Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím,

mohli by jste mi poradit, jaké žárovky máte v klasických halogenových světlometech OIII ? Jde mi o to aby nesvítily tak žlutě (hlavně denní svícení). 

A samozřejmě musí mít homologaci.

Díky

Vloženo
před 6 minutami, Supermarine_Spitfire napsal:

Když chceš co největší výkon tak: Oram NBL, nebo Philips Extreme Vision

Jestli chceš mermomocí "jakože" bílé světlo: Osram Cool blue intense, Philips White Vision, PIAA 5000K.

Jsou homologované a bude to extrémně kůl. 

PIAA nemají homologaci. 

• o 5 týdny později...
Vloženo

Koupil jsem zrovna Philips whitevision jako potkavacky a sviti krasne bile. Ohodne lepe nez zlute z vyroby. A dalkove jsem dal Osram NB a taky super. Celkem za 1100 vsechny 4:)

Vloženo

Tiez som si myslel,ake su Philips wv super,az ked mi teraz jedna odisla a vymenil som ich za Osram nbl som pochopil,ze biely efekt pri svieteni bola iba jedina prednost,inak svietili velmi slabo,za dazda mizerne.

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Přišel někdo na nějaké jiné žárovky s bílým světlem? :)

Mimochodem do potkávaček a dálkových pasují H7? Tzn. člověk si může koupit 4x stejnou H7 žárovku a nacpat to všude? Nebo je nějaký důvod, proč to nedělat? :)

Vloženo

Ahoj,

někdo tu psal, že H15 osram nightblue svítí sice bíle ale jen v dálkových. Tzn. když máš zaplé klasiky potkávací, tak do toho trochu svítí i ty H15 které bohužel v této intenzitě svítí žlutě. 

Prý je možnost zvýšit intenzitu těch H15 v režimu potkávaček-  jestli to doopravdy funguje nevím.

Každopádně, v nejbližší době mám v plánu jet za mechanikem , nechat si to poštelovat a dám vědět :) 

H7 do dálkových nepasují, jsou tam H15, které mají tři funkce a to parkovací, dálková a denní svícení.

Vloženo

Zatím jsem pořídil Osram Cool Blue Intense a dám je během týdne do potkávaček. Originální schovám jako náhradní a dálkové vyřeším v brzké budoucnosti nějakýma night breakerama (také osram) :)

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Ahoj, tak co, existuje už nějaká varianta, jak si do halogen světlometů (moje Octa r.v.2013) dát bílé světla (LED či žárovky) ?

Líbí se mi celkem ta varianta - na H7 dát Osram Night Breaker Laser a na H15 Osram Cool blue intense..

Ale při tlumených světlech se tu řešilo, že H15 svítí do oranžova a proto mi poměr cena výkon přijde pořád pro tu variantu raději nechat všude žluté. Nebo už někdo na něco přišel?

LEDky Osram H7 stále prý nejsou homologované pro ČR.. 

Díky.

• o 10 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...