alex.333 Vloženo 7. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2023 Mám sice objednané plastové blatníčky, ale po první jízdě v dešti mě to donutilo pro okamžitou akci. Zatím jsem to pořešil "D" těsněním, které jsem dal na dveře přes celý oblouk a navíc s přesahem dolů. Ve spodní části dveří je však menší přítlak, takže tam trochu i přes to nové těsnění bordel pronikal. Dal jsem tam tedy druhý (krátký) kousek a vypadá to, že blatníčky ani dávat nebudu. Ten spodní přesah sice vypadá divně, ale vidět to je jen u otevřených dveří a ještě se na to musíte zaměřit, takže to neřeším. Důležitá je funkčnost a zatím to vypadá perfektně - sucho. Uvidím po delší době a hlavně po zimě, jestli to ustojí i sníh a led. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 7. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2023 Vypadá to hrozně. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex.333 Vloženo 8. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2023 Díky za pochvalu👍. Reálně si toho vůbec nevšimneš ani při otevření dveří. Plastový blatníček je vidět pořád a u těch co nemají plastové lemy to vypadá neustále nehezky. Tohle není vidět vůbec a zatím to funguje stejně dobře. Co však opravdu vypadá hrozně, je originální "nedořešení" tohoto místa. Přijde mi to podobné, jako s originálním osvětlením kufru - big FAIL. Tohle je hrozné. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 8. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2023 @alex.333 neber si to osobně 🙏 Já tam ten čínský bazmek taky mám 😁 Naštěstí mám tmavé auto, tak se to částečně ztratí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifty159 Vloženo 27. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2023 tek len pre infro kedze som tyzden majitelom noveho karoqa teraz tam je od vyroby dole taka ako keby paska trocha ale nic extra.. a som prekvapeny ze ta guma na dverach neide cez cele dvere ale len priblizne do polovice a hore uz je vidno nanos spiny asi po 3 kratkych jazdach... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex.333 Vloženo 27. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2023 Ta "páska" tam myslím byla vždy. Já jsem lepil to těsnění přes tuto "pásku". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 28. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2023 před 20 hodinami, Shifty159 napsal: tek len pre infro kedze som tyzden majitelom noveho karoqa teraz tam je od vyroby dole taka ako keby paska trocha ale nic extra.. a som prekvapeny ze ta guma na dverach neide cez cele dvere ale len priblizne do polovice a hore uz je vidno nanos spiny asi po 3 kratkych jazdach... Kup plasty z Alíku a máš klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davi72 Vloženo 28. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2023 @alex.333 ... má pravdu.Tento "tesnící prvek"...má Karoq od začátku výroby.Bohužel se rád odlepuje ...vlivem nečistot.A jeho účinnost je dosti žalostná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex.333 Vloženo 2. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2023 Slovo "žalostná" je velmi slabé. Mě to začalo těsnit až po dolepení druhého těsnění - viz. foto nahoře. Odstřikující nečistoty dokázaly první dolepené těsnění "prostřelit" ve spodní části dveří. V tom místě je totiž větší mezera mezi dveřmi a karosérií a přítlak "gum" je tak menší. Teprve po nalepení druhého těsnění je prostor za ním zcela čistý. Opravdu naprosto čistý a to i bez blatníčků z Alíka, které mi pořád nepřišly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shifty159 Vloženo 4. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2023 a mozem sa opytta to samolepiace "D tesnenie" aky rozmer ste kupoval vyska x sirka ? respektive skor asi vyska aky vam tam dobre sedel ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex.333 Vloženo 10. