Andy_77 Vloženo 9. Duben 2019 Vloženo 9. Duben 2019 Ahoj komunito, tak jsem si včera přivezl domů nového Rapida 1.0TSI 81KW. A rovnou mám jednu otázku. Po jízdě a vypnutí motoru je v prostoru motoru slyšet běh čerpadla a po přiložená ruky na vyrovnávací nádržku chladící kapaliny je cítit jak voda stále obíhá. Chci se zeptat je možné že tento okruh ochlazuje i turbo? Nebo to je čistě chlazení samotného motoru? Díky Citovat
ondra.rs Vloženo 10. Duben 2019 Vloženo 10. Duben 2019 https://www.automobilrevue.cz/rubriky/automobily/technika/trivalec-volkswagen-group-1-0-tsi-karierni-postup_45572.html 1 Citovat
Martab Vloženo 10. Duben 2019 Vloženo 10. Duben 2019 Ano, je tam elektrické čerpadlo, které v případě potřeby dochlazuje motor/turbo. Citovat
Vody Vloženo 11. Duben 2019 Vloženo 11. Duben 2019 Já na to psal dotaz do škodovky, oficiální odpověď: "Dochází k dochlazování přídavným oběhovým čerpadlem. Toto čerpadlo dochlazuje po vypnutí motoru kdy samotná chladící kapalina obíhá chladicím okruhem. " Citovat
Shot Vloženo 27. Květen 2019 Vloženo 27. Květen 2019 Motor ma dvoj okruhové chladenie...teda dva chladiče a dve vodné čerpadlá, jedno klasicky od motora a druhé prídavne elektrické ktoré zároveň v prípade potreby dochladzuje hlavu a turbo.. je to celkom normálny jav, ale dá sa tomu predísť tým že ihneď po zastavení, necháš motor trochu dochladiť. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.