Publikováno Prosinec 30, 20195 r Nazdar, Fábia 1 Elegance r.v. 2007 1.2 HTP 47kw Combi. Na aute praskla predná pružina, vymenili sa obe pružiny KYB, uloženie a ložiska FEBI, Tyčky stabilizátora a spodné (zvislé) čapy. Čapy riadenia sú ok, taktiež silenty a pod. Nasledovala geometria kedže auto ťahalo doprava, na geometrií zistený odklon pravého predného kolesa. zbiehavosť sa nastavila v norme, napriek tomu auto ťahá do prava..nasledovalo ladenie, posunúť spodné čapy, skúšali sme posunúť nápravnicu a pod.. no bez výsledku, stále záklon na pravom prednom kolese a stále ťahá auto doprava.. Pred výmenou spomínaných veci problém nebol, v servise s tým nevedia rady, mal niekto podobný problém? dík za rady. Napadá ma jedine navštíviť AS, či nebude problém v geo, či ju majú správne kalibrovanú a pod..
Prosinec 30, 20195 r ak je speávna geo tak to môže byť hocičo , ohnutý tlmič , otoč , rameno , spodný čap
Prosinec 30, 20195 r Autor Tlmiče origo, pred tým než sa menili pružiny bolo všetko ok, žiadnú jamu a pod. som neprešiel, všetko bolo ok, dokonca aj potom čo prasklá pružina cestou, som autom došiel domov a absolútne ho neťahalo, po demontáži a výmene, volant ihneď stal trochu natočený doprava, spodné čapy sú nové a podvozok skontrolovaný, žiadna vôľa v silentoch ani riadení...ešte som sa s takým niečim teda nestretol. Upraveno Prosinec 30, 20195 r od Shot
Prosinec 30, 20195 r spodní čepy jsou předpokládám levý a pravý na správném místě. (nejsem si jist, jestli je možné je prohodit)
Prosinec 30, 20195 r Autor Áno čepy sú ľavý a pravý, na aute sú namontované podľa označenia na obale, ľavý- LH a pravý -RH...v servise ich tiež kontroloval, či niesú zamenené, resp. či nie sú obe "pravé" alebo "ľavé" no všetko je ok. Upraveno Prosinec 30, 20195 r od Shot
Prosinec 30, 20195 r Autor Pružiny rovnaké, OBE KYB, v otoči samozrejme nadoraz, inač by cez tlmič neprešla šroba napriek, Tlmiče sú pôvodné origo, zatiaľ fungujú bez problému.
Prosinec 30, 20195 r sáhni na "dno" tlumiče, jestli je správně usazený v těhlici. Měl by být téměř na konci těhlice Já mám dojem, že šroub tam jde kdykoliv. ZKONTROLUJ
Prosinec 30, 20195 r Autor To je dobrá poznámka, určite to skontrolujem, teraz som si dohľadal tlmič a máš pravdu, šrob sťahuje iba objímku a tá tlmič dohromady s otočou,, kľudne sa mohlo stať že tlmič nedosadol úplne dole.
Prosinec 31, 20195 r Autor Tlmiče sú na mieste, skontrolované, jediné čo ma napadá, povoliť uloženie tlmičov v karosérií a posunúť a pretočiť inač uloženie možno to ten záklon stiahne
Prosinec 31, 20195 r Ano, na to se má dát pozor, aby si lůžka do podběhu sedla stejně, jako tam byla původně. Nebo dát rovnou nová. Ale to ty jsi dával. Jakou polohu mají horní dorazy v misce na kastli? Jsou vycentrované?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.