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2023 Těsnění je 12x14mm. Schválně dávám foto po cca 3 tisících km najetých teď v těchto srač.kách bez mytí. To druhé těsnění bude chtít taky delší, protože vrchem se něco malinko ještě procpe. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kromus Vloženo 15. Ledna Sdílet Vloženo 15. Ledna Zdravim, tak som to tiez nevydrzal a objednal plasty z Aliexpressu... Mam 3 zakladne poznatky: 1. Vsetko perfektne drzi aj ked instalovanie sktrutky v hornej casti blatniku na pravej strane bolo problematickejsie, lava bola uplne bezproblemov. Idealne by bolo dat dole kolesa. Plasty prakticky nevidiet pokial sa na to miesto vyslovene nesustredite. 2. Do kupy auta som siel s tym ze som o tomto probleme vedel len som nemyslell ze mi ten bordel v zadveri bude az tak vadit... Po kazdej jazde v zimnom bordeli som mal/mam nutkanie to vycistit. Samozrejme ze bordel sa tam dostane aj tak ale urcite o dost menej ako je vidiet na fotkach tu alebo aj na forach Atecy kde na par fotkach uz ani nevidiet farbu zadveria kvoli hrdzi a spine (Karoq a Ateca (Seat/Cupra) su v tomto ako cez kopirak) 3. Autora dizajnu zadnych prahov by som zavesil za g*le do prievanu... urobit taku "prasarnu" koncovemu uzivatelovi povazujem doslova za drzost... a pritom stacilo karoseriu bud predlzit o 3-5cm alebo zmensit trosicku zadne dvere (v mensom Kamiqu to dokazali)... Nejde iba o hrdzavenie karoserie (zadveria v ktorom sa ako bonus tie dolne plasty a vnutorny plech hore-dole pohybuju) alebo esteticky efekt ale velmi lahko sa pri nastupovani o tu tesniacu gumu zaspinite... A to v zimnom obdobi velmi nepotesi ak si dozadu nastupuje niekto kto o tom nevie... Auto inak v podstate zatial 100% spokojnost (3300km cca) ale toto beriem ako totalnu anomaliu pri celkovo dobrom dizajne a funkcnosti auta. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olby Vloženo 3. Února Sdílet Vloženo 3. Února Tady musím souhlasit! Měl jsem Tiguana model 2014 a zpracování těsnění okolo dveří ve spodní části a zadních blatníků má koncern VW naprosto precízně vymyšlené a dotažené až do detailu! Proto je VW jednoduše prémiové auto a za to prémiové zpracování se zkrátka přípláci více peněz.Koupil jsem před měsícem Karoqa rok 2019 a řešení těsnění kolem zadních dveří to je teda strašný průšvih.! Toto si inženýři z Mladé Boleslavi asi za klobouk nedají! Asi jsem měl raději připlatit více peněz a zůstat u VW. Takže majitel auta si musí dokoupit plastové kryty z Číny, aby si zachránil zadní část dveří před korozí, solí a kamínky. To je švejkovina jak cip! 🙈🙈🙈🤪No nic nezbývá ani mně, buďto prodat Karoqa poslat ho dál a jít zpátky do VW, anebo koupit plastové kryty z Číny... No hold ne nadarmo se říká, že za kvalitu se připlácí! Ať se daří! Plastové kryty už jsou snad na ceste z PRC, ještě dám Karoqu šanci... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomot Vloženo 3. Února Sdílet Vloženo 3. Února taky mám podobné problémy u Karoqa 2019, asi od kamínku mám odloupnutý kousek laku, chci to zatřít ale nemůžu najít číslo barvy, v techničáku je uvedena pouze šedá, ale mám podobnou barvu jako u předešlé octávky a tam byla cappuccino, neví někdo kde hledat, díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SROTTY Vloženo 3. Února Sdílet Vloženo 3. Února Číslo/ kod barvy je na datovém štítku, kde jsou i ostatní ůdaje o autu - kod motoru, převodovky, výbava a tak. Bývá nalepený v kufru u rezervy a v serv. knížce. Nebo skočit do škodovky a tam to podle vinka najdou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.a.r.e.k Vloženo 3. Února Sdílet Vloženo 3. Února stitky pri rezervu sa od nejakeho roku asi 2018 uz nelepia. takze asi skoda podla vin cisla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex.333 Vloženo 5. Února Sdílet Vloženo 5. Února V 3. 