Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím. 

Právě jsem parkoval, zařadil jsem zpátečku, pouštím pomalu spojku a začalo to docela silně chrastit. 

Konkrétně co začalo chrastit ??? 

před 7 hodinami, Rostbins napsal:

Zdravím. 

Právě jsem parkoval, zařadil jsem zpátečku, pouštím pomalu spojku a začalo to docela silně chrastit. 

Zdravím i Vás, děkujeme za informaci. Máte na nás nějakou otázku?

Nejspíš nedořazená rychlost - zuby v převodovce se o sebe opřely a po puštění spojky se začaly vzájemně drbat. Příště hnout s převodovkou zařazením jedničky (bez puštění spojky) a zkusit nacpat tam zpátečku znovu.

• Autor
Před hodinou, Johny.z napsal:

Nejspíš nedořazená rychlost - zuby v převodovce se o sebe opřely a po puštění spojky se začaly vzájemně drbat. Příště hnout s převodovkou zařazením jedničky (bez puštění spojky) a zkusit nacpat tam zpátečku znovu.

Díky, asi to tak bylo, dneska bez problému. 

Máme doma Citigo a Fabii a u obou aut problém zařadit zpátečku, buď nejde vůbec a nebo přes zuby. Jediné co pomáhá je nejdříve zařadit jedničku a pak až zpátečku.

Mám občas ten istý problém na Fábii , v servise mi bolo povedané, že v návode je napísané upozornenie, že pred zaradením spiatočky treba 2x vytlačiť spojku.

před 47 minutami, lubomir.kozak napsal:

Máme doma Citigo a Fabii a u obou aut problém zařadit zpátečku, buď nejde vůbec a nebo přes zuby. Jediné co pomáhá je nejdříve zařadit jedničku a pak až zpátečku.

To jsou obvyklé projevy pětistupňové převodovky MQ 100, která se montuje s motory Mpi 44 a 55 kW. U té zpátečky je tam jinak provedená a jednodušší synchronizace Z. stupně (zdroj SM).

Pokud to bude někomu dělat u jiných manuálních převodovek vyšší řady , tak problém bude asi jinde. Jednodušší a lehčeji zařaditelné a mnou vyzkoušené u té MQ 100, je napřed zařadit dvojku a pak zpátečku. 

• 1 rok později...
V 13. 2. 2020 na 7:30, lubomir.kozak napsal:

Někde jsem si přečetl, že na to funguje neřadit okamžitě od vyšlápnutí, ale počkat s nohou na spojce dvě  vteřiny a pak zařadit. Od tý doby to tak dělám a nikdy nebyl problém.

Upraveno od danielt1

Já jsem to nakonec řešil tak, že jsem vždy zařadil první rychlostní stupeň a pak hned zpátečku kdy už to bylo bez problémů..

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.