noaid Vloženo 25. Březen 2019 Sdílet Vloženo 25. Březen 2019 Jen upozornění na slušnou užitečnou aplikaci, kterou asi hodně lidí zná, ale leckdo možná ne. Donedávna jsem léta používal na evidenci spotřeby v mobilu českou aplikaci Moje auto. Jednoduchá, vyhovovala mi. Nedávno jsem zkusil aplikaci od Sygicu Fuelio která dělá totéž, ale i věci navíc, jako třeba evidenci jízd vč. záznamu trasy, ujeté vzdálenosti a přibližné ceny apod. Fuelio automaticky zapne záznam při připojení k bluetooth auta a vypne při odpojení, není třeba se o nic starat. Podle mne hodně šikovná aplikace, doporučuji vyzkoušet. Jediný problém vidím v případě ochrany soukromí, kdoví, co do Sygicu odesílá. Ale to se týká v podstatě i všech navigací apod. Pro případné jízdy za milenkou apod. asi taky vypnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 25. Březen 2019 Sdílet Vloženo 25. Březen 2019 Síce na evidenciu spotreby používam Spritmonitor, ale zaujal ma záznam trás na základe pripojenia k BT auta. Možno to bude prijateľná náhrada za zrušený Škoda Drive cez Smartgate. Hneď zajtra to vyskúšam! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Docela funguje. Mobil v kapse a log jak z chytrého auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noaid Vloženo 26. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 (editace) A až tam budeš mít spočítanou nebo ručně zadanou cenu a spotřebu benzínu, bude tam i přibližná cena cesty. Editováno: 26. Březen 2019, autor: noaid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 (editace) Ešte večer doma som nastavil BT auta a ráno hneď po naštartovaní mi začalo rátať. V cieli po otvorení dverí ma hneď vyplo. Neráta čas, keď človek stojí na mieste, napr. semafor - teda pokiaľ GPS mobilu vyhodnotí, že stojím na mieste. Akurát som v nastaveniach nemal začiarknuté ukladanie GPX, čiže mám len štartovací a cieľový bod. Ale vyzerá to byť zaujímavá appka, ak sa naplní dátami. Uvidíme po čase.. Editováno: 26. Březen 2019, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 To logování trasy vypadá dost zajímavě, jak moc to žere baterii mobilu? Předpokládám, že se to nedá nějak jednoduše propojit s logem spotřeby na Spritmonitoru, popřípadě pro jedno auto používat na více zařízeních? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 no prepisovať všetky údaje zo spritmonitoru, neviem neviem. moc sa mi nechce. jedine ak by Fuelio vedel importovať csv dáta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 (editace) Možno by sa dal export zo Spritmonitoru nejak upraviť, aby bol kompatibilný pre Fuelio, oba systémy podporujú export/import csv. Ale webové rozhranie Spritmonitoru je pre mňa výhodnejšie, čiže u mňa zostane ako hlavný zaznamenávač spotreby.. Fuelio bude len doplnok kvôli jazdám. Baterku neriešim, keďže mobil furt pripájam na káblik kvôli AA, ale spotreba by mala byť prijateľná, keďže nemusí svietiť displej. Editováno: 26. Březen 2019, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 záznamy sú rozdielne čo sa týka export/import Fuelio: Spritmonitor: čiže buď nájsť vhodný algoritmus na prevody, alebo to prepísať ručne. čo je v mojom prípade asi 160 položiek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Já SpritMonitor používám hlavně kvůli tomu, že tam máme všechny auta v rodině a kdo s ním zrovna jede, ten když tankuje může zapsat a nemusím řešit zpětné dopisování a podobně (né že by bylo třeba řešit spotřebu, ale spíš historie, jak se kdy jezdilo, zda už má auto dost najeto a je třeba řešit servis a pod.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Tak muzeme zkusit na spritmonitor napsat o novou feature:D ze by se nam neco takoveho libilo a ze jini to maji:D a kdo vi treba za par let se toho dockame v jejich mobilni apce.:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noaid Vloženo 26. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Já si tankování do Fuelia přepsal ručně něco přes 30 položek a ani to nebolelo, bylo to celkem rychle. Zvýšené spotřeby jsem si nevšiml, nemám zapnutou Přesnost GPS, ukládám GPX. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 no u me by to sice s novym autem bylo par polozek (5mesicu a 8400km), ale kdybych chtel prenaset i puvodni suspended, tak to mame data za dalsich 200tis kilometru a 10,5 let. Pekna funkce byla v OneApp. tam si clovek zadal cenu benzinu a naklikal kolik osob jede spolujizdu a na konci rovnou videl rozpocitanou castku na osoby:) na obcasne deleni nakladu to stacilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 (editace) 66 záznamov úspešne nahraných. Najskôr som laboroval s csv, aj sa podarilo zo spriťáckeho csvéčka vytvoriť tabuľku na import pre Fuelio, ale nepodarilo sa mi ju uložiť vo formáte, ktorý by sa mu páčil. Tak som to nahodil ručne z mojej excel tabuľky. Editováno: 26. Březen 2019, autor: brrrrm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 4. Srpna Sdílet Vloženo 4. Srpna (editace) Začínám po této App pokukovat, jako o (aspoň částečné) náhradě za příští rok končící App Connect lite. App Fuelio jsem si právě stáhl na vyzkoušení. Chápu tedy správně, že se pokaždé s autem spáruje zcela automaticky přes BT, následně z GPS vykreslí v mapách ujetou trasu, vzdálenosti, rychlost atd. Aby ale tato app mohla počítat spotřebu a náklady, pak je předpokládám nutné po každém natankování uvést přesně množství nového paliva a cenu. To mi dává logiku. Ale jak před prvním tankováním? Resp. jak mám nyní App sdělit kolik mám v nádrži paliva? Nějak zkrátka nerozumím, odkud z auta si bere app informace o spotřebě, když není jako Data plug napojena na OBD zásuvku 🤔 Editováno: 4. Srpna, autor: tom01 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 4. Srpna Sdílet Vloženo 4. Srpna (editace) Už pár rokov Fuelio nepoužívam, ale ak dobre pamätám, spotrebu prerátavalo úplne rovnako ako Connect Lite na €/kč podľa prejdených km a posledného tankovania. Čiže skús zadať nejaké posledné tankovanie a mali by ti €/kč vybehnúť pri každej jazde. Ak zadáš viac tankovaní, vyskočí ti aj prepočítaná spotreba na l/100km na každú nádrž. Musím už aj ja Fuelio oprášiť a opäť nanovo zadať všetky tankovania. Staré zálohy z Dropboxu/Google Drive nechce načítať - to bol vlastne aj dôvod, prečo som Fuelio po výmene mobilu prestal používať a spoľahol som sa iba na Connect Lite. EDIT: Takže chce to zadať minimálne dve tankovania, aby si to vyrátalo nejakú priemerku a tak začne rátať spotrebu v €/Kč za každú jazdu... Editováno: 6. Srpna, autor: brrrrm 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 4. Srpna Sdílet Vloženo 4. Srpna Dostanem tam pripadne nejakym zazrakom data zo spritmonitoru? Ci musim vsetko rucne nahadzovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.