2. 2024 na 11:14, Olby napsal: ...nezbývá ani mně, buďto prodat Karoqa poslat ho dál a jít zpátky do VW, anebo koupit plastové kryty z Číny... Hele, buď v klidu. Dnes jsem opět kontroloval stav zadních dveří (mám jen těsnění navíc - viz. mé příspěvky nahoře) a po několika tisících km bez mytí (přes zimu auto nemyju) je tam stále úplně čisto, bez jediného zrnka písku. Blatníčky už mám doma, ale asi je pustím do prodeje, protože je nepotřebuji. To dotěsnění 100% stačí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olby Vloženo 13. Února Sdílet Vloženo 13. Února Pokud mi blatničky z Aliku nedorazí tak bych je odkoupil od tebe. Čekám 10 dnů a ještě je ani neodeslali z PRC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 14. Února Sdílet Vloženo 14. Února (editace) me poslali, ze jsou celne odbaveny dojit maji do 22. unora - objednano nekdy koncem ledna edit: objednano 2.2. a dnes prislo, ze uz to je v CZ bral jsem tyto: https://www.aliexpress.com/item/1005006085256042.html edit2: dnes 16.2. to prislo. strasnej smrad 😄 Editováno: 16. Února, autor: JiVi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 23. Února Sdílet Vloženo 23. Února takze po tydnu provozu v techto destich .. no, moc se to nezmenilo .. voda s piskem je stale na dverich za gumou. v tomhle teda zklamani. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olby Vloženo 2. Března Sdílet Vloženo 2. Března Taky mi dorazily, po měsíci od objednání ale předse! Objednával jsem přes Allegro a taky smrad jak cip. Je jasné, že to vyrábějí z recyklovaného plastu. Zítra sundám kola a nahodím blatníčky. 😉 Jak píše Kromus nahoře, smysl to určitě má. Hlavně že ten největší bordel od kol tam nenapadá, když tam ty blatníky budou. 👍 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kromus Vloženo 20. Září Sdílet Vloženo 20. Září Tak po cca 9 mesiacoch dam maly update, blatnicky drzia zatial bezproblemov. Bordel od zadnych kolies odfiltruju na 90% takze spokojnost. Problem je skor doliehanie plastovej izolacie v zadnej spodnej casti dveri a jej doliehanie na gumu v spodnej casti karoserie kde sa bordel pretlaci nie od zadnych kolies ale odspodu, rovnako ako odvodnovacie kanaliky v spodnom plaste pri zadnom kolese a dovolia aby ten bordel ktory vyhadzuju predne kolesa prenikol... Ale stale je to len piesok alebo uplne malicke kamienky ktore prejdu iba odspodu. Takze ako tak pise Olby, je to jednoducho dizajnova chyba ktora mala byt pri prvotnych testovaniach odstranena... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marhor Vloženo 21. Září Sdílet Vloženo 21. Září I automobilka na problému intenzivně pracuje. Před dvěma roky mi v rámci záruky stříkali pravé zadní dveře, vyměnili i plastovou lištu zevnitř na dveřích. Letos mi stříkali levé zadní dveře - a novinka: na laku v rohu dole se objevila čirá samolepka tvaru L a nová vnitřní lišta na dveřích je asi o 2 cm delší. Bordel přesto dovnitř lítá.... Takže jsem se vrátil k dodatečnému těsnění na okna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
muhrin1 Vloženo 27. Září Sdílet Vloženo 27. Září Vlastním Karoqa cca týden a dnes jsem koukal na tuhle bolístku, čirá páska už na dveřích není ale těsnění je delší než bylo původně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kromus Vloženo 27. Září Sdílet Vloženo 27. Září @muhrin1 Pozeram ze to tesnenie stale predlzuju, ja to mam o cca 2 cm kratsie (ale zas dlhsie ako predfacelift tesnenie), nemam tiez priesvitnu pasku a nemam to az k dolnemu plastu Neruca sa z toho svet ale ludia ktorym sa prejavuje OCD ked sa tam objavi bordel to vnimaju o nieco viac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.