chobott Vloženo 22. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2018 Tak si občas říkám, že bych si udělal za Citigo tážné v ofiko podání držák kol a s tím souvisí elektrika, říkal jsem si že by se dala jednotka Trailer treba z Polo ? koupil bych konektory do světel a udělal si propojky.... neresil to nekdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šutrák Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 @korcaka poptej se @Sir_Jarek, ten to na svem UP! ma. A navic jemu prodejce, potazmo vyrobce, vysli vstric a ma na UPovi tazne dodatecne zhomologovane.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chobott Vloženo 23. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 Jop koukal jsem. Ale u nej je to cena to tazne co ma on je za cca 15tis.Bezne dostupne tazne za CG je cca 2-5tis bez elektriky to by bylo jeste zajimave.Koukam pak po nejakem zajimavem reseni elektriky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šutrák Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 Jo takhle. Pak chapu Tvuj dotaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 23. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2018 Jo, tažný, který je homologovaný jako nosič kol (těch se vyrábí několik) vyjde levněji. Namontovat ten kus železa je nejjednodušší část práce. Elektrika se nedá jednoduše nacvakat do světel, jako se to dělalo dřív, elektroinstalace na novější vozidla mají vlastní řídící jednotku s vlastním napájením (z té vedou kabely k zásuvce s vyjímkou jednoho světla, tuším brzdového, to jediné jde ze zadní lampy) propojenou na can-bus. Je to ta "zajímavěší" část práce, rozebral jsem půl auta (plasty) až pod rádio, ale šlo to podle návodu v pohodě (žádné tápaní kam co zapojit). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chobott Vloženo 24. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 24. Červenec 2018 a nemas u sebe jeste ten manual ? resp ta tvoje elektrika byla soucasti toho tazneho co... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 21. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2018 (editace) @korcakaOmlouvám se, dlouho jsem to tu neprohlížel - manuál někde určitě mám - jestli je to ještě aktuální, můžu ho pohledat. V pdf ho nemám, pouze na tažné. Součástí tažného elektrika nebyla, je to položka - zboží - zvlášť - konkrétně mám toto: http://www.eshop-rychle.cz/taznazarizeni/eshop/0/0/5/1220-El-prislusenstvi-specificke-7PIN-S-Mii-S-Citigo-VW-Up Jestli si to dobře pamatuju, tak dopředu vedou jen 3 kabely - jeden je napájení řídící jednotky elektriky tažného (jednotka se montuje pod L boční plast kufru) vede k baterce do motorového prostoru, zbývající dva se napojí na can-bus. Vzadu z jednotky pak vedou kabely k zásuvce, jeden kabel do LZ lampy (tuším to brzdové), jedek kabel z origo elektriky se přeštípl a propojil s jednotkou - tuším že to byl kabel od zadních pípáků, které se při zapojení zásuvky přívěsu deaktivují. Nic složitého, nejhorší byl (pro mě) boj s plasty. Editováno: 21. Srpen 2018, autor: Sir_Jarek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.