Přejít na obsah

Klapot v motoru

Surger

Doporučené příspěvky

Je to asi měsíc co se začal ozývat klapot z motoru. Motor jezdí a táhne bez potíží. Výměněný olej, všechny filtry. Klapot se ozývá při stání na volnoběh-ale to jen občas, naopak se ozývá vždy výrazně při sešlápnutí spojky než přidám plyn, pak po přidání plynu již úplně vymizí. Zdá se mi jakoby to bylo z spíše z pravé strany motoru. Prosím orientačně co by to mohlo být. Byl jsem v autorizovaném servisu Škoda a tam mi vyjmenovali takovou spoustu závad co to může být, že mi z toho šla hlava kolem a nakonec jsem ztratil vědomí nad předběžnou cenou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to asi měsíc co se začal ozývat klapot z motoru. Motor jezdí a táhne bez potíží. Výměněný olej, všechny filtry. Klapot se ozývá při stání na volnoběh-ale to jen občas, naopak se ozývá vždy výrazně při sešlápnutí spojky než přidám plyn, pak po přidání plynu již úplně vymizí. Zdá se mi jakoby to bylo z spíše z pravé strany motoru. Prosím orientačně co by to mohlo být. Byl jsem v autorizovaném servisu Škoda a tam mi vyjmenovali takovou spoustu závad co to může být, že mi z toho šla hlava kolem a nakonec jsem ztratil vědomí nad předběžnou cenou.

Napsal jsi presne to co jsem tu chtel napsat i ja.Dela mi to ot same.Ale u mne jsem si vsiml, ze po startu na neutralu to slysim, ale jak pridam tak to zmizi.Pripada mi, ze to slysim ze strany jak je klinovy remen spis bliz k prednimu sklu.takove jakoby cvakani ale nadobka s uhlim to neni ta ma sice podobne tempo "cvakani" ale ten divny zvuk je hlasitejsi a zmizi jakmile se mi trochu zahreje motor.Nejak to zatim neresim, protoze v servise myslim, ze to sami vedet nebudou a jak nekdo psal raci by vymenili pulxmotoru aby to bylo OK.Takze jelikoz to muze byt cokoli a v servise to stejne nevi tak to kaslu.Stejne nez bych tam dojel tak by to prestalo takze to nema smysl.Ale je to urcite to same jak popisujes ty.Pro zmenu me to dela asi mesic a pul -_- mam Octu 1,6 55KW rv. 98´Jsem s ni naprosto spokojeny i s potrebou uplne v pohode, ale to jsou detajly ktere asi jen tak nekdo neopravi :blbec:

post-26-1161390027.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Mel jsem neco podobneho. Z motoru se pri volnobehu ozyvalo klapani nekdy to preslo k "vrceni" - jako bych mel dva motory. Myslel jsem si, ze to je lozisko na alternatoru, ale problem vezel v napinaci kladce u rozvodaku.

Po vymene kladky a rozvodaku je vse OK.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to teď dořešil.Byl to setrvák.Byl úplně rozhozený a zaklíněný mimo ty drážky.Vůbez nešel vyndat,musel jsem ho vyřezávat flexou.Ach jo penízky jsou včudu.Origo ve Škodovce celkem se spojkou 24000 Kč.Musel jsem to mít rychle spravený a tak jsem to nikde nemohl koupit lépe.Cosby je od Bíliny poněkud daleko. :blbec:

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

no ted mi taky něco jakoby klepká v motoru ale mám nové rozvody , a jak už tu bylo zmíněno při sešlápnutí spojky se to nezvyšuje nic takže spojka taky ne jako je to blbost ale rád bych veděl co to je at jsem klidný , no a nádobka s aktivním uhlím vím jak tiká takže to není ono poradte mi

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...