lucas456 Vloženo 18. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2019 Zdravím rapidaci.. mám rapida rok 2014 motor 1.2TSI 77Kw.. jde o to ze po nastartování studeného motoru se nic neděje ale po zahřátí jde z větráku cítit benzin.. pouze ale pokud zastavím nebo lehce jedu třeba cca 5km/h nebo když couvam.. děje se to i při klime i bez ni a i když jede topení.. a taky jen při nastartovanem motoru.. díval jsem se i pod auto a nikde nic nekape .. otevřel jsem i kapotu a taky jsem okem nic nezahlednul ani necítil. Jinak větší spotřeba taky není a benzin se zda ze neubývá.. je to takový smrad ze po dvou minutách se v aute nedá byt natož s dítětem nevite někdo co by to mohlo byt co zkontrolovat nejlépe i s obrázkem zase se v tom moc nevyznám v motoru.. a do servisu bych zajel až v nejhorším případě.. dekuji za rady a tipy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 18. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2019 Je to jednoduché. Máš zlomený ventil odvzdušnění. Téma je zde: https://forum.skodahome.cz/topic/141588-zlomen%C3%BD-ventil-odvzdu%C5%A1nenia-motora/ 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 19. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2019 Ale môže to byť aj kruhové tesnenie, ktoré tesní palivové čerpadlo s plavákom v nádrži a to je pod zadným sedadlom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucas456 Vloženo 19. Červenec 2019 Autor Sdílet Vloženo 19. Červenec 2019 Dneska jsem se šel kuknout na ten ventil a je to on.. diky za rady už mám nový koupeny a dneska to vymenim .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalmart Vloženo 8. Červen 2021 Sdílet Vloženo 8. Červen 2021 Kdo by potřeboval poslat opravnou sadu na opravu odvzdušňovacího ventilu víka motoru 1.2 TSI, mohu mosazný hadičník vyrobit a poslat poštou za cenu 350,- Kč včetně poštovného. (michalmart@centrum.cz) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peethou Vloženo 14. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2021 Zdravím, dnes jsem trochu pátral proč je cejtit beznín v kabině a dočetl jsem se o tomhle pověstném ventilu, kouknul jsem pod kapotu a zjistil jsem že tam žádný ventil není, a ani hadice k němu. Mohl by mi někdo z vás poslat fotky jak má zapojení ventilu a hadice od něj vypadat, jde mi hlavně o to kam hadice potom vede, zbytek zvládnu. Díky za případné reakce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 15. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2021 Ujisti se kterou verzi motoru máš. Zde popsaný probém se týkal jen první generace TSI motorů a do FIII se montovali i EA211 která ten to problém neměla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalmart Vloženo 6. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2022 Kdo by potreboval vyrobit odolnou nahradu hadicniku odvzdusneni ventiloveho vika, at se ozve emailem (michalmart@centrum.cz). Jsem schopen vyrobit a zaslat postou za 370,- Originalni plastovy hadicnik se zpravidla do roku od vymeny ulomi znovu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.