada to podla foto na vodny spot od tvrdej vody.Vpoho zalestitelne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miko11 Vloženo 10. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2018 V poriadku a prečo sú niektoré lišty čisté a iné zanesené? Kvalita materiálu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 10. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2018 před 3 hodinami, Patrik1971 napsal: Vypada to podla foto na vodny spot od tvrdej vody.Vpoho zalestitelne. V sekci OIII to taky řešili. Kdyby to byl vodní spot půjde to dolů např. polish pastou na okna od AF, ale dokonce i polish na chrom od AF s tím skoro nehnul. A když by to někdo špatně myl, tak to bude všude a ne jen někde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miko11 Vloženo 10. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 10. Červenec 2018 Takže odporúčate reklamovať a vymeniť lišty? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 10. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2018 V sekci OIII to někdo zkoušel reklamovat - neuznáno z důvodu špatné údržby... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BirK Vloženo 11. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 (editace) A to jsi umýval ty anebo ti, od koho jste to auto kupovali? Řekli ti, čím to umývali? Editováno: 11. Červenec 2018, autor: BirK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miko11 Vloženo 11. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 Umýval to predajca auta Škoda. Potom mi k tomu dali vyjadrenie, že je to chyba saponátu s Ph 12 a viac a že to nevymenia , ale iba zaleštia. Ak by to bolo na každej lište chápal by som to, že je to saponátom ale nie je to na každej, tak by to mala byť nekvalita materiálu (líšt) nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BirK Vloženo 11. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 Je to každopádně nepříjemné, ale jak už tu zaznělo, moc šancí na reklamaci zde zřejmě nebude. Osobně nedokážu posoudit, jestli se to na těch chromových lištách objevilo hned při běžném mytí nějakým (nevhodným) autošamponem a po oplachu vodou, anebo jestli se ten dotyčný snažil po omytí lišty ošetřit nějakým (nevhodným) přípravkem a když viděl, co to dělá, tak zbytek nechal být (to může vysvětlovat to, proč některé jsou poškozené a jiné ne). Když mluvíš o "prodejci Škoda", máš na mysli soukromou osobu, která auta předtím vlastnila, anebo byl ten prodej zprostředkovaný přes nějakého prodejce vozů Škoda a ty jsi ho koupil tam? A proč jsi to nereklamoval ještě před převzetím auta, nebo to tam v tu dobu ještě nebylo vidět a vylezlo to na povrch až s odstupem času od toho mytí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miko11 Vloženo 11. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 Predajca tvrdí, že auto bolo len umyté a ničím leštené. Je to kúpa od autorizovaného predajcu Škoda a našli sme tie fľaky až po príchode z predajne domov a ihneď sme to reklamovali a odpoveď bola, že jedine zaleštiť a žiadna výmena. To je trošku ale ošemetné pre zákazníka lebo to tam rovno môžem dávať nekvalitné diely a veď zvedieme to na zlé zaobchádzanie a hotovo. Na aute za 45000€ mať niečo takéto je krásna vizitka od ŠKODY. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micronimus Vloženo 11. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2018 RE: miko11 Fleky na chromovaných lištách jsou dle pohledu zákona vadou zjevnou, tedy existující a viditelnou při přebírání nikoli skrytou. Nebyla-li zjevná vada odhalena kupujícím při přebírání vozu má se za to, že tuto vadu akceptuje. Nelze ji tedy ani dodatečně reklamovat s argumentem" já jsem si nevšiml". Jiná situace nastává s vadou skrytou, kdy tato nebyla odhalitelná a viditelná už při převzetí, ale objevila se až po čase používání zakoupené věci a kupující ji nemohl technicky odhalit (porucha motoru, něco zadřeného, nějaká prasklina, únava materiálu apod.). Tak to prostě je. Poučení pro příště je, si auto důkladně při koupi prohlédnout a nahlásit a nechat zaprotokolovat všechny škrábance, vady a ťukance i kdyby tam člověk měl strávit hodinu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micronimus Vloženo 20. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2018 RE:Miko11 ... apropo, o víkendu jsem myl auto na chalupě kde máme ve studni hodně tvrdou vodu a mám na chromu stejné kapky jako ty. Když se auto po umytí nevysuší hadrem, vždycky ho mám kropenaté. Jde to ale krásně rozleštit jemným hadříkem, ani jsem nemusel moc tlačit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogotron Vloženo 17. Září 2018 Sdílet Vloženo 17. Září 2018 Mám ten istý problém. Auto nechávam umývať len ručne. Tam mi povedali že je to od kvapaliny do ostrekovačov a povedali aj aky druh nepoužívať ale to som už zabudol a neriešim to. Preto je to hlavne na lištách v prednej časti a hlavne ked su pustené svetlá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BirK Vloženo 17. Září 2018 Sdílet Vloženo 17. Září 2018 No a nevzpomněl by sis na ten druh kapaliny, který ti radili nepoužívat? To by bylo na celém asi to nejdůležitější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radekkk Vloženo 29. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2019 Ahoj ty listy jsou spalene od agresivni chemie.obcas to jde prelestit sle ve vetsine pripadu uz to tak zustane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luki206 Vloženo 18. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2019 Dobrú deň chcem sa opýtať či sa tieto chromové lišty dajú dokúpiť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bullets Vloženo 19. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2019 Dají ale sada na dveře vyjde tuším 8tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcel 71 Vloženo 31. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2020 Ahoj, mám stejný problém jako ty, ale při reklamaci mi řekli, že Škoda auto vydala stanovisko, že se jedná o chybu oplachu po mytí a reklamace se tudíž uznávat nebudou. Dle mého názoru je těchto reklamací tolik, že by museli udělat svolávačku. Zajímalo by mne, jestli to dělá i u novějších modelů, kdy už by mohly být dětské nemoci vychytané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 31. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2020 Inak takto flaky zaschnute vidavam na auta po pouziti aktivnej peny v samoobsluznych umavarkach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 31. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2020 TPI 2053006_1 - Povrchové odchylky okrasných chromovaných lišt 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 31. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2020 Stačí napsat vyjádření, že materiál je prostě levný šmejd. Kdyby to dělali ze stejného materiálu jako jsou rámečky přední masky, tak je to v pohodě. Jinak já to umývám ph neutrál prostředky a zatím je to OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 31. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2020 Já si nemyslím, že materiál lišt je levný šmejd. Levný šmejd jsou zejména agresivní mycí prostředky, které používá značná část myček. Pak některé choulostivé díly trpí (nejen hliníkové). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 31. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2020 @soray ve vláknu O3 to tam řešili a někomu lišty vyměnili na záruku. Jeden uživatel psal, že umývá ručně ph neutrálními šampóny (Valetpro apod), které třeba taky prodáváš a taky mu to udělalo, naštěstí to trochu rozleštil. Někomu to dělali zase jen určité lišty u některých oken, což kdyby myl špatně bude to komplet všude... Ale jinak souhlas s tou chemií u myček. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 2. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2020 Nejlepší je nejezdit do myčky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogotron Vloženo 28. leden 2021 Sdílet Vloženo 28. leden 2021 Mám to aj ja, je to od kvapaliny do ostrekovačov. Jed druh tomu vadